כתבה מאמש בחדשות ערוץ 2 על ליבוביץ

iricky

New member
העתונאים יוצרי הסדרה עשו מלאכתם באמונה

וכיאה לכל עיתונאי ראוי לשמו השכילו גם הם להציג דמות מסולפת של ליבוביץ. אבל למה גם מיכה גודמן ראה צורך לתרום לדבר הזה?

י ו ר ם 7

New member
ריקי היקר הבריאות שלנו יותר חשובה ...........

כבר לפני הרבה שנים ידעתי ש"החגיגה" סביב דמותו של ליבוביץ והגותו הזכה והאמת
על חייו תהיה "שדה קרב" לא ראוי .

u r i el

New member
מתבקש פירוט.

האם לדעתך הסילוף שאתה מצביע עליו הוא מכוון או חוסר הבנה ?
אלה שני דברים שונים, כמובן.
אגב, אני כבר הערתי בפייסבוק שיש סכנה גדולה של "הוצאת דברים מהקשרם" בהבאת קטעי דברים וחלקי ראיונות מבחינת אמינות המסר הכולל המתקבל. במקרה שכזה ברור שההחלטה היא בידי יוצר הסרט אילו דברים להביא מפיו של ל' ואילו לא. הבאת כל הדברים בשלמותם איננה אפשרית בהצגת סרט כגון זה ומה שמוקרן בסופו של דבר הוא לעולם שיקוף של האינטרס של יוצר הסרט.

עדיין לא ראיתי את שלושת הפרקים

אלא רק את "אדמה" ו"אמונה", ואני התרשמתי שהם דווקא הציגו את ליבוביץ באופן נכון.
אמנם לגבי "אמונה" הם התמקדו בדבר אחד בלבד - עניין ה"לשמה", וגם זה באופן די שטחי. לו אני הייתי רוצה להסביר את עולם האמונה של ליבוביץ, הייתי מקדים לזה הסברים על התפיסה הדיכוטומית בין צרכים וערכים, הכרעות ומסקנות, רשות הרבים ורשות היחיד, אובייקטיבי וסובייקטיבי, וכו'.
בקיצור, יש עדיין מקום ליצירת סרט דוקומנטרי שיסביר את "עולמו והגותו של ישעיהו ליבוביץ".

שיוש82

New member
מדהים עד כמה אנשים יכולים לצאת נגד התקשורת

גם אני כמו יחיאב (שמככב ממש באחד הפרקים אגב) חושב שלא הוצגה בסדרה דמות מסולפת של ליבוביץ'. תרצה לומר שהיו אי דיוקים או אפילו טעויות, אפשר לדון על כך. אבל סילוף? לפעמים נראה לי שהסגנון התוקפני רצוי רק משום שהוא כזה ולא בגלל בחינת תוכן הדברים עצמה. אלה אנשים שכנראה הבינו את ליבוביץ' שלא כהלכה ולמדו ממנו התנהגות שלא הייתה ולא נבראה.
גם בקבוצת החברים בפייסבוק מישהו כתב ביקורת יפה על הכתבה בערוץ 2 ששודרה על הסדרה ובה הוא הסביר בכמה מקומות ליבוביץ' הוצג שלא כהלכה. אלא מה? גם הוא הוסיף שהיום ליבוביץ' לא היה יוצא נגד הדרת נשים או נגד המשיחיים שמנהלים מלחמת פוסטרים ברחובות - אלה לדעת הכותב מניפולציות תקשורתיות שוליות וחסרות ערך שלא היו מעניינות את ליבוביץ' - נראה שהיום הוא דווקא היה יוצא נגד התקשורת הטרנדית (את זה הוא אומר על מי שצפה באדיקות בשושלת, כן?). ובכן, האמירות האלה נגד העיתונות מביישות בעיקר את אומריהן.
אבל את זה, איך אומרים, אני כותב כי אני לא אובייקטיבי.

גם אתה צריך לשפוט את ריקי לכף זכות

זה לא באמת מה שהוא רצה לומר, אלא שכאשר מתגלגל לפתחך איזה דבר שנינה, אינך יכול לוותר עליו (העיתונאים עשו מלאכתם נאמנה וכו').

iricky

New member
אכן לא הקפדתי בדברי

והייתי צריך להבהיר היטב שדברי כוונו למה שנאמר בכתבה של ערוץ 2 ולא בסדרה כולה, שאותה כלל אל ראיתי.

