כתבה לא מחמיאה על הנטוריסטים בישראל

1976 הצעיר

New member
כתבה לא מחמיאה על הנטוריסטים בישראל

שלום.אני חדש פה.לא מזמן גיליתי את הפורום,אני בעל ניסיון מועט בתחום. קראתי היום כתבה במקומון של מעריב על הנטוריסטים בארץ,כתבה שהשאירה אותי מאוכזב,ואני אפרט. על פי הכתבה,נראה שהנטוריסטים בארץ פועלים בצורה מחתרתית,למעט מתראיינת אחת,אף מרואיין לא הסכים למסור את שמו.האם להיות נטוריסט זה דבר שצריך להסתיר?חשבתי שדווקא מדובר באנשים פתוחים,מסתבר שבתחום הזה קשה לצאת מהארון. דבר שני,הכותב טוען שבת הזוג שהביא איתו למפגש סגור של העמותה,זכתה להתעניינות מוגברת של הגברים שבחבורה,עד כדי הטרדה.חשבתי שמיניות הוא נושא שרחוק מנטוריזם. אשמח לקרוא תגובות לנושא.

O r e n E

New member
אל תאמין לכל מה שאתה קורא ../images/Emo132.gif

היית באותו מפגש עמותה שבה הסתבב הכתב עם מחברת ועפרון. ככלל יש סלידה לא קטנה מעיתונאים על כך שהם מונעים משיקולי רייטינג ולא עיתונות טהורה. העמותה הישראלית לנטוריזם היא עמותה פרטית רשומה שיש לה את התקנון והחוקים שלה. יש לה ועד מסודר ותתי ועדות. העמותה החליטה שיש צורך בסינון האנשים שרשומים לשורותיה מתוך הגנה על שלמות המפעל מפני מציצים, סוטים ומציקנים ובצדק רב ! לכן מקומות המפגש של העמותה נשמרים בקפדנות בין כמה מאות האנשים שמקבלים דוא"ל עדכון. כאשר אתה בא ככתב מבחוץ לכתוב על העמותה לנטוריזם והערום הוא דבר לא רגיל במחוזותיך, כל דבר יכול להתפרש שונה ממה שאנו ידידי וחברי העמותה מכירים. לא קראתי את הכתבה ולכן אני לא יכול להגיב עניינית. מה שאני כן יכול לומר זה שאנשים שהם נודיסטים / נטוריסטים, אוהבים לשמור במדינה שמרנית כשלנו על פרטיותם. את יכול להאשים אותם בכך או לבוא בתלונות? לטעמי ממש לא. אני מנהל את הפורום השכן בהייד פארק , אתה חושב שהייתי מוכן להתראין לכתבה של אותו כתב? בחיים לא !! אז מה? זה ממתג אותי "בארון"? לעצם ענין הפתיחות. אנו מפרסמים בשלושת הפורומים על המפגשים שאינם של העמותה קרי געש ונווה מדבר בים המלח שפתוחים לקהילה כולה. אני לא רואה בזה הסתתרות. מה דעתך? שבוע טוב אורן

1976 הצעיר

New member
תגובה לדבריו של אורן

את התשובה לשאלה האם להאמין או לא להאמין למה שנכתב בכתבה,כל אחד שקורא יכול לחשוב אחרת. למי שלא מכיר את הנושא אין מקום לקבל אינפורמציה נוספת מעבר למה שנכתב בעיתונות. אני לא מנסה להאמין או לא להאמין לכתב שדיבר על הטרדה של בת זוגו.זה גם לא כל כך חשוב,מפני שדברים כאלו יכולים לקרות במפגשים הפתוחים.אבל הרושם המתקבל הוא שהגברים הם בכל זאת גברים (במיוחד כשהנשים הם חלק קטן ממה שהבנתי). לעניין ה"הסתתרות":זה נכון שאנחנו מדינה שמרנית,וברור שלא ניתן להאשים את מי שרוצה לשמור על הפרטיות.אבל אני חייב לאמר שזה די מזכיר,לי לפחות,את הסתרת נטיות המיניות של אנשים מסויימים,כי "מה יגידו אלה שמכירים אותי"?שוב,זו דעתי בלבד,ובגלל זה השתמשתי בביטוי "לצאת מהארון".קשה לי לפרש את הסתירה בין מפגשים פתוחים לבין שמירה על פרטיות,שהרי תמיד תוכל אתה או מישהו אחר לפגוש מישהו מוכר.ומה קורה אז? אני לא בא להציק בדברים שאני כותב,פשוט נראה לי שמצד אחד מעוניניינים להגדיל את מספר חברי העמותה והמבקרים במפגשים הפתוחים,ומצד שני,אין מספיק פתיחות לגבי הנושא.וזאת הסיבה שמשאירה אנשים שהיו מעוניינים להכנס לעניין,מחוץ לתחום,ולדעתי חבל שכך הם הדברים. שבוע טוב גם לך.

