כתבה מענינת ב"הארץ"

עב

New member
כתבה מענינת ב"הארץ"

במוסף "גיליון יום שישי". יש סקירה על שני סרטים הונגרים שהוקרנו בפסטיבל הסרטים בחיפה בנושא החלק של דור ההורים במנגנון הדיכוי של המשטרים האפלים בהונגריה. לכתבה קוראים: "שתי נשותיו של מיקלוש גימש". וסליחה שלא למדתי עד היום לעשות קישור כמו שצריך - לא הבנתי כלום בהדרכה של "תפוז". אם מישהו ידריך אותי בשפה ברורה אני מאוד אשמח...

אלהלה

New member
קישור בקלי קלות

כשאת נמצאת באתר שאת רוצה להצמיד לפה תעתיקי עם עכבר ימין על הכתובת שלו ותצבעי אותה ואז העתק. תפתחי פה את הפורום תוסיפי הודעה חדשה או תגובה להודעה ולמטה בחלון שיש כתובות אינטרנט נלוות תמחקי את הhttp:// שכבר מסומן בשורה שימי את הסמן בשורה ועכבר ימין הדבק - זה יעתיק לך את הכתובת שרצית לקשר אליה. בצד ימין תרשמי מה זו הכתובת הזו וזהו. ואת יכולה לעבוד יחד עם שני דפדפנים פתוחים ואז רק להעתיק ולהדביק מאחד לשני. מקווה שההסבר היה ברור ופשוט

עב

New member
ניסיון לקישור

תודה אלהלה ואני מנסה את השיטה שלך. אבל אני תלמידה קשת תפיסה... אז אם לא יצליח לי, טומי ידאג למחוק. נכון טומי? אתה פה??? אזה הנה הקישור לכתבה מהארץ

אלהלה

New member
כל הכבודקה../images/Emo13.gif רואה שהצליח לך? לא

צריך להתייאש רוב הדברים באינטרנט ממש קלים לביצוע.

למשטרה שקמה בתחילת 1945

בהונגריה בעזרת הצבא האדום המשחרר! התגייסו לא מעט יהודים שחשבו בצדק שזו חובתם להיות בצד הטוב של המיתרס, ולנצל את ההזדמנות להתחשבן עם אותם אנשים שרק אתמול התעללו ביהודים. טבעי לשנוא משטרות חשאיות, בעיקר של משטרים טוטליטריים, אבל את אותם אנשים שחלמו על משטר חדש צודק, אחרי התקופה הפשיסטית אני יכול רק להעריך.

עב

New member
יהודים ומהפכות בהונגריה

אם אני לא טועה, יהודים לקחו חלק במרד של שנת 1848. המרד נכשל והיהודים נצטוו לשלם קנס למונרכיה. יהודים השתתפו כמובן גם בניסיון של הקומוניסטים להשתלט על הונגריה אחרי מלחמת העולם הראשונה. גם הניסיון הזה נכשל. אחרי מלחמת העולם השניה, הלכו בני המשפחה שלי (וכנראה רוב הקהילה שנותר) לשני כיוונים מנוגדים: חלק נדבקו בחידק הציוני ובאו ארצה בדרך לא דרך וחלק נדבקו בחידק הקומוניסטי ונשארו שם כדי להקים עולם חדש שלא היה בו מקום ליהדות. מה היה ב - 1956 אינני יודעת. אבל בקיצור, בניגוד לתדמית של היהודים בישראל ששום דבר לא יוציא אותם לרחובות, דווקא יהדות הונגריה נטתה למהפכות מכל הסוגים.

mocsari

New member
המהפכה(הקומוניסטית) שנכשלה

בשנת 1919 קמה ממשלה קומוניסטית בראשות בלה קון,שהיה כמובן יהודי כמו רוב חברי ממשלתו.היא החזיקה מעמד מס' מועט של חודשים ואחריה היתה לא מעט אנטישמיות. סבא שלי היה חבר בממשלה זו.משנכשל ניסיון זה המשפחה היתה צריכה לברוח לוינה שם חיו עד תחילת מלחה"ע ה-2 אז חזרו להונגריה לג'יור. מרגלית.

עב

New member
תשמעי, זה סבא שעשה היסטוריה

הקשר היחיד שלנו למהפכה הזאת הוא, שבתעודת הלידה של אבא שלי מ - 1919 אין סמל של כתר. לשנה אחת ההונגרים זנחו את שאיפות הממלכה. כיום ההונגרים נראים כמו עם בורגני מכובד, קשה להאמין שהם היו קומוניסטים פעם. האם סבך המשיך להאמין בקומוניזם גם אחרי כשלון המהפיכה?

mocsari

New member
לא יודעת

לא היכרתי אותו.הוא ניספה באושויץ עם סבתי. גם את אבי אינני יכולה לשאול כי הוא גם איננו כבר 13 שנים. הרבה פעמים ניסיתי לחפש חומר באינטרנט על כך ולא מצאתי. מרגלית.

סבא שלך ואח של סבא שלי, כנראה

היו לפחות שותפים לדרך. אח של סבא, היה שר ממונה על ההספקה. היה סוציאליסט נלהב במשך כל חייו. ממיסדי הארגון הצרכני השיתופי Hanyga, שהקים רשת ארצית של צרכניות (כפי שהיה גם בארץ). גם הוא נאלץ לברוח לוינה, כאשר זכה לחנינה, חזר לבודפשט. לאחר מותו נקבר בבית הקברות בהלויה ממלכתית, וסבא שלי שהיה ברוגז איתו כל חייו בגלל הבדלים בהשקפות העולם, נמנע מהשתתפות בהלויה או מביקור הקבר.

mocsari

New member
סבא

עד כמה שאני זוכרת סבי היה ממונה על ההוצאות להורג...(שאלוהים יסלח לי אם אני טועה) האם יש לך איזשהוא חומר על כך? מרגלית.

B T1

New member
אם אינני טועה..... בתקופה האמורה

המוציא לפעל (בפעל) של ענשי המוות בהונגריה, היה איש ששמו היה Bali Mihaly מפה שהיה ביטוי בפי ההונגרים כקללה: Ugy eljen Bali Mihaly ובעברית:שכה יחיה באלי מיהאי.

במוסיאון בצפת, ספר עב כרס,

מכיל את שמותיהם של כל האנשים שעליהם יש מיסמך כלשהו במוסיאון, עם פרוט המקום בו האיש מוזכר. שם גם נמצאות רשומות אודות אותו אח של סבא Erdelyi Mor. במשפחה הוזכר כ:מוריץ בצ'י, כלומר הדוד מוריץ.

למעלה