טוב לראות שכותבים סוף סוף על הנושא
בערוצים מינסטרימיים. מה שקורה עם פטנטים בעשורים האחרונים הוא אכן נוראי. פטנטים הם מנגנון בעייתי ביותר, שכן הם מעניקים מונופול מוחלט על מימוש של רעיון או טכניקה. בניגוד לזכויות יוצרים בהם האיסור הוא רק על העתקה, וכל עוד מישהו אחר יצר יצירה דומה במקרה אין בעיה, במקרה של פטנטים גם אם מישהו אחר עולה על אותו רעיון באופן בלתי תלוי ומישהו אחר הוציא על זה פטנט, אבוד לו. מנגנון כזה אולי יכול להעלות על הדעת בעולם בו ההמצאה היא נדירה. אבל בעולם בו כל מהנדס ממוצע שעובד על בעיה זמן מה יכול להגיע לפיתוח שהוא פטנטבילי, ופיתוחים זהים צצים במקביל מספר רב של פעמים במקומות שונים, הענקת מונופול כזה היא בעייתית ביותר. התופעה של patent abuse היא לא דבר חדש, אבל בעשורים האחרונים המצב הגיע לדרגה כזו שפטנטים יותר מזיקים מאשר מועילים להתפתחות הטכנולוגית. האיכות של בדיקת הפטנטים בירידה ו"המצאות" שאין שום הצדקה להעניק להם פטנט מתקבלות על ידי משרד הפטנטים, החלטות פוליטיות הובילו, בייחוד בארה"ב, לאישור פטנטים בתחומים שלא נחשבו לפטנטביליים בעבר כגון פטנטים על תוכנה, על שיטות עסקיות ופטנטים בתחום הגנטיקה, והתופעה של patent trolls הולכת ומתרחבת בזמן שחברות גדולות טורחות להוציא פטנטים בעיקר בגלל שפורטפוליו רחב של פטנטים מהווה נשק להתגוננות מתביעת פטנטים ובסיס להסכמים צולבים. ואני מסכים עם הכתבה לחלוטין גם לגבי הטענה שעלויות הפיתוח האסטרונומיות לכאורה שחברות התרופות מדווחות עליהן הן מנופחות לחלוטין. כבר מזמן אני טוען את זה, וטוב לראות אחרים שכותבים בדיוק את מה שאני טענתי כבר שנים.