כתבה מעניינת - קראו והגיבו!

טל עדתו

New member
כתבה מעניינת - קראו והגיבו!

רשמתי את זה כאן שוב כהודעה חדשה , ולא כתגובה כמו אז. 29.4.2001 מעריב ``הרב הצבאי דיבר בגנות הלוחמות - ועורר סערה`` תא``ל ישראל וייס:``חיילת ששוהה יחד עם חייל דתי בטנק, זו בעיה בלתי אפשרית עבור חייל דתי`` ח``כ חזן באקבות הראיון ב``מעריב``: כדאי אולי להזכיר לרב את דברי חז``ל-איזהו גיבור הכובש את יצרו-`` סערה בעקבות דבריו של הרבה הצבאי הראשי, תת אלוף ישראל וייס, שפורסמו בסוף השבוע ב``מעריב``. הרב וייס אמר בין השאר, בראיון למוסף שבת, כי שיבוץ בנות בתפקיד לוחמות ביחידות בצה``ל ``זו בעיה וחציית קווים``. במרצ דורשים מהרמטכ``ל לזמן את וייס ל``שיחת הבהרה``, אולם במפד``ל וב``איחוד הלאומי`` בחרו לחזק את ידי הרב. הרקע לסיכסוך נעוץ בהחלטת הרמטכ``ל להקים ועדה פנימית מיוחדת שתדון בבעייתיות שיש לחיילים דתיים, אשר מתנגדים לשירות לצד נשים בתפקיד לוחמות ביחידות קרביות. רבני הציונות הדתית אף הזהירו לאחרונה כי יכריזו מלחמה נגד צה``ל, אם יימשך גיוס בנות לפלוגות קרביות אליהן מתנדבים תלמידי ישיבות ההסדר. על הווועדהמפקח הרב וייס, איש הציונות הדתית, שהסביר בראיון כי ``זו סוגיה מאוד מורכבת ובעייתית``. לדבריו, ``חיילת ששוהה יחד עם חייל דתי בטנק, זו בעיה אמיתית, בעיה בלתי אפשרית עבור חייל דתי. זו חציית קווים.`` הרב וייס אמר עוד כי חיילים דתיים ``יכולים לקבל`` סוג מסוים של שיבוץ נשים ביחידות הלוחמות, למשל מדריכות חי``ר שניצבות מול חיילים דתיים, אך לא יכולים לקבל את הנשים כלוחמות לצידם. ח``כ נעמי חזן ממרצ, מחוקקת החוק לשיוויון שירות נשים בצה``ל, אמרהה בתגובה, כי ``כנראה שהחינוךף בישיבות ההסדר לקוי, אם מגע כלשהו עם נשים מעלה מחשבות בלתי רצויות עבורם. כדאי אולי להזכיר לרב הצבאי הראשי את דברי חז``ל ``איזהו גיבור הכובש את יצרו``. מבחינה אובייקטיבית אין בעיה שגברים ונשים ילחמו זה לצד זה.הרחבת התפקידים בצה``ל משרתת את צרכי הצבא ומקדמת את עיקרו השיוויון``... ... ``אנו מקווים (הרב שמואל אליהו) שהרמטכ``ל יגיע למסקנות ברורות מאוד בנושא הזה. יש לכבד את האמונה ואת הצרכים של החייל הדתי. אם לא תהיה התחשבות כזו, רבנים רבים ומהחשובים ביותר בעולם הציונות הדתית יקראו להם להישאר בישיבה וללמוד עד שימצא פתרון אחד`` ד``א - הסקר החדש של אפטר עוסק בנושא זה. ועכשיו לשאלה העיקרית: מה דעתכם ?- ולמה? טל.

Adamico

New member
בעיה רצינית!

