כתבה מדאיגה באתר YNET על שחיתות בעניין הבקשות

ronniway1

New member

שלום רב :
ראיתי היום באתר YNET ( מצורף קישור ) על פרשת שחיתות בעניין הבקשות לדרכון פורטוגלי.

לפי הכתבה נעצרו יותר מעשרים איש , שלגביהם נטען שקידמו בצורה לא חוקית את הבקשות לדרכון הפורטוגלי.

מישהו שמע על זה ? מה זה אומר לגבי בקשות שהוגשו כעת ?

ברשותכם כמה שאלות בבקשה :

1. איך אני יכול לדעת מי עורך הדין בפורטוגל שמייצג אותי ? אני מטופל בבקשה עם משרד עורכי דין ישראלי.

2. כתוב בבקשה שצריך לבקש את עותק הקבלה מתשלום האגרה לקונסרבטוריה, בסך 250 יורו, עבור הגשת הבקשה.

השאלה שלי היא מתי בעצם עורך הדין מגיש את הבקשה לקונסרבטוריה ? אני סיימתי לשלם על הכל לפני כחודש וחצי , והבנתי שיש שלב של אימות מסמכים. כמה זמן אורך השלב הזה לפני שמגישים את התיק למשרד הפנים הפורטוגלי ?

אשמח לעזרתכם .

הקישור לידיעה :
https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5629573,00.html

מישהו יודע להגיד על איזה שלב זה יכול להשפיע?

שלום רב :
ראיתי היום באתר YNET ( מצורף קישור ) על פרשת שחיתות בעניין הבקשות לדרכון פורטוגלי.

לפי הכתבה נעצרו יותר מעשרים איש , שלגביהם נטען שקידמו בצורה לא חוקית את הבקשות לדרכון הפורטוגלי.

1. איך אני יכול לדעת מי עורך הדין בפורטוגל שמייצג אותי ? אני מטופל בבקשה עם משרד עורכי דין ישראלי.

2. כתוב בבקשה שצריך לבקש את עותק הקבלה מתשלום האגרה לקונסרבטוריה, בסך 250 יורו, עבור הגשת הבקשה.

השאלה שלי היא מתי בעצם עורך הדין מגיש את הבקשה לקונסרבטוריה ? אני סיימתי לשלם על הכל לפני כחודש וחצי , והבנתי שיש שלב של אימות מסמכים. כמה זמן אורך השלב הזה לפני שמגישים את התיק למשרד הפנים הפורטוגלי ?

אשמח לעזרתכם .

הקישור לידיעה :
מישהו יודע להגיד על איזה שלב זה יכול להשפיע?
האם זה מעכב גם מי שמצוי בשלב 7 חום?

ריטה180

New member
ב-Ynet יש מגיב שטוען שהנושא מיושן, קרה לפני ½ שנה,

שלום רב :

אשמח לעזרתכם .

הקישור לידיעה :
ואינו משמעי לגבי בקשות נוכחיות.
האם מישהו יכול להביא לינק לכתבה בפורטוגל (בנידון)?

DannyZ5

New member
הנושא לא מיושן

ואינו משמעי לגבי בקשות נוכחיות.
האם מישהו יכול להביא לינק לכתבה בפורטוגל (בנידון)?
הנושא לא מיושן
זה קרה ב-15 לאוקטובר.
הנה לינק לידיעה בפורטוגל.

צריך לשים לב מי מעלה מחדש את הידיעה - עו"ד ידיד שהוא אחד מעורכי הדין המובילים באזרחות פורטוגלית (ולו בלוג משלו) - והכתבה תעלה חשש לעבוד עם גורמים לא מוסמכים.

כתבת שעוסקת במהגרי עבודה מברזיל

הנושא לא מיושן
זה קרה ב-15 לאוקטובר.
הנה לינק לידיעה בפורטוגל.

צריך לשים לב מי מעלה מחדש את הידיעה - עו"ד ידיד שהוא אחד מעורכי הדין המובילים באזרחות פורטוגלית (ולו בלוג משלו) - והכתבה תעלה חשש לעבוד עם גורמים לא מוסמכים.
כתבת שעוסקת במהגרי עבודה מברזיל
לא קשורה לנושא מגורשי ספרד בשום אופן ,זו כתבה מטעם ,לא להיכנס ללחץ ,
כל מטרתה לייצור פחד

תגובה בנוגע לכתבה שפורסמה ב- YNET

שלום רב :

אשמח לעזרתכם .

