כתבה מעניינת על נשים בתחום הרפואה

עניין ה"להזניח" לא ברור לי...

אני לא רופאה אבל במצבים לא מעטים נמצאת 7-10 ימים בחודש בחו"ל לצרכי עבודתי. האם אני מזניחה את ילדי ? לא. ילדי האחד וזו שבדרך היו ויהיו מטופחים ומטופלים פיזית, לוגיסטית, רגשית ואינטלקטואלית - במקרים רבים (וזה פרט השוואתי אפילו למדגם מייצג מילדי השכונה) יותר מילדים שאמא בבית או לידו רוב הזמן. גידלתי עד כה ילד מאושר, מאוזן, תקשורתי מאוד, בריא בנפשו ובגופו ולא ויתרתי על מימוש עצמי בגלל המקל הנורא של אשמת "האמא המזניחה" שמצוי מעל ראשינו כנשים. אחת מחברותי הטובות ביותר היא רופאה, בכירה בתחומה, שילדה בשלוש השנים האחרונות 2 ילדים ותוך כדי כך נסעה לחו"ל, התחילה מחקר, סיימה אותו והיא בהשתלמות קלינית מאומצת של 12 שעות ביום בבי"ח כלשהו בקנדה. גם היא לא מזניחה את ילדיה. ויש לי עוד אינספור דוגמאות. אלו ילדים שיגדלו לאור דוגמה אישית שלתפיסתי היא מוצלחת וראוייה להעתקה רחבה, של אמהות שמממשות את עצמן לא פחות מכל אב בסביבתן תוך שילוב פנטסטי של האושר האישי והמקצועי ו...כמובן כל הבעיות הלוגיסטיות והלחצים הנגזרים מחיים עסוקים כל כך. חנה

woman

New member
אבל מתי מוצאים "זמן איכות"

נו טוב.. אני לא קוראת לזה כך , אבל זמן להיות עם הילד\ים??? עכשיו כשקיבלתי עוד כמה פרוייקטים ואני נמצאת הרבה יותר זמן בעבודה , אז מה שנשאר לי זה 3-2 שעות ביום איתם. המשכורת כמובן לא גדלה - מה שאומר שאנחנו ההורים עדיין אמורים לתחזק את הבית (נקיונות בישולים וחבריהם הלא אהובים) , ולפעמים אני מרגישה בכל זאת שאני עושה זאת קצת על חשבון הזמן עם הילדים... ואני לא חושבת שילדי מוזנחים , אבל שכן חסר להם זמן איתי , גם אם לפעמים הוא לא מלא בתוכן... (אבא לעומת זאת העלה קצת מינון בזמן איתם - נסיבות...)

נסיבות מתחלפות אינן משליכות על

מידת ההשקעה או מילוי הצורך של הילדים או חלילה על הזנחה. יש תקופות שהאב מעלה מינון ואת מורידה ולהפך. תשובתך בעצם בגוף שאלתך...העובדה שכשאני שבוע בחו"ל חסר לי עומר עד מאוד אינה יוצרת מצב של חללים פנימיים אלא געגוע - וגעגוע הוא לטעמי רגש חיובי כי לא מתגעגעים למי שלא אוהבים....זה גם המסר שעובר לעומר אצלינו בבית. גם "לפצות" זה בסדר - אמא עסוקה השבוע אבל תפצה אותך ביום שכולו שלך בעוד שבוע. משהו לצפות לו... הכל עניין של ויסותים והחיים לא מושלמים רק שיותר מכל דבר אחר - רגשי אשם באים ישירות על חשבון התפתחותך, חשבון הילד וחשבון האושר האישי שלך. ולכן זה מהווה כלי שליטה טוב ויעיל כ"כ בנשים. המלצתי החמה היא לא להתכחש לגעגועים ותחושת חוסר איזון משאבים כשהיא עולה וקיימת, רק לאלץ את עצמכן לעשות רציונליזציה כזו שלא תאפשר לרגשות האשם לתפוס מקום שאסור שיהיה להם. חנה

