כתבה הזויה משהו על ישראלים ש"חוזרים" לישראל בימי קורונה

debby12

New member
מנהל
כתבה הזויה משהו על ישראלים ש"חוזרים" לישראל בימי קורונה

החוזרים זה במרכאות כי נראה שחלקם חוזרים לכמה שבועות/חודשים עד שייגמר הבלגן - וזה לא נקרא "חוזרים" בעיני

https://newmedia.calcalist.co.il/magazine-16-04-20/m01.html 

מה דעתכם? (טרולים לא ייענו)

Boston Guy

New member
מה לדעתך "הזוי" בכתבה הזו? מדובר בישראלים, והם חזרו...

המון אמריקאים "חזרו" לאמריקה בעקבות אסון הקורונה - משרד החוץ האמריקאי התגאה בכך שהוא אירגון יותר מ 1,000 טיסות חילוץ לאזרחים אמריקאיים ש"נתקעו" בארצות שונות ומשונות ורצו לחזור לארה"ב.

והמון ישראלים "חזרו" לישראל בעקבות האסון.

אחד מסמני ה"פרוספריטי" שמדינת ישראל חייתה בו עד לפני חודש היה זה שבכל רגע נתון, מאות אלפי ישראלים טיילו להם ברחבי העולם.
המספרים שפורסמו בשנתיים שלוש האחרונות על "כניסות ויציאות מישראל" דרך נתב"ג הם עצומים - 8.5 מליון יציאות של ישראלים בשנת 2018, 9.2 מליון יציאות של ישראלים לחו"ל בשנת 2019... מדובר בהרבה מאות אלפים שנמצאו בחו"ל בכל חודש שהוא בשנה.
רוב המטיילים ההלו חזרו לישראל אחרי ההתפשטות של המחלה בעולם.

כאן באזור בוסטון יש המון סטודנטים מישראל שלומדים כאן באוניברסיטאות.
כשסגרו את ה HOUSING של כל בתי הספר וזרקו את כל הסטודנטים החוצה - חלק משמעותי מהם נאלץ לחזור לארץ, כי לא היה לו סיבה (או כסף) להשאר כאן...

ראיתי כאן גם כמה סיפורים די עצובים של אנשים שרק הגיעו לכאן בדצמבר-ינואר לסוג של ""רילוקיישן" ושאיבדו את מקום העבודה (והמשכורת שעליה הם בנו) ונאלצו לחזור ארצה.
לדוגמא - משפחה של "שליחים דתיים" (זוג עם ילדים קטנים) שבאו לעבוד כאנשי דת במוסד חינוך. הם הגיעו בסוף דצמבר, הספיקו בדיוק לשכר דירה ולרהט אותה ולקנות אוטו - ובמרץ איבדו את פרנסתם... הם חזרו מייד לישראל, אבל בגלל שהם חתמו על חוזה שכירות לשנה הם עכשיו תקועים עם הצורך לשלם שכר דירה על דירה שעומדת ריקה בבוסטון... ובעל הבית לא מסכים לשחרר אותם מהחוזה.
יש סיפור דומה עם מישהו שהגיע לפני כמה חדשים ל"רילוקיישן היי-טק" לאיזה סטארט-אפ שכרגע חדל מלתפקד והשאיר אותו בלי ויזה ובלי שכר...

אני לא יודע מה, למשל, עושים כל אותם "עובדי עגלות" ישראלים עכשיו כשכל הקניונים סגורים... האם ה"ראיסים" משלמים להם עבור דיור ומחייה כשאין הכנסות? אתפלא אם כן. הרבה יותר סביר שהם כולם חזרו לישראל עם הזנב בין הרגליים.

