כתבה מעניינת ב-food and wine magazine

d a p h n a

New member
כתבה מעניינת ב-food and wine magazine

בגיליון החדש של המגזין יש כתבה (כאן: http://www.foodandwine.com/articles/farm-fresh-french-recipes) על שף צרפתי שבתקופה האחרונה מתחיל לאט לאט להכניס לתפריט שלו יותר ויותר מנות צמחוניות ואפילו טבעוניות. היא מעניינת, בעיני, כי בבישול גורמה בכלל וצרפת בפרט, הנושא של צמחונות כמעט לא עולה על הפרק. אבל השף הנ"ל אומר שהוא חושב שצמחונות/טבעונות הם גל העתיד ואף מעודד אנשים לנקוט באורח חיים צמחוני-בחלקית (לכל הפחות) ולו רק מטעמים אקולוגיים. בנוסף לעניין, הכתבה גם כוללת מתכונים מעניינים (רובם טבעוניים, כמה צמחוניים בגלל שימוש בגבינות עזים או דבש), כולל מרק קישואים צונן, עגבניות צלויות במילוי גבינת עזים, פילף אורז עם זיתים ולימון ועוד.
 

p e b b l e

New member
ואם בצרפתים טבעוניים עסקינן

היום הביאו לי לעבודה שוקולד מריר צרפתי מעולה 71% של Valrhona והוא טבעוני. ממליצה בחום!
 

p e b b l e

New member
עוד כתבה מעניינת מ-ynet

הכתבה ממליצה על תפריט לאריכות ימים ובעצם ממליצה על אורח חיים צמחוני/טבעוני כמעט. ההמלצה שם היא בין 0-1 מנות בשר בשבוע, בין 0-1 ביצי חופש בשבוע ובין 0-7 מנות חלב טבעי בשבוע. כל השאר מבוסס על ירקות, פירות דגנים וקטניות ומעט מאוד אם בכלל מוצרים מהחי. עוד נאמר שבשבוע הבא כתבה מורחבת על נושא התזונה ממקורות מעולם החי, מעניין אם הם יתמקדו במוצרים עצמם או בהמנעות מהם. http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3746167,00.html
 

d a p h n a

New member
מעניין

בין השאר מעניין שדגנים ופחמימות מהווים חלק מרכזי בתזונה, בניגוד לכל הגישות האנטי-פחממתיות הנפוצות כיום. יחד עם זאת, אני חושבת שזה אולי קצת מטעה, כי ממה שאני מבינה הם הסתכלו על אנשים באזורים מסויימים ובתרבויות מסויימות, ואני חושבת שבין השאר מדובר על אנשים שמתאפיינים באורח חיים מאוד פעיל וכו', ואני לא בטוחה האם אריכות החיים בהכרח קשורה רק או בעיקר לתפריט (אם כי הוא כנראה לא מזיק).
 
למעלה