הקישור לידיעה :
שלום לכולם,

הכתבה שפורסמה ב-YNET מטעה וסתם מחוללת מהומה, והעובדות המצוינות בה אינן נכונות ואינן קשורות לתהליך של מתן אזרחות ליהודים ספרדים.
בפועל, לפני כחודש, ב- 15.10.19, בוצעה שורת מעצרים של כ- 20 עובדי מדינה, ביניהם עורכי דין, כלכלנים ופקידים בכירים ממחלקות ה- SEF וה- ISS - אלו מחלקות שמטפלות במהגרי עבודה לפורטוגל ובסידור ויזות עבודה למהגרים ומספקים מספר של ביטוח לאומי.
החשדות כנגדם החלו כבר לפני כ- 3 שנים, במהלכן, התקיימה חקירה בנוגע לאי סדרים פנימיים במתן אשרות עבודה באופן לא חוקי למהגרים מברזיל, אפריקה, פאקיסטן, הודו, נפאל ובנגלדש.
החקירה העלתה כי היה תיאום בין כ- 20 פקידים בכירים שעשו שימוש במסמכים מזויפים בנוגע לחתונות ולהסכמי עבודה וכי נעשה אף סחר באנשים לעבדות ולזנות.
לאירוע זה, כאמור, אין כל קשר לתהליך של בקשות האזרחות של היהודים הספרדים, ואין לו כל השלכה על התהליך, הן למי שכבר נמצא בתהליך והן על מי שמעוניין להתחיל בתהליך.
לינק לכתבה מפורטוגל:
https://www.publico.pt/2019/10/15/s...idos-corrupcao-legalizacao-imigrantes-1890021

ronniway1

New member
תודה על ההבהרה , וברשותך כמה שאלות בבקשה

שלום לכולם,

הכתבה שפורסמה ב-YNET מטעה וסתם מחוללת מהומה, והעובדות המצוינות בה אינן נכונות ואינן קשורות לתהליך של מתן אזרחות ליהודים ספרדים.
בפועל, לפני כחודש, ב- 15.10.19, בוצעה שורת מעצרים של כ- 20 עובדי מדינה, ביניהם עורכי דין, כלכלנים ופקידים בכירים ממחלקות ה- SEF וה- ISS - אלו מחלקות שמטפלות במהגרי עבודה לפורטוגל ובסידור ויזות עבודה למהגרים ומספקים מספר של ביטוח לאומי.
החשדות כנגדם החלו כבר לפני כ- 3 שנים, במהלכן, התקיימה חקירה בנוגע לאי סדרים פנימיים במתן אשרות עבודה באופן לא חוקי למהגרים מברזיל, אפריקה, פאקיסטן, הודו, נפאל ובנגלדש.
החקירה העלתה כי היה תיאום בין כ- 20 פקידים בכירים שעשו שימוש במסמכים מזויפים בנוגע לחתונות ולהסכמי עבודה וכי נעשה אף סחר באנשים לעבדות ולזנות.
לאירוע זה, כאמור, אין כל קשר לתהליך של בקשות האזרחות של היהודים הספרדים, ואין לו כל השלכה על התהליך, הן למי שכבר נמצא בתהליך והן על מי שמעוניין להתחיל בתהליך.
לינק לכתבה מפורטוגל:
https://www.publico.pt/2019/10/15/s...idos-corrupcao-legalizacao-imigrantes-1890021
1. כמה זמן בערך לוקח ההליך של בדיקת התיק , לפני ההגשה לקונסרבטוריה ?
שילמתי הכל ( חוץ מהתשלום האחרון שמשולם עם קבלת תעודת הלידה ) בעשירי לאוקטובר , ועורך הדין שמטפל לי בתיק שלח לי מייל ואמר לי שהתשלום התקבל , ועם קליטת התיק במשרד הפנים הפורטוגלי אקבל על כך עדכון במייל.

ברשותך רציתי לברר : כמה זמן בערך אני אמור להמתין לגבי זה ?
האם התיק מגיע לקונסרבטוריה , ולוקח זמן עד שמישהו מטפל בו ?

DannyZ5

New member
זה מאוד תלוי איך מגישים אותך

שילמתי הכל ( חוץ מהתשלום האחרון שמשולם עם קבלת תעודת הלידה ) בעשירי לאוקטובר , ועורך הדין שמטפל לי בתיק שלח לי מייל ואמר לי שהתשלום התקבל , ועם קליטת התיק במשרד הפנים הפורטוגלי אקבל על כך עדכון במייל.

זה מאוד תלוי איך מגישים אותך
יש משרדים שסורקים את המסמכים ישירות למחשבי הקונסרבטוריה.
רק כדי לסבר את האוזן: החותמת של התשלום שלי 04/10, היה לי את הקוד לאתר ב-07/10. ובאמצע היה סופ"ש......

הגשת התיק במשרד הפנים הפורטוגלי

הגשת התיק במשרד הפנים הפורטוגלי
שלום,
במועד הגשת התיק למשרד הפנים הפורטוגלי, משלמים 250 יורו אגרת בקשת אזרחות ומקבלים במיידי אישור הגשה ומספר מעקב לאתר של משרד הפנים הפורטוגלי.
הילה

למעלה