כתבה מחר בידיעות אחרונות על המחיר הגבוה של

מדריך1

New member
המכרז

מי שיצא בחריפות נגד המכרז ונגד משרד החינוך, עם האשמות כבדות,על "גזירת קופונים" של המשרד ועוד דברים דומים היו דוקא מנהלי בתי הספר וההורים, וכן מקטרגים נוספים. עם ביטול המכרז, נוכחים לדעת, שהמכרז ,עשה רק צדק עם הנוער ולא להיפך. אני מצפה שיודו כל המקטרגים בטעותם. גם עם החזרת המכרז, המחירים יהיו עדיין גבוהים, למה שהיה בעבר, כי הכל יתייקר, גם בארץ וגם בפולין.
 

Old Cat

New member
../images/Emo45.gif העיקר שהבורים טענו טענו והטיחו האשמות

לפי הטרוניות אפשר היה לחשוב שבמשרד החינוך יש איזו קופה סודית אליה מעבירים אחוזים מהתשלומים. ומי בדיוק נהנה מהכסף הזה? להיכן בדיוק עוברים הכספים בקופה הסודית הזו? את זה לא אמרו, כי מספיק שזורקים שטויות לחלל האויר. הרי לבסס ולהציב טיעונים לוגיים זו משימה קשה מדי לרוב אנשי (בעיקר: נשות) מערכת החינוך הציבורי במדינתנו. אז היה ונגמר המכרז, לא בוצע מכרז חדש וכל מי שטען שהוא יכול להשיג מחירים טובים יותר התבקש להוכיח שדבריו הם יותר מנפיחה נבובה. ואז הסתבר שכאשר מנהלי בתי ספר עוסקים ברכש מול משרדי נסיעות, וכוח הרכש שלהם מסתכם בכמה עשרות תלמידים מבית ספרם, המחירים דווקא עולים........................... נכון, גם במכרז שהיה נסגרו עיסקאות שיתכן וניתן היה להשיג טובות יותר. אז בפעם הבאה יקחו לניהול המכרז איש רכש טוב יותר שמכיר את שוק הנסיעות בצורה יותר מקצועית. נו אז מה? להיות חכמים בדיעבד זו לא חוכמה. ועל האלטרנטיבה למדנו על פי מה שקרה עם הפסקת המכרז.
 

ixmix

New member
לסגור את הבאסטה.

אם המסע חשוב, צריך לסייע בסבסוד הולם למי שידו אינה משגת. לדעתי זה בדיוק האופן שבו מדינת ישראל צריכה לנהוג, אם אנו רואים עצמנו כמקום מוסרי וראוי. אבל אם לא עושים את זה, והמסע הופך לבלתי מושג או בלתי אפשרי עבור אנשים בשל כסף, אז צריך להוריד את השאלטר. האמינו לי שאם לא ייצאו במשך תקופה מספר גדול של בתי ספר, לפתע יימצא המימון.
 

Old Cat

New member
הכל כלכלה, אנחנו במשק חופשי ליברלי ימני

והכל בסופו של דבר נמדד ומוערך על פי ערכו הכספי. תמיד יהיה מי שידו אינה משגת לענין זה או אחר, כולל ענינים חשובים מאד בתחום החינוך. גם תרופות הם דבר חשוב, והמדינה במדיניותה הכלכלית גורמת לכך שאנשים מסכנים או מקצרים את חייהם בגלל מחסור בכסף לרכישת תרופות. ככה זה במשק המתנהל על פי עקרונות שוק חופשי ליברלי-ימני. מדינת ישראל, באמצעות מדיניות כלכלית ופנים-מדינית השילה מעצמה אחריות לרווחת אזרחיה ובמידה רבה גם לחיי אזרחיה, כדי לאפשר העברת משאבים לצרכים אחרים, חשובים יותר בעיני מקבלי ההחלטות. יש לכבד זאת ולכבד החלטות של מי שנבחרו על ידי אזרחי המדינה, גם כאשר הם מחליטים לממש מדיניות כלכלית ימנית זו ולפגוע בחברה הישראלית ובעמידות החברתית של מדינת ישראל. על כן יש להמשיך במסעות הללו כבעבר, למרות המחיר שרק יעלה יותר ויותר בשנים הקרובות ויגיע לשיא בשנת 2012 עם מעבר פולין למטבע היורו. ברור שרק העשירים יוכלו להשתתף, כפי שגם היום רק לשכבה מוגדרת ומעלה בחברה יש אפשרות לחינוך ראוי ולרפואה אנושית. מה כאן לא ברור? סיפור המציג פן נוסף, שיש בו לגלות מניע המשפיע על קובעי המדיניות הכלכלית ב"הנהלת" המדינה: בא שר האוצר לסיור במערכת החינוך. הראו לו המצב הגרוע של התשתיות, בעיות איכות אנשי (נשות) ההוראה, מחסור בספרים ועזרי לימוד וכיוב"א. לכל אלו הגיב השר באמירה אחת: אין כסף. משם עבר לביקור במערכת בתי הסוהר. הסבירו לו שיש אסירים המתלוננים על תנאים הנופלים ברמתם מחדרי מלון תיירים משובח. מיד נתן השר הוראה לשפר את התנאים ולהבטיח רמת מתקני הכליאה לפחות כמו במלון יוקרתי. טענו העיתונאים: הרי מערכת החינוך אמורה להכין את הנוער, עתיד העם, ולה השפעה על עתיד המדינה יותר מכל דבר אחר. האסירים, לעומת זאת, כבר הוכיחו פגיעתם הרעה בעם. ענה להם השר: עם סיום תפקידי בממשלה, לבית הספר בטח שכבר לא אעבור.
 
למעלה