כתבה מעניינת עם התייחסות לערכים גליקמיים, ושאלה על הנאמר בה

Dave1972

New member
כתבה מעניינת עם התייחסות לערכים גליקמיים, ושאלה על הנאמר בה

זו הכתבה: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3083863,00.html#73476
השאלה שלי היא לגבי "דבר המומחים" בקטגורית הקורנפלקס. אצטט את כל "דבר המומחה", אבל שאלתי היא לגבי המסומן באדום. כשקראתי את זה הרמתי גבה. האם זה נכון?!

לרוב דגני הבוקר, גם אלה שאינם ממותקים, יש מדד גליקמי גבוה. אול בראן ופיבר וואן יוצאים מן הכלל בקבוצה זאת מאחר שהם מכילים אחוז גבוה של סיבים תזונתיים שתופסים נפח ומקטינים את כמות הפחמימה הזמינה (המדד הגליקמי של אול בראן זהה לפיבר וואן אך קלורית הוא "עולה" יותר: 132 קלוריות ל-50 גרם). הוספת החלב מפחיתה את התגובה הגליקמית.
 

Dave1972

New member
מוזר. עכשיו שמתי לב ש-YNET מיחזרו כתבה ישנה מ-2005...

אבל השאלה בעינה עומדת, אז אשאיר את זה כאן ברשותכם.
 

mrkorr

New member
זה תלוי באחוזי השומן של החלב

שמנת לקפה כמו ששותים בחו"ל - תפחית את המדד הגליקמי כי השומן מעכב את עליית הסוכר בדם.
חלב רזה 1% כמו שמוכרים בארץ לא סביר שיוריד את המדד.
בכל מקרה, חפש מדד גליקמי של חלב ותוכל לשלב בין פיסות המידע.
 
למעלה