יש כאן כמה בעיות לפחות מבחינתי, מצד אחד צריך לחזק את אלו שלא הולכים לישיבה ומתגייסים לצה``ל ומצד שני לא כל התנאים שהם ירצו הם יוכלו לקבל.... הבעיה בארץ הזאת שהכל מסובך.. מצד אחד עלינו לכבד את כלום (איש איש באמונתו יחיה) ומצד שני זאת מדינה שצה``ל הוא חובה ושם יש חוקים, זה לא בסדר שהם מאיימים על זה שהם לא יתגייסו, זאת חוצפה! הרי מה יקרה אם כל החילונים יגידו שהם לא מוכנים להתגייס מסיבה כלשהי, זה לגיטימי? אני חושב שלא, במיוחד עם קטע מסוג זה, הרי אם הם בסוף יחליטו ללכת לישיבה אין להם בעיה, אבל אם חילוני יאמר משהו? יש לו כלא..... כמו הרבה דברים במדינה שלנו יש בעיה עם הדת שהיא מתנגשת עם הרבה דברים, עד שלא יפרידו את הדת מהמדינה, יהיו עוד הרבה ארועים כאלה...... אין לי מושג איך זה יגמר, מצד אחד שיוויון לנשים ומצד שני פגיעה בדתים ניראה מי ינצח............ אדם

tali_le

New member
יש לזה פתרונות...

עם טיפה תשומת לב והשקעה מצד מפקדים בדרגים הנמוכים אפשר לפתור את כל הבעיות האלה... לא שמים אישה ודתי באותו צוות טנק למשל... או מגדירים מראש מחלקה שבה יהיו אלה שמפריע להם לשרת עם נשים, מכל סיבה שהיא (שתעבור אישור המפקד) סתם שטויות קטנות שיפתרו בעיה טכנית טיפשית.. להסתכל על זה כעל מכשול בשילוב נשים / דתיים בצבא זו הגזמה פרועה בכל מקרה, עיקר הבעיה שהיה עליה רעש בתשקורת היא ההצהרה של רבני ישיבות ההסדר שתלמידיהם לא יתגייסו כי בנות בבסיסים מסתובבות בלבוש לא צנוע... מכנסיים קצרים לדוגמה... לדעתי האישית - שטות. כמו שלא נכפה על חייל דתי לעשות משהו כך גם אין סיבה שיכפה עלינו לעשות משהו וזהו!

אהליבמה

New member
ובכן, בתור אדם דתי..

אני מנחשת שרובכם נכנסים לקרוא את התגובה מסקרנות... אז קודם כל, נעים מאד.. נכנסתי הנה בשביל לשאול שאלה פשוטה מאד, ביחס לגיוס וכו`, ופתע פתאום ראיתי את ההודעה הזו. החלטתי להגיב, אע``פ שהידע שלי מצומצם מאד בנושא, ויש לי עוד המון ללמוד בקשר לזה, אבל תשובה קצרה לגבי הכתבה הנ``ל , אני יכולה לתת.. אקדים ואומר, שאני חברה בפורום דתיים, ואתם (גם את/ה, טל :) ) מוזמנים להכנס לשם ולבקש חוות דעת מפורטות יותר בנושא.. יכול מאד להיות שיהיו שם כמה פנאטים עם תשובות קיצוניות, אבל בהחלט יש שם גם אנשים שיסבירו את העניין כבני אדם.. בקשר לשירות של חייל בטנק למשל, עם אישה לצדו, יש בעיה הלכתית מפורשת, שלא קשורה אפילו ליצר האדם , אלא בעצם להלכה מפורשת. לדוגמא..: חייל דתי, חייב לשמור על הלכות הכשרות, ולא משנה איפה הוא משרת.. את העובדה הזו, הצבא מקבל, ושומרים על מטבחים כשרים על מנת לאפשר את שירותם של החיילים הדתיים. הלכות הכשרות הן הלכות ידועות ומוכרות, ולכן לאף אחד אין תלונות בנושא (עד כמה שידוע לי). משתדלים לשמור על מטבח כשר עד כמה שאפשר.. באותה המידה, יש הלכות ייחוד.. הלכות אלה, קובעות שאסור לגבר (מעל גיל בר המצווה) להמצא עם אישה (מעל גיל בת המצווה) בחדר אחד, כאשר אין איתם אף אחד... ולכן, לא ייתכן מצב שבו חייל דתי יימצא בטנק עם חיילת.. זה אסור מבחינתו, בדיוק כמו הלכות הכשרות שעליהן הוא שומר. אני לא יודעת מה לגבי שירות לצד החיילת, אבל אני מתארת לעצמי שזו גם כן בעיה חמורה, שהרי לא ייתכן ששני חיילים ישרתו, כשאסור להם ליגוע זה בזה; תארו לעצמכם מצב שבו הם נצמדים במארב, והחייל מתרחק ממנה (-וכדומה.. ). זו פשוט בעיה רצינית, שיש עליה הרבה מאד ויכוחים. ואדם דתי, שמעוניין לשרת בצבא, חייב לדעת שלא יימצא במצבים כאלו. אם נער דתי שמסיים תיכון, לא יוכל להיות בטוח שהשירות בצבא לא מתקיל אותו עם בעיות הלכתיות, תהיה לו בעיה להתגייס, אע``פ שהוא מאד רוצה לשרת (ואני אומרת לכם מניסיון: חבר`ה מגיעים לצבא עם המון מוטיבציה כשהם יוצאים מהתיכון). זה רק בתור התחלה, ואני חוזרת..: אני לא מתיימרת להיות סמכות רבנית או סמכות בכלל, אלא רק להביא לידיעת מי שאין לו איפה לברר,שהעניין לא שחור ולבן... ושוב-אתם מוזמנים להגיע לפורום דתיים, ולשאול או להתעניין ולהתדיין ככל העולה על רוחכם-כל עוד זה באמת לשם התעניינות ולא לשם קינטור ו/או כעס... מחכה לראות שם אנשים מכאן.. :) אהליבמה