אני משוכנע שכרגע יש בתוך גבולות ישראל יותר אזרחים ישראלים מאשר אי פעם.

debby12

New member
מנהל
אז זהו - שהם לא בדיוק "חזרו"

ההמשפחה שחיה בהודו כתבה שהם יתעופפו חזרה להודו ברגע שיסתיים משבר החורונה. בינתיים הם שוכרים, עם ארבעת ילדיהם בגיל 6 ומטה, גן ילדים בכפר ויתקין כמקום מגורים, ובו הם ישנים על מזרונים. סחטיין על היוזמה והזרימה של ההורים, שכנראה עובדים במרץ על המזרונים של הגן על הרחבת המשפחה בעוד זוג תאומים, שייקראו ודאי "אום" ו"שאנטי".... רק שהמשפחה נראתה לי לא בדיוק "מיין סטרים" (זה היה עיקר כוונתי ב"הזוי").

הסטודנט החתיך מדאלאס גם הוא לא "חזר". פשוט סגרו לו את המעונות ואין לו איפה לגור, אז כרגע הוא אצל ההורים שגרים בישראל.

הזוג הפוטוגני מניו יורק ציינו גם הם שהם יעופו בחזרה לניו יורק כשייגמר, כי שם יש להם פרנסה.

אני לא מצליחה לזכור מה בדיוק אמר הזוג מלונדון לגבי אם חזרו ממש או לו - והכתבה לא נפתחת יותר. אבל הם אמרו ש"חזרו" כי שירותי הרפואה הרגילים בישראל - נגיד אם יש דלקת אוזניים - יותר זמינים בימים אלה בישראל מאשר בלונדון

הזוג הפותח (בנו של ח"כ לשעבר יורי שטרן) לא נשמע הזוי ונשמע שהם באמת חזרו (למרות שהיא הצטערה על עניין האזרחות האמריקאית האבודה של התינוק החדש)
. אבל הרוב נשמעו כאילו הם פשוט רוצים לנצל את התנאים הנוחים יותר בישראל כרגע, ויתחפפו ברגע שמצב החורונה במדינת החו"ל בה הם גרים ישתפר. רבות מהתגובות היו זועמות של אנשים שרואים בהם "נצלנים". ולגבי אלה שאכן לא ממש "חזרו" לדעתי זו תגובה הוגנת וצודקת.

Boston Guy

New member
קראתי את הכתבה יותר בעיון, והבעיה שזיהיתי היא בכותרת.

זה כנראה נכנס לקטגורייה של "איך אנשים מגדירים את המושג 'בנו את חייהם בחו"ל ' ". בשורת הכותרת של הכתבה, הכותבים מגדירים את האנשים שעליהם הכתבה מדברת כ "ישראלים שבנו את חייהם בחו"ל מספרים למה במשבר הנוכחי החליטו לארוז מזוודות..."

בכתבה מדובר על חמישה תסריטים - ארבע משפחות ועוד סטודנט אחד. מתוך ה 5 יש רק שתי משפחות שעומדות בהגדרה (שלי) של "בנו את חייהם בחו"ל". השאר הם תיירים \ מבקרים לזמן מוגבל - ולא "בנו" שום חיים בארה"ב.

הזוג הראשון שעליו מדובר בכתבה הוא זוג שהיה בארה"ב פחות משנתיים במסגרת פוסט דוקטורט, ושהתכנית שלו הייתה בכל מקרה לחזור לישראל בקייץ הנוכחי כי הפוסט נגמר.

הזוג השלישי בכתבה שהה בחו"ל (הודו, במקרה שלהם) פחות מחצי שנה - והם כותבים בבירור שהם שהו שם כתיירים - כלומר אין להם ויזות עבודה או עסקים רשמיות, אין להם אישורי שהייה חוקיים בהודו... אז כנראה שכמו שכתבת, דבי - מדובר באנשים "זורמים" ו"מתגלגלים" - שמשדרים ווייב חזק של WOKE (וכנראה שמי שקרוב פיזית אליהם גם חווה ניחוח חזק מאוד של "קטורת של איזדרכת", כמו שמאיר אריאל זצ"ל היה קורא לזה).