O r e n E

New member
תוספת קטנה לקוואנט

שלום איש, אתה אומר דברים מאוד נכונים בגדול. העמותה על אף שהיא עוסקת בערום כפרדוקס נשארת "לבושה". אולם כמו שאמרתי, יש הגיון מסויים במחשבה המקורית של למה לא להחשף עד הסוף. אני אישית, בעד פרסום גלוי על פועלה של העמותה ולא חשיפת אנשיה אם הם רוצים לשמור על פרטיותם. זו אחת הסיבות שאנו מקימים מחוץ למסגרת העמותה פעיליות פרטיות בים התיכון ובים המלח (יתכן וקיץ נארגן טיול לטבע עם מקור מים בכפוף להענות). אני לקחתי על עצמי לטפל בחטיבה הצעירה שטווח הגילאים הם 18 עד סוף ה 40. בקרוב נכריז (בכפוף למזג האויר) על אירוע Regrouping לתחילתו של הקיץ. אז מצד אחד, אני מסנן את הפונים (כיון שההתארגנות היא פרטית שבה אני יכול להחליט לבד מי יכול לבוא ואין לי רצון להביא מציצים, סוטים וכו'), הפעילות עצמה מפורסמת ומזמינה כך שרק התאריך, שעה ומקום, אינם מפורסמים על גבי הפורומים. מעבר לזאת, מצטרף לכל מה שקוואנט כתב . אורן

קוואנט

New member
זה לא אנחנו, זו החברה...

הנטוריסטים בארץ אינם פועלים בצורה מחתרתית. כולם מוזמנים למפגשים בגעש ובים המלח, ולאחר מכן מוזמנים גם להצטרף למפגשי העמותה. הבעיה במסירת השמות היא התפיסה החברתית לגבי נטוריסטים. בכל פעם שאני מספר למישהו על היותי נטוריסט, אני צריך להסביר שלא מדובר באורגיות המוניות בהרצליה פיתוח. לרוב אנשים תוספים את הנטוירזם כסטייה, כמשהו חריג ולא טוב, ורבים מאיתנו מעדיפים לחשוף את הנושא בזמן המתאים לנו. בנוסף, גם אל תשכח שלכולנו יש עבודה, משפחה, לפעמים גם ילדים בבתי ספר. לא כולם ששים להיחשף בפני האומה כשמדובר בנושא הזה. לו החברה הסובבת היתה מקבלת את הנטוריזם ביתר קלות, לא היה איכפת להיחשף, אך כל זמן שהשמרנות הישראלית חוגגת, אין לנו אלא להישאר (כרגע) בעילום שם. בקשר לבת הזוג - לא הייתי באותו מפגש מדובר וגם לא קראתי את הכתבה, אבל גם אם היתה התעניינות מוגברת או חס ושלום הטרדה - זה המקרה החריג ולא הנורמה אצלנו. לאחר שאקרא את הכתבה, אשמח להרחיב.

tiul100

New member
איזה גילאים מגעים למפגשים

יותר נכון האם יש גם אנשים מבוגרים במפגשים ????

sl 3977

New member
לפי

מה שידוע לי רוב המשתתפים באירועים הנטוריסטים הם מבוגרים יש צעירים במפגשים הנטוריסטים אבל הרבה פחות ה מהבוגרים לצערי הרב

bellyboy

New member
אורי ידידי

למה אתה חושב שרק מבוגרים מגיעים על סמך מה אתה עושה אתה האבחנה הזו? בכמה מפגשים היית שאתה יכול להסיק מסקנה זו? זה משתנה כל הזמן,יש עונות שיותר צעירים ויש עונות שפחות. השאלה של הבחור ב במטרה לברר האם הא יכול להצטרף והאם לא ירגיש כמו נכד של מישהו... תתמוך אל תתן מידע מטעה או לא אמין תזמין לבקר...