sista

New member
טוב ויפה, אבל קשה מאוד לביצוע

שוב, אין לי ילדים ומי אני שאדבר בכלל בנושא. כתבתי בהודעתי שאני בטוחה שישנן נשים שמצליחות גם ברפואה וגם במשפחה, אבל לדעתי עדיין יתקיימו מצבים נקודתיים בהם אישה תידרש לבחור בין קידום הקריירה לבין זמן עם ילדיה. אני לא מדברת על אשמה מיותרת, ואני לא אומרת שזמן עם הילדים לשם הזמן עצמו הוא המטרה ושקריירה משמעותה הזנחה. מי שמצליחה לשלב בין השניים תהיה מאושרת יותר ללא ספק, אבל במצבנו להרבה גברים כלל לא תהיה התלבטות כזו. כדוגמה, ניתן לציין את מספר החודשים בהם נשארים עם התינוק אחרי הלידה. כל אם בוודאי תרצה לעשות זאת, הדבר קריטי להתפתחות התינוק ולנושא שנדון כאן כבר, ההנקה שהיא די בלתי אפשרית כשעובדים 12 שעות בבתי חולים. לדעתי אף אישה לא תתלבט בעניין ותיקח חופשת לידה, בעוד במקום העבודה התחרותי והאינטנסיבי שלה עניינים מתקדמים והמירוץ נמשך.

סיסתה - וונדר-וומן קיימת רק בקומיקס

בחיים נשים הן נשים ויכולות לעשות רק מה שאפשר. לא צריך לשלב הכל - עדיף לסדר סדר עדיפויות כזה שבו מה שחשוב רגשית והתפתחותית וקיומית בא ראשון והשאר - כ"א עושה כמיטב יכולתה או יכולתו. תעזבי את "לשלב הכל". זו מלחמה אבודה מראש בתחנות רוח. תמצאי פתרונות לוגיסטיים פריפריאליים לזמן המוצא על נקיון וקניות והובלות ולוגיסטיקה ותתמקדי במה שהכי חשוב לך באופן אישי. ענייו הוונדר-וומן גם הוא אגב חלק מסטראוטיפ שמשרת את מנגנון השליטה בנשים דרך אשמה... חנה

פברואר

New member
ועוד חיזוק לך סיסתה

במציאות הדברים פחות גרועים מאשר בדמיון.. טוב בכל אופן בכל הקשור לגידול ילדים בשילוב עם קריירה. אני עשיתי את זה עם שני ילדים, כאם חד הורית ללא מזונות או כל תמיכה כלכלית אחרת. כן הייתה לי תמיכה ועזרה מצד משפחתי ומצד חברות וחברים . אני מאמינה שחשוב ליצור סביבת התייחסות תומכת וכמו שחנה אמרה להגדיר כל יום מחדש את סדרי העדיפות. אני קיבלתי עזרה מורלית, בשמירה על הילדים, באוזן קשבת, ועוד. קיבלתי כי ביקשתי ובמקביל נתתי לאחרות. זה אפשרי וזה בכיף. ישנם יתרונות עצומים לילדים לאם המשלבת קריירה עם גידול ילדים.

מכל הלב - ומשהו גם לפברואר

חבל שאין לנו פה תעוד של דיונים ישנים בפורומים ביואל כי עניין האם החד הורית וקבוצת תמיכה וחיזוק שסביבה עלה כמה פעמים בתגובותיי לנושא ה"וונדר וומן" מתוך מציאות חיי. אני מצרפת לך לינק ישן, שנכתב בעקבות אחד הדיונים ההם (בשביל הנוסטלגיה ה- IOL´ית שלי). ולסיסתה - לינק למאמר מקצועי יותר על קריירה מול אחריות משפחתית. שני המאמרים מאתר "הדרך למעלה".

פברואר

New member
../images/Emo51.gif

מכל הלב - ומשהו גם לפברואר

חבל שאין לנו פה תעוד של דיונים ישנים בפורומים ביואל כי עניין האם החד הורית וקבוצת תמיכה וחיזוק שסביבה עלה כמה פעמים בתגובותיי לנושא ה"וונדר וומן" מתוך מציאות חיי. אני מצרפת לך לינק ישן, שנכתב בעקבות אחד הדיונים ההם (בשביל הנוסטלגיה ה- IOL´ית שלי). ולסיסתה - לינק למאמר מקצועי יותר על קריירה מול אחריות משפחתית. שני המאמרים מאתר "הדרך למעלה".

למעלה