הבחור הרביעי הוא סטודנט שהאוניברסיטה סגרה לו את המעונות ואין לו היכן לגור. מכיוון שאני לא יודע מה מדיניות הרילוקיישן של חברת "אלביט" (שהיא זו שהעבירה את הוריו לחו"ל ב 2013) - אני לא יודע אם הוריו הצליחו להוציא גרין קארד מבוסס עבודה ולכן יש לבחור גרין קארד, או שהוריו היו במשך כל התקופה על ויזת עבודה שפשוט הסתיימה - ולכן הם חזרו לישראל בתחילת השנה.
התסריט השני נראה לי יותר הגיוני - ואם כך העניין הבחור פשוט הוציא ויזת סטודנט כשהגיע לגיל 18 והוא יצא מסטטוס "קטין על ויזה נגזרת של ההורים".
מה שאומר שהסטטוס שלו בארה"ב הוא סטטוס של ויזת F1, שמותנית בכך שהוא לומד במוסד האקדמאי.

וכמו שכתבת - שני הזוגות שבאמת "בנו את חייהם בחו"ל" (לפחות כמו שאני מגדיר את המושג) מתכננים לחזור לשם ברגע שזה יתאפשר.
הזוג השלישי שחי בלונדון כבר כ 8 שנים והזוג האחרון בכתבה שחי בארה"ב כ 3 שנים אכן כבר מרגישים יותר מבוססים (מבחינת עבודות, כלכלית וכיוצ"ב) במקום מושבם, ורוצים לחזור לשם. ולשני הזוגות יש את היכולת החוקית לעשות זאת מבחינת אישורי שהייה ועבודה.

אני עדיין חושב שמה שכתבתי בהודעתי הקודמת בהחלט "תופס" - הכתבה בהחלט משקפת חתך די מייצג של ישראלים שחזרו לישראל כתוצאה מהתפרצות וירוס ה"קורונה".
מיוצג בה הסקטור הסטודנטיאלי (מתלמידי תואר ראשון ועד פוסט דוקים) שאכן רבים מאוד מתוכו חזר לארץ,
ומיוצג הסקטור של ה"נוודים" (אלו שאומרים שהם "התיישבו" במקום מסויים אבל הסטטוס החוקי שלהם שם הוא סטטוס "תייר") שגם ממנו חזרו רבים לארץ - אם בגלל שמקורות הפרנסה שלהם יבשו (סקטור ה"עגלונים בקניונים"), או בגלל שאין להם ביטוח רפואי, ובעיקר בגלל שאין להם באמת שורשים ומערך תמיכה במקום שבו המאמר טוען, לכאורה, ש"הם בנו חיים".

ממה שאני רואה - שני הסקטורים הללו (בתוספת סקטור שלישי - חלק מהמגזר האולטרה-אורתודוקסי שבעיתות שיגרה "חי על הקו" בין ברוקלין ולייקווד לבני ברק ועכשיו התקבץ ובא לישראל כי הצד השני הפך לשדה קטל) מהווים את הרוב הגדול של מי שחזרו לארץ.

CANADA101010

New member
למה לא להראות שבזמן אסון לאומי (שואה?) כדאי לחזור

תעמולה (לעיתים נעשה שימוש במונח הלועזי פרופגנדה) היא צורת תקשורת, בה נעשית הפצה מחושבת של רעיונות בקרב ציבור רחב, במטרה להשפיע על התנהגותו או עמדותיו. החל מהעידן המודרני, אמצעים עיקריים לתעמולה הם אינפוגרפיקה ושימוש בכלי תקשורת.
אפשר להניח שמאז החלו לחיות בחברות גדולות נעשה שימוש בתעמולה. אחד התיעודים הראשונים לתעמולה הוא כתובת ביסותון מ-515 לפנה"ס המפרטת את עליית דריווש הראשון על כס המלוכה הפרסית:
"אני דריווש, המלך הגדול, מלך המלכים, מלך פרס, מלך הארצות, בנו של היסטספס, נכדו של ארסמס, האכמני;
ישנם מאות אלפי משפרי חיים מחוץ לארץ הקודש אבל למה לא להראות שבזמן אסון לאומי (שואה?) כדאי לחזור וגם על הדרך לנפח חזה לכולם

דונודו

New member
באמת הזויה קצת...