אשר להתקפה על התקשורת, אכן יש דברים בגו. הואיל ואלוהיה של התקשורת הוא הרייטינג ו/או הבוס, האמת לא תמיד היא נר לרגליה, בלשון המעטה, וכל העיתונאים חשודים בעיני מלכתחילה כמי שמצפצפים על תיאור מהימן של המציאות, ומעדיפים שזה יהיה מעניין ויעלה את הרייטינג, ולעולם לא יפגע באינטרסים של הבוס. מה גם שפעמים הרבה אני שומע וקורא עתונאים שאין להם מושג על מה שהם מדברים, מה שלא נתקלתי בו מעולם - יש לציין - בכתבות שלך (אבל אולי זה רק בגלל שאני מבין קטן מאוד בענייני משטרה), ואני שומע אותך לא מעט באוטו בדרך מהעבודה הביתה.

ואת זה, איך אומרים, אני כותב כי אני כן אובייקטיבי - בניגוד לך.

שיוש82

New member
באת לקלל, יצאת מברך - תודה.

אגב, גם ההתקפה שלך על מיכה בכתבה לא מוצדקת לדעתי. הרי הוא אחראי על דבריו בלבד ואם הוא עומד מאחוריהם, אז די בכך. בעניין הזה אני חושב שאפשר ללמוד מאוד מליבוביץ' שלא סרב להתראיין לשום מקום ובשום הזדמנות (למרות שנראה שהוא מאוד נהנה מזה ולאו דווקא שהוא עשה זאת לשמה, ובעניין זה כנראה שמיכה לא שונה ממנו).

י ו ר ם 7

New member
רינת קליין ואורי רוזנווקס הם סוג של עיתונאים

שבעל המאה שלף להם את הכסף הגדול והם מנסים לעשות סידרה חמודה
על ליבוביץ חייו משנתו משפחתו מעריציו שונאיו וכדומה לא חייבים לקחת את העניין ברצינות
אבל אפשר גם קצת לבכות על התרבות שלנו ,על ערוץ המדע (8) לכאורה , עוד לפני שרואים
את הסידרה המדוברת למה לא ?
מקווה שיעשו סידרה גם בערוץ 1 אולי שם זה יהיה רציני ומכובד ובלי קוריוזים

מאור בר

New member
ממש לא מזמן דיברנו על הצדדים הנוספים של דמותו

ונראה לפחות מהפרומו שמנסים להציג גם את הצדדים האלה שלו. זה בהחלט משמח אותי.

roi k

New member
העדות הטובה ביותר היא שחמתי

שאלה מדוע ליבוביץ' מסתובב עם כיפה!!!!
לאדם שלא מכיר את ליבוביץ' הובן מהכתבה שהיתה לו בעייה עם התורה ועם המצוות כולן...
בנוסף, הוא הוצג כ"אדמו"ר החילוניים" וכמחזיר בשאלה.

אם תשאלו אותי מדובר בסילוף שלא נסלח!
לא היה רצון להעביר את המסר הנכון (כמובן שמדובר בכתבה).

י ו ר ם 7

New member
ישנם חוזרים בתשובה או בשאלה אבל "מחזירים" אין

בהקשר ל"הומניסט" טוענת רינת הבת של רלף זיכרונו לברכה שליבוביץ היה בדיוק ההפך.
אבל ליבוביץ טוען "בני אדם מערבבים את המושג הגדול והקשה- הומניזם ,במושגי ההומניות או הומניטאריות".
לדעתי מעבר למצוות שמאלנים אהבו אותו בגלל שהוא היה אישיות מאד מיוחדת והגונה ומורה מורה
לא סתם העמדת פנים ורוע ואם בני ישראל "רעים" אז אפשר לקלל אותם ולהגיד להם את האמת בפרצוץ . והוא לא פחד
מהמשטרה אולי בגלל שלא הלך למגרשי הכדור-רגל שם מרחיקים אותך מהמגרש בגלל הקללות .
יש להזכיר שבעת ההתנתקות הרבה רבנים קללו באותה צורה שליבוביץ קלל ולא קרה דבר ואף אחד לא עשה מזה ביג דיל.
.

למעלה