כתבה מעיתון הארץ על פדופיליה ובנות מצוירות

innocence

New member
כתבה מעיתון הארץ על פדופיליה ובנות מצוירות

http://www.haaretz.co.il/news/world/asia/.premium-1.2389708

מיותר לציין כמה טעויות יש שם נכון?
וכמה רחוק המצב הזה מפדופיליה בפועל?

אין ספק שיש בעייתיות מסוימת בהצגת מודלים של ילדות קטנות או נערות צעירות כמושא מיני (אבל בינינו, גם במערב עושים את זה, רק שדואגים קודם לאפר אותם למשעי...), אולם לקרוא לזה פדופיליה ולחשוש למצבן של ילדות זה קצת מרחיק לכת (בעיקר מכיוון שלא גיבו מספרית את מספר התקיפות של ילדות קטנות וכו...)

כמו שכתב אחד המגיבים - שוב יפן מוצגת כ"הארץ של המוזרים עם הפורנו של תמנונים", ונראה שהכתבה רחוקה מלהסביר את המקורות לתופעה (או אפילו לנסות..) שלא לדבר על להיות לפחות נאמנים לעובדות (כמו למשל הפירוש של מואה...)

mishel s

New member
העיתון הזה לא רק טועה בדברים מרוחקים כמו יפן

אלא גם במה שקורה פה בארץ.
אם לשפוט לפי הכתבות של העיתון הזה...
המטרה העיקרית של ישראל במבצע בעזה זה להרוג כמה שיותר אזרחים תמימים, לא רק זה, זה האסטרטגיה של ישראל מאז ומעולם, להרוג אזרחים. לפי הכתבה...
http://www.haaretz.com/opinion/.premium-1.604653
&nbsp
&nbsp

innocence

New member
זה טור דיעה של גדעון לוי

שהוא כנראה השמאלן הכי קיצוני שיש היום במדינה. ומכיוון שזה טור דיעה (מגוחך ככל שיהיה..), זה עדיין דיעת יחיד.
&nbsp
אבל זה אחרת כששמים כתבה שלכאורה מתבססת על מחקר של אנתרופולוג או ווטאבר.

mishel s

New member
טוב שאמרת

כי אני אישית לא שמתי לב שזה טור דעה. אחרי שאמרת ראיתי באמת שזה תחת החלק של "OPINION".
אבל זה כתוב בקטן בעוד הדעה כתובה בגדול כאילו היא כתבה רגילה.
ואם אני לא שמתי לב, כנראה שעוד רבים אחרים לא שמו לב.
אבל תודה על ההפניה לצומת ליבי.

herouth

New member
מה, לא היית בארץ בשבועות האחרונים?

אה, וואלה לא היית.

&nbsp
גדעון לוי כבר כל כך מפורסם, שהוא לא יכול להסתובב בלי מאבטח. אני מניחה שהארץ לא ראו צורך לבזבז דיו על העובדה שהטורים שלו הם טורי דעה. הם מן הסתם מניחים שמי שנתקל בשם שלו כבר יודע להעביר דף.
&nbsp
ו־innocence - גדעון לוי עדיין נמצא די במרכז יחסית ליונתן "אני פושע מלחמה ישראלי" שפירא.

innocence

New member
אבל פחות בכותרות P:

גדעון לוי הפך היום לשם נרדף ל"שמאלני בוגד אמא שלך מ****ת עם ערבים".

mishel s

New member
אפילו לא ידעתי מיזה...

באמת אני לא בעניינים :)
&nbsp
אז פרציפלוחית, אל דאגה, אני הכי רחוק מפוליטיקה שאפשר.

זה לא אותו דבר

יש הבדל בין כתבה לבין טור דעה. ובכל מקרה, חוסר דיוק בפרטים מאפיין הרבה פעמים עיתונים מכל קצות הקשת הפוליטית בארץ, לא צריך לדעתי להכנס לפוליטיקה בפורום.

למעלה