IcePrincess22
New member
כתבה מוצלחת על א-מיניות במדור "גאווה" במאקו
קודם כל, קישור:
http://www.mako.co.il/pride-sex-and...51006.htm?sCh=3d385dd2dd5d4110&pId=1443875474
נתנאל אזולאי ממדור "גאווה" ממאקו הכין כתבה על א-מיניות.
הכתבה הזאת לדעתי מאוד מוצלחת, כי:
1. הכתבה נפתחת בניסיון להסביר איך א-מיניים מרגישים. שיעורי חינוך מיני נהם מבחינתם הסברים מופשטים, כמו "משוואה בנעלם אחד". פרסומות מגרות לא עובדות עליהם, כי "לא תצליחו לקנות אותם בסקס". הקטע הזה חשוב כי הוא מעורר הזדהות וגורם לאנשים מיניים לראות את העולם באופן שבו א-מיניים רואים אותו.
2. ההגדרה לא-מיניות היא: "נעדרים כל משיכה מינית או רצון לחוות סקס עם פרטנר כזה או אחר, כשרובם לא חוו תשוקה מינית מעולם. אל תטעו לחשוב שאלו אנשים שחשקם המיני פסק בעקבות משבר או הזדקנות".
3. בכתבה חוזר שוב ושוב המסר שא-מיניות היא "נטייה מינית נורמלית כשאר הנטיות המיניות". כלומר, א-מיניות אינה הפרעה או בעיה. למשל, ד"ר רונית אלוני, מומחית לטיפול ושיקום מיני וזוגי וטיפולי סרוגייט, העבירה מסר חד משמעי: "יש מטפלים שרואים בא-מיניות כבעיה ופוסלים אותה, אני לא איתם. מי ששלם עם זה - אלו הם חייו והוא אינו זקוק לטיפול".
4. הכתב מדגיש את קווי הדמיון בין א-מיניות לנטיות מיניות להט"ביות. הוא דן בשאלה האם א-מיניות היא חלק מקהילת הלהט"ב, ובתגובות השליליות שא-מיניים מקבלים בתוך הקהילה.
5. הכתב ראיין א-מיניים ישראלים משני המינים, מגילאים שונים ומנטיות מיניות שונות:
בן איינשטיין, גבר בן 40 (אני משערת לפי הראיון איתו שהוא הטרו-רומנטי)
אל, אישה בת 24 (לא סיפרה על עצמה יותר מדי כדי שאוכל לשער)
אוריה בן ברית, גבר בן 27, הומו א-מיני, חבר ועד "חברותא -הומואים דתיים"
אלה, אישה (גיל לא מופיע בכתבה), היא דמי-סקסואלית
שקד גבאי, אישה בת 21, היא דמי-סקסואלית.
זאת ההזדמנות להודות מקרב לב לכל האנשים שהתראיינו לכתבה.
, אתם ענקים.
6. בכתבה מוזכרים הפורום בתפוז (האח הידד!) וגם קבוצת הפייסבוק. אני משערת שהרבה יותר אנשים ייכנסו לפורום אחרי שיקראו את הכתבה - תתכוננו לשאלות
אני באופן אישי עונה כעת לטוקבקיסטים שרוצים לדעת עוד.
חבל שהכתבה לא הקיפה נושאים נוספים, כמו ההגדרה של המושג "אפור", או א-מיניים טרנסים.
נמתין לכתבה הבאה...
קודם כל, קישור:
http://www.mako.co.il/pride-sex-and...51006.htm?sCh=3d385dd2dd5d4110&pId=1443875474
נתנאל אזולאי ממדור "גאווה" ממאקו הכין כתבה על א-מיניות.
הכתבה הזאת לדעתי מאוד מוצלחת, כי:
1. הכתבה נפתחת בניסיון להסביר איך א-מיניים מרגישים. שיעורי חינוך מיני נהם מבחינתם הסברים מופשטים, כמו "משוואה בנעלם אחד". פרסומות מגרות לא עובדות עליהם, כי "לא תצליחו לקנות אותם בסקס". הקטע הזה חשוב כי הוא מעורר הזדהות וגורם לאנשים מיניים לראות את העולם באופן שבו א-מיניים רואים אותו.
2. ההגדרה לא-מיניות היא: "נעדרים כל משיכה מינית או רצון לחוות סקס עם פרטנר כזה או אחר, כשרובם לא חוו תשוקה מינית מעולם. אל תטעו לחשוב שאלו אנשים שחשקם המיני פסק בעקבות משבר או הזדקנות".
3. בכתבה חוזר שוב ושוב המסר שא-מיניות היא "נטייה מינית נורמלית כשאר הנטיות המיניות". כלומר, א-מיניות אינה הפרעה או בעיה. למשל, ד"ר רונית אלוני, מומחית לטיפול ושיקום מיני וזוגי וטיפולי סרוגייט, העבירה מסר חד משמעי: "יש מטפלים שרואים בא-מיניות כבעיה ופוסלים אותה, אני לא איתם. מי ששלם עם זה - אלו הם חייו והוא אינו זקוק לטיפול".
4. הכתב מדגיש את קווי הדמיון בין א-מיניות לנטיות מיניות להט"ביות. הוא דן בשאלה האם א-מיניות היא חלק מקהילת הלהט"ב, ובתגובות השליליות שא-מיניים מקבלים בתוך הקהילה.
5. הכתב ראיין א-מיניים ישראלים משני המינים, מגילאים שונים ומנטיות מיניות שונות:
בן איינשטיין, גבר בן 40 (אני משערת לפי הראיון איתו שהוא הטרו-רומנטי)
אל, אישה בת 24 (לא סיפרה על עצמה יותר מדי כדי שאוכל לשער)
אוריה בן ברית, גבר בן 27, הומו א-מיני, חבר ועד "חברותא -הומואים דתיים"
אלה, אישה (גיל לא מופיע בכתבה), היא דמי-סקסואלית
שקד גבאי, אישה בת 21, היא דמי-סקסואלית.
זאת ההזדמנות להודות מקרב לב לכל האנשים שהתראיינו לכתבה.
6. בכתבה מוזכרים הפורום בתפוז (האח הידד!) וגם קבוצת הפייסבוק. אני משערת שהרבה יותר אנשים ייכנסו לפורום אחרי שיקראו את הכתבה - תתכוננו לשאלות
אני באופן אישי עונה כעת לטוקבקיסטים שרוצים לדעת עוד.
חבל שהכתבה לא הקיפה נושאים נוספים, כמו ההגדרה של המושג "אפור", או א-מיניים טרנסים.
נמתין לכתבה הבאה...