כתבה מעניינת עם התייחסות לערכים גליקמיים, ושאלה על הנאמר בה
זו הכתבה: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3083863,00.html#73476
השאלה שלי היא לגבי "דבר המומחים" בקטגורית הקורנפלקס. אצטט את כל "דבר המומחה", אבל שאלתי היא לגבי המסומן באדום. כשקראתי את זה הרמתי גבה. האם זה נכון?!
לרוב דגני הבוקר, גם אלה שאינם ממותקים, יש מדד גליקמי גבוה. אול בראן ופיבר וואן יוצאים מן הכלל בקבוצה זאת מאחר שהם מכילים אחוז גבוה של סיבים תזונתיים שתופסים נפח ומקטינים את כמות הפחמימה הזמינה (המדד הגליקמי של אול בראן זהה לפיבר וואן אך קלורית הוא "עולה" יותר: 132 קלוריות ל-50 גרם). הוספת החלב מפחיתה את התגובה הגליקמית.
זו הכתבה: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3083863,00.html#73476
השאלה שלי היא לגבי "דבר המומחים" בקטגורית הקורנפלקס. אצטט את כל "דבר המומחה", אבל שאלתי היא לגבי המסומן באדום. כשקראתי את זה הרמתי גבה. האם זה נכון?!
לרוב דגני הבוקר, גם אלה שאינם ממותקים, יש מדד גליקמי גבוה. אול בראן ופיבר וואן יוצאים מן הכלל בקבוצה זאת מאחר שהם מכילים אחוז גבוה של סיבים תזונתיים שתופסים נפח ומקטינים את כמות הפחמימה הזמינה (המדד הגליקמי של אול בראן זהה לפיבר וואן אך קלורית הוא "עולה" יותר: 132 קלוריות ל-50 גרם). הוספת החלב מפחיתה את התגובה הגליקמית.