כתבה מהיום,לי זה נשמע קצת מוזר-חינוך ביתי,

מה מוזר לך בזה?

ואגב, מהיכרות עם משפחת כשר וילדיהם - הם כנראה עושים משהו מאוד נכון, כי זה בהחלט מוכיח את עצמו. הילדים שלהם מקסימים, מנומסים, חכמים ובעלי ידע כללי רחב אחד אחד (בהתאמה לגיל, כמובן...).

iris51

New member
מוזר מבחינה שזה לא משהו נפוץ,אני שומעת על זה

לראשונה.

gils33

New member
אם יורשה לי

אין ספק שהילדים מאוד מחונכים ,אך מה קורה עם היכולות החברתיות? חברים,ילדים,התמודדות ריגשית וחברתית. אני הבנתי שיש בעיה עם הנושא לילדים שחונכו בחינוך ביתי

ממי הבנת את זה?

עד כמה שיצא לי לראות, ילדים בחנ"ב לא סובלים מבעיות חברתיות מיוחדות. אולי הביטוי חינוך ביתי קצת מטעה - לא מדובר בילדים שיושבים משמונה בבוקר עד שתיים בצהריים עם אמא שמסבירה להם עובדות בסיסיות בביולוגיה והיסטוריה, ומנסה לדחוף להם קצת אנגלית. לפחות לא אצל רוב המשפחות. בהחלט יש קשר עם עוד משפחות חינוך ביתי, יש חוגים, יש תנועות נוער, יש טיולים... יש לא מעט מקומות בהם ילדים פוגשים ילדים אחרים. לפעמים אלו ילדי חנ"ב אחרים, לפעמים אלו ילדים שבבוקר הולכים לבי"ס ואחה"צ הולכים לאותו חוג. ולגבי ההתמודדות הרגשית - לצערי, אני חושבת שדווקא בתחום הזה אין הישגים מרשימים לילדי בי"ס. רמת האלימות רק מטפסת, הכבוד למורה נשחק בערך כמו המשכורות של המורים, הסקרנות והלמידה העצמית מתנוונות לאיטן... לא כי הם פחות מוצלחים או משהו כזה, הם נמצאים בעל כורחם במערכת שעסוקה בלהשתיק אותם ולגרום להם, איכשהו, לשבת 6 שעות ולהפריע כמה שפחות. אז כשכל היום צועקים עליך שתשב בשקט, או שאתה דווקא יושב בשקט אבל כיוון שהמורה צועק על מישהו אחר הוא לא מלמד אותך, היכולת שלך להתמודד רגשית לא משהו מתפתחת. נכון שיש גם מסגרות אחרות, יותר קשובות לתלמיד וקצת יותר אינטימיות, אבל אם נלך על האופציה הבנאלית של כיתה בבי"ס רגיל, כמעט 40 ילד - לא משם תבוא הישועה.

POOH*

New member
אני חושבת שיש הבדל..

בין חינוך ביתי לבידוד בבית. ילדיי מתחנכים בבית ובהחלט לא בבידוד. ברוב הימים הם פוגשים חברים ובהחלט לא נראה לי שיש להם בעיות בהתמודדות רגשית או חברתית. אני כן מסכימה שיש גם חסרונות לחינוך ביתי ובעיקר אני חושבת שזה לא מתאים לכל משפחה. אבל לנו טוב ככה. וכרגע היתרונות בעיננו עולים על החסרונות. POOH

elotan

Member
גרוע מאוד (לטעמי)

יש עוד כל מיני דברים שבית הספר מלמד חוץ מלקרוא ולכתוב, ואת זה אי אפשר ללמוד לבד בבית (מהסיבה שזה לבד ומהסיבה שזה בבית).

motior

Member
מכיר משפחה כזאת

יש יתרונות ויש חסרונות... אני לא אלך לכיוון הזה אבל לא מתנגד חד-משמעית

Master Stav

New member
יש שזה יתאים להם ויש שלא ..

אני מכיר 2 משפחותך שזה אשקרה עשה להם טוב ומשםחה אחת שזה עשה להם בלאגן אישית מעדיף עבור ילדי את הדינמיקה הקיימת במערכת החינוך ... דברים לא מושלמים הם הטובים ביותר כהכנה לחיים

למעלה