O r e n E

New member
קראתי את הכתבה

והיא ממש לא מחמיאה לעמותה. מהכרות היטב של הנפשות הפועלות, אני יכול לומר שהכל בעיני המתבונן. מצד אחד אי אפשר להתחכחש לאמיתות של מרבית הדברים. צריך לשים את הדברים על השולחן. יחד עם זאת, יש לי בהחלט ביקורת נוקבת על אופי הכתבה, זוית הראיה הסוביקטיבית שבהחלט מטעה את הקוראים, סגנון הכתיבה, הדקדקנות המוגזמת לטעמי של פריטים "צהובים" ולא עניינים כמו הסטטוס של ענת או החלוק של רותי. הזוג החרמן שמופיע בכתבה נראה לי יותר משהו כמו "עשבים שוטים" (שאגב מותר להם בבית לפנטז מה שהם רוצים) שנתפסו אצל אותו כתב והחתימו קהילה שלמה.. מניסיון אני יכול לומר שהמציאות היא אחרת לחלוטין. נעשה מאמץ רב על ידי מוסדות העמותה לסנן ולהוריד מציצים ומציקים וגם על ידי בקבוצה שאני מטפל ולפעמים גם יכול להתפספס לנו. לסיכום - גואל נפש של כתבה. אורן

אורן קראתי את הכתבה וגם אני

חושבת שזה עשה עוול למהות הנטוריסטיות. כל עניין המציצנות צריכה להעלם מהקטע של הנודיסטיות כי פה אנשים הם חשופים במילא. והחרמנות זה לא לעניין. כי זה קיים בכל אחד מאיתנו אחד יותר ואחד פחות רק שהיא לא תבוא לידי ביטוי אצל הנטוריסטים במפגשים וכאלה. זה לא העניין כאן. העניין הוא חופש. הרגשתי כל כך טוב בים שזה היה מדהים. בלי כל השטויות של לבוש. וזהו זה.

העיתונאי כנראה בא עם כל המעצורים ../images/Emo132.gif

שלו מהעבר. וכל ההסתייגויות שלו באו לידי ביטוי בכתבה. זה הכל. לפי דעתי הוא אדם לא פתוח במחשבותיו וניסה לבטא את מה שכביכול אחרים חושבים. כשמשתחררים מהכבלים חושבים אחרת.

בנודיסטיות אין קטע מיני זה מה שאנשים../images/Emo189.gif

מבחוץ לא מבינים. קשה להם לא לקשור את זה לסקס ומין ולכן זה צריך לעבור הבשלה.

O r e n E

New member
במקרה של העיתונאי הוא צריך לעבור גם הבחלה ../images/Emo8.gif

אל זה שר פעם אריק אינשטיין - "אז איך אתה ישן בלילה, עיתונאי קטן שלי? "

קוואנט

New member
קראתי ו...

מה שבעיקר קראתי שם זה "חוויותיי מעולם הנטוריסטים". החוויה שלו לא היתה טובה, כי... ככה. לא לכולם מתאים להיות נטוריסטים. רק חבל לי שהרושם שהתקבל בקרב הקוראים הוא רושם אישי לא טוב של הכותב. נראה לי שאם היה מגיע מישהו אוהד קצת יותר, הכתבה היתה נראית אחרת. לא נורא, יהיו עוד כתבות, והן תהיינה מוצלחות יותר.

O r e n E

New member
אני מוכן לעזור..

השאלה לאיזה עיתון נוכל להעביר את הכתבה הזו? אורן

למעלה