טל עדתו

New member
הלכתי לפורום דתיים ורשמת שם את זה

אבל אף אחד לא ענה לי שם תשובה אמיתית.

barakas

New member
שטויות

גם ההלכה מייחסת את החשיבות בשירות צבאי ככלי להגנת חיים...וכשם שקיפוח נפש דוחה שבת (שאני בטוח שזוהי גם מצווה חד משמעית) כך גם המצווה הזו תדחה כששירות בעל משמעות עליונה כמו זה יתעורר... התשובה שלך,כמו של הרב הראשי לצה``ל ורבני הציונות הדתית היא התפלפלות הלכתית קלאסית שבאה לחפות על שוביניזם דתי קלאסי שמתנגד ליצירת שיוויון אמיתי במוסדות המדינה. מלחמה דורשת חיילים ואם נשים יכולות למלא תפקידים שגברים ממלאים אין שום הצדקה שימנעו מהן...הדברים של הרב מוכיחים את המחשבה כפוית הטובה שמהדהדת בראשיהם של רבים מאנשי הצינות הדתית:``אם נשים ישובצו בתפקידים של גברים, דתיים לא יתנדבו לאותן יחידות``...בפעם האחרונה שבדקתי שיריון זו לא יחידת התנדבות...

jedi knight

New member
לא כזאת סערה

אני זוכר שהיה רשום בעיתון כמה שורות על זה וטוב שנזכרת להגיב על זה עכשיו הוא פשוט אמר דבר פשוט ואיתו ראשי ישיבות ההסדר וזה מה שגרם לאפטר לפרסם את הסקר שלהם שאם חיילים דתיים ישרתו עם בנות למסלולי לחימה שחיילי ישיבות ההסדר לומדים בהם אז ישיבות ההסדר יפסיקו לשלוח חיילים לצבא

warlockd

New member
לפי התגובות נובע כי:

בכלל אין שום בעייה, הרי זה הכל פוליטיקה ואותה צריך להרחיק כמה שיותר מהצבא, מדת וזה מזה גם. העניין שאין שום בעיה עם ההלכות! למשל המקרה עם הטאנק המצויין והמפורט למעלה, בכלל בלבול: בטאנק כידוע לי יש יותר משני אנשים: נהג, טען-קשר, מט``ק וקונן (אם אני לא טוען). אז אין שום סיבה שבעולם (למעט חריגים- שכולם יהרגו חוץ משניים חלילה) שהחייל הדתי והחיילת ישארו לבד בטאנק, תמיד יהיה מישהו איתפ שיפריע לייצר האדם, כך שזה לא יפר את הלכת הייחוד! תודה.