לא מאשים אף אחד שחוזר, יש אילוצי ויזה וכסף, והזוג מהכתבה מודיע מראש בכנות שהם לא היו מבוטחים כיאות להריון שלהם (איך זה קשור לקורונה?), ויש עניין פסיכולוגי. אני מניח שהם גם משלמים מסים ובט״ל וכו׳ אז זכותם.
&nbsp
אבל קצת הזוי שהם מדברים על חזרה מארה״ב (ועוד קליפורניה) כמו הימלטות מאזור אסון במדינת עולם שלישי מתפוררת, ובאותה נשימה על הקהילה המדהימה והמחבקת שלהם שם (מן הסתם ישראלית/יהודית), ואז מיד שלל קלישאות על הסולדריות בארץ (כן...). תודעת גטו מפותחת מאוד.

Midriff

New member
די מגוחך

הנה הלינק שוב https://newmedia.calcalist.co.il/magazine-16-04-20/m01.html

[URL]https://newmedia.calcalist.co.il/magazine-16-04-20/m01.html[/URL]
הגיוני שאם לא באמת השתקעת או שאין לך ביטוח רפואי לקראת לידה תחזור למקום בו אתה מכיר ומוכר. אני לא מאמינה שהרבה שבאמת גרים פה עם משפחות ועם ביטוח רפואי חזרו באמת לארץ לתקופה מסויימת
שלא לדבר על המצב של מערכת הבריאות הישראלית שהוא לא ממש אטרקטיבי, אלא אם כן אין לך ביטוח רפואי במקום אחר

בנתיים במדינות המערב ישראל בין האלו שנפגעו הכי פחות

בוודאי בהשוואה לארה"ב בריטניה וצרפת בהם יש רבים בעלי אזרחות ישראלית.

vinney

Well-known member
באמת? האבטלה בישראל הרבה יותר גדולה מבארה״ב עכשיו

בישראל יותר ממליון מובטלים (כ13% מכלל האוכלוסיה).
&nbsp
בארה״ב כ25 מליון מובטלים (פחות מ8% מכלל האוכלוסיה).

ביבי עשה טעות שלא סגר לחלוטין טיסות מארה"ב לישראל

כפי שעשה עם דרום-קוריאה, שיקוליו הפוליטיים לרצות את טראמפ
גרמו להתפרצות מואצת של המגיפה

vinney

Well-known member
ביבי עשה המון טעויות, למה שלא נספור את כולן?

אבל ייבוא הקורונה מארה״ב זה דווקא באחריות של ליצמן הרבה יותר מביבי.

vinney

Well-known member
ולעניין? או שאתה לא מסוגל להתדיין, רק לבוא לפה ולהציף בזבל?

CANADA101010

New member
אני מאמין וזאת דעתי האישית שביבי מינף את הקורונה

אני מאמין וזאת דעתי האישית שביבי מינף את הקורונה לכיוון סגר שדחה את המשפט ב1 בלילה כאשר למחרת היה אמור להתחיל משפטו. אני מאמין שתאריך המשפט גרם לצעדים חונקי ציבור שהקדימו את שאר המדינות שפעלו משיקולים אחרים.
אני מאמין שבדעבד צעד זה תרם לישורת העקומה מלבד הדתיים שקלקלו מהיותם חברה צפופה ןמתחככת הרבה יותר מאלו שלא מצטופפים בבתי כנסת.
הכל לכאורה
אני מאמין שהעולם הולך לקראת הדבקה של כולם עם "עטיפה של איכפת" ממבוגרים ובעלי מערכות חיסון פגומות.
אני מאמין שככל שנשמור על עצמנו יותר זמן המידע יזרום יותר וישפר את יכולת ההתמודדות עד לחיסון המיוחל.
מה שלא מספרים לנו הוא מידע על עוקף הריאות ללא צורך במכונות הנשמה אלא הספקת חמצן ישירות לדם - פתרון 100 אחוז.
אולי אין מספיק מכונות - אבל ניתן לייצר
אדם יהיה מוכן לתת הכל בשביל לחיות

vinney

Well-known member
אין סיכוי, שמישהו יגיד שביבי עשה משהו לא בסדר? מה פתאום

מקסימום יאשימו איזה ש"ג מסכן באיזה משרד, זה הכל

למעלה