jedi knight

New member
בעניין הדתי

בלי שום קשר לעניין הטכני והמקצועי של שירות בנות בשריון מבחינה דתית זה בלתי אפשרי

אהליבמה

New member
WARLOCKED

לדעתי זו טעות מצידך לחשוב שאתה יודע הכל.. לפני שאתה מחליט מה מותר לחייל דתי ומה אסור לו, תצטרך להעמיק בדילמה הזו, הרבה מעבר למה שנדמה לך. לא בטוח בכלל שזה מותר מבחינה הלכתית, המצב שתארת, ובשביל לדעת או להחליט לחייל הדתי מה מותר לו, לא מספיק לומר זאת בפורום, אלא יש ללכת לדבר וללמוד עם יודעי דבר, הווי אומר , רבנים. אני לא מצפה שתתחיל להיות דתי מחר, ולא מבקשת ממך לחזור בתשובה, ממש לא! אבל כמו שאדם דתי שעומד מול אדם חילוני צריך להכיר את ה``דת החילונית`` בשביל להתווכח, ולא יוכל להתדיין איתך כשהוא לא יודע מה מכיל העולם שלך, כך אתה לא יכול להחליט רק על סמך שלושה דברים ששמעת (ואולי יותר, אבל כנראה זה לא מספיק) על מה מתבסס האדם הדתי שרוצה לשרת בצבא. ואני חוזרת, רוצה, כי זה המצב ברוב המקרים. לא יהיה הוגן מצידך לשלוח הודעות כאלה בפורום, בלי בסיס ... יום (לילה? ) :) טוב...

warlockd

New member
תראי,

את לא יכולה לקחת מבני המין הנשי את הסכות להגן על מדינתן! למרות שזה פוגע באמונותיו של מישהו. השורה התחתונה מי שלא רוצה ו/או שלא יכול מסיבה דתית להימצא בחברת נשים בצבא אז שלא ילך לצבא בכלל! סה``כ זה נעשה לצורך פיקוח נפש, להזכירכם שמותר אפילו לשבור שמירת שבת לטובת פיקוח נפש! נ.ב. אני יכול להישמע פמיניסט, אבל ישנן הרבי בנות אשר מעוניינות לשרת ביחידות קרביות במסגרת שירות סדיר, בשום מדינה בעולם זה לא קורא(רק נשים בקבע) אז אנחנו צריכים ``להוריד כובע`` בפניהם על צעד כזה, שבמקום ללדת ילדים ולהקים משפחה הן הולכות לשרת את מדינתן!

the fighter

New member
טללללללללל מה המצב ;-)

מה קורה? אל תשאלי מה היה לי!!! התקשרו אלי ממדור צוות אויר ובקשו ממני לשלוח להם את המעקב ל``ד, עוד פעם. כך שבינתיים אני לא יודע אם אני אלך לגיבוש או לא. היתה להם בעיה עם הפקס שלי והם מתברברים עם כל הזמן עם ירפ``א. הם שולחים להם את התוצאות וירפ``א מחזירים למדור צוות אויר את התוצאות בחזרה. בקיצור - בלגן אחד גדול. הם כאלה לא מאורגנים. אני מקווה שאת הפקס הבא שלי הם יעריכו יותר וידעו בדיוק מה לעשות איתו. דרך אגב מתי מקבלים ת`ספר מחזור?

מגיקל

New member
הי ניראל!

סתם היה בא לי להגיד שלום... מסכנים כל אלה שעדיין נלחמים עם הצבא! אצלי זה דווקא הלך בלי בעיות... את הספר מחזור מקבלים במסיבת סיום, אתמול עבדנו עליו 10 (!!!) שעות והיות עוד בערך 6 שעות וסוף סוף סיימנו!!!!!!!!!!!!!

טל עדתו

New member
ניראל

את הספר מחזור נקבל בטקס סיום ביום שלישי הקרוב. בקשר לבעיות עפ ירפ``א - תזדרזזזזזז מאודדדד כי הגיבוש בקרוב מאוד. נתראה במסיבת סיום. טל.

aurora0

New member
הכל עניין של רצון

אחרי מחשבה בעניין, אשר במהלכה נוכחתי כי אין לי כל ידע ממשי בעניין, הגעתי רק למסקנה אחת: הכל עניין של רצון, סובלנות ונכונות למצוא פתרונות לבעייה משני הצדדים. כמעט כמו בכל דבר בחיים. אם אנשים מסויימים או מגזר מסוים ירצו להתחמק משירות, הם יוכלו למצוא מספיק סיבות ותירוצים. אם הצד החילוני במדינה ירצה לכעוס או לעשות בעיות גם הוא, כמובן, יוכל. אבל אם משני הצדדים יישבו אנשים מלומדים, בעלי פתיחות, ואולי גם יצירתיות (נצטרך הרבה פתרונות יצירתיים, אבל אני מאמינה שפתרונות כאלה ברוח ההלכה כבר קיימים- כמו ``גוי של שבת`` או מכירת כל הקמח במדינה בפסח- וזה משהו שהוא לדעתי יצירתי) ועם הרבה הרבה רצון לפתור את הבעיה- יצליחו. זה יכול להעשות גם במקרה המתואר של הטנק, ובכלל בהרבה תחומים בצבא ובחיים. רק צריך לרצות .

Casus Belli

New member
לא גיבשתי ממש דעה בנושא....

אבל אם הייתי מחליט על הדעה שאיתה אני הכי מסכים - הייתי בוחר בדעה של aurora0. רק יצירתיות תוביל אותנו לפתרון. במקום להטיח האשמות בצד השני צריך פשוט להפעיל קצת את התאים במוח, והתרבות הישראלית לשמחתי מתמחה בנושא של מציאת פתרונות ל(כמעט) הכל. יש לנו מספיק מוחות במדינה, גם דתיים וגם חילונים, אז יש תקווה...

טל עדתו

New member
אני מודהמת ...

תרתי משמע... תיכף תבינו למה... יש פה לינק לפורום דתיים - מישהי פה הציע לי לפרסם את זה שם ולראות מה אומרים לי... www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/forumpage.asp?id=163 בכל אופן, היה רק צדיק אחד בסדום, וגם זה בקושי שענה לי מה קורה מבחינה דתית או הלכתית בנוגע לזה. כל השאר - והיו הרבה, אמרו לי שאני לא אמורה להתגיס - לא קלטו שאני בכלל חילונית, ואמרו לי איך לנהוג ולהתנהג ליד חיילים והיצר שלהם... אני ממש מאוכזבת. ציפיתי דווקא מהם לתשובות עם ``בשר`` אמיתי ותשובות עם הוכחות דתיות או הלכתיות או משהו, ולא להטיף לי על לא להתגיס או איך לנהוג. לכו תראו ותדהמו... טל.

Casus Belli

New member
מקרה מצער

ראיתי את ההודעה והתגובות שהתלוו אליה כבר בצהריים, אבל משום מה לא הגבתי כאן, בפורום. במקום לענות בהקשר לנידון הם מנסים לשכנע אותם לא להתגייס..... עצוב... כנראה שאפילו -הם- יודעים שההלכה המונעת מחיילים לשרת בטנק עם חיילות היא הלכה שגויה מהיסוד. חבל מאוד שהם עונים בנימוקים של ``את מכניסה עצמך לסביבה מועדת לפורענות`` וכדומה. ראיתי ונדהמתי, Casus (נשאר עם פה פעור)

גבעתי

New member
למי אכפת???

למי אכפת מה הוא אמר. אני לא מסכים בגרוש למה שהרב הראשי לצה``ל אמר. אבל למה לחזור לנדון וללוש בזה? זה סתם מעצבן מה שאת עושה. אני חילוני לכל דבר לא שומר שבת, עובד במקדונלד`ס, בקושי שומר על כשרות. ואני לא מתרגש מי זה. ואם למישהו יש בעיה לשרת עם בנות שיילך לנח``ל החרדי. מה שאת עושה זו התססה נגד הדתיים ואם אנשים כמותך לא היו מתרגשים מזה הוא (הרב) היה סותם ולא אומר כלום ולא רק הוא כל הדתיים. עד לא מבינה שהם סתם מחפשים כותרות ואנשים כמותך מעודדים אותם להמשיך בזה. ובמקום לשאוף לאחדות בעם המאוד מאוד מפוצל שלנו הקרעים גדלים על שטויות כאלו.

למעלה