כתבה מענינת על שימושיות

דנטל

New member
אני מסכימה עם מה שכתוב שם

והבלוגים שלי גם נראים בהתאם, חוץ מהקטע של הארכיון שאני פשוט עצלנית מדי בשבילו וכבר חודשים כל פעם כשאני מחליטה לשבת על זה, אני אומרת "טוב, מחר".

אהה כן

בגלל זה לא שמת במקום מובלט את האפשרות לשלוח לך מסר... אני לא מסכימה עם הקביעה שצריך לתת לקוראים אפשרות ליצור איתך קשר ולשים את זה במקום מובלט, כי זה לא מתאים לכולם. לא כל מי שכותב בלוג רוצה שיציקו לו. חוץ מזה גליתי שהתגובות הכי מעצבנות לכתיבה שלי מתקבלות בתור מסר, ולא בתור תגובה. למשל אנשים שמנסים להתחיל איתך, אנשים שרוצים שתעבוד אצלם ללא תשלום, אנשים ששולחים לי קישור לבלוג שלהם כדי שאני אקרא אותם. בקיצור, אני אשמח אם אנשים שושלחים לי מסר אישי, יחשבו האם הם שולחים מסר מעצבן? אם התשובה היא כן, אז שלא ישלחו את המסר בכלל.

דנטל

New member
יא, זה נמחק לי?

אוף, בטח כשסידרתי שם את הקישורים לפני כמה ימים זה ירד. כשעושים איקס על קוביה, זה לפעמים מסיר גם קוביות נוספות. פעמיים זה קרה לי והפעם לא שמתי לב. לי אין בעיה ששולחים לי מסרים. ברור שחלק מהמסרים הם מגברים ונשים שמתחילים איתי ואני מתעצבנת, אבל הם במילא יכולים להקליק על העולם שלי ולשלוח גם משם מסר, שלא לדבר על פתיחת מסר לשליחה והקלדת את הניק שלי ידנית. נראה לי תמוה שדווקא את מבקשת מאנשים לחשוב לפני שהם כותבים משהו מעצבן.

ע ל ו מ ה

New member
נראה לי שצריך להגדיר קודם את מטרת הבלוג

כל הכתבות השונות על טיפים פונות פחות או יותר לאותו חתך - בלוגרים שרוצים להעלות את כמות הקוראים שלהם (וגם אז הכתבות לפעמים סותרות זו את זו). אבל אני בכלל לא מעוניינת להעלות את כמות הקוראים, לא בתור מטרה שלשמה אשקיע זמן. לי הרבה יותר חשוב שהבלוג שלי ייצג אותי, שאוהב כל דבר שיש בו, שיגיד עלי מה שאני רוצה שיגיד. אני מעדיפה לאסוף לי אוסף קוראים קטן ואיכותי מאשר סתם להעלות את מד הסטטיסטיקה. המטרה שלי בבלוג היא קצת reflection עצמי, קצת שוויץ כשאני צריכה חיזוק לאגו, קצת שיתוף של כמה חברים טובים במשהו משעשע או מחוכם שהבחנתי בו. שמחה להכיר גם זרים שהבלוג שלי מהדהד להם ומגיבים בנעימות - כי נעים לגלות שאני לא לבד בעולם - אבל בוודאי שאין לי שום מטרת רייטינג. לכן הכתבות האלה לא מדברות אלי...

אני רואה את זה אחרת.

בעיני המטרה הראשונית של השימושיות, היא לעזור לקורא למצוא את מבוקשו. למשל אם כתבת עכשיו כתבה טובה, שהיא מענינת גם לאחר שלושה שבועות, שווה להדגיש את זה. ובמקרה של בלוג אישי. כשקורא חדש נכנס לבלוג שלי, יש דברים שיותר חשוב לי להראות לו ודברים שפחות חשובים. לדוגמא בלוגר שרוצה להציג בפני קוראים חדשים את הפוסטים הכי משעשעים שלו, כי הוא רוצה שיזכרו אותו בתור בחור מצחיק. אני כן מסכימה שלפני שמישמים כל כלל צריך לחשוב, "האם זה מתאים לאופי של הבלוג שלי?" לדוגמא: כללי השימושיות מטיפים לשים תמונה של הכותב בדף אודות הכותב. נקבה שחיה במדינת ישראל, צריכה לחשוב פעמיים לפני שהיא שמה תמונה של עצמה בבלוג, כי בחורים אוהבים להציק לבחורות ששמות תמונה ולהתיחס לבלוג שלהן כאילו זה אתר היכרויות.

נו באמת

א' יש כאלה שלא מעוניינים בתגובות, הבלוג שלהם וזכותם. אז הם סוגרים. ב' דף אודות? לא תמיד בא לי לשים פרטים עליי, בשביל זה יש את העולם שלי וכל הפרטים שאנו כן רוצים שידעו עליהם כבר שם. במקרה של תפוז, סתם מיותר לדעתי. לגבי הארכיון רשומות, דיי שיגעו אותי.

הוצאת לי

את המילים מהפה.. אלה בדיוק ההסתייגויות שלי. בלוג זה לא חנות שצריכה להוכיח אמינות, רקע, ותק. אוהבים את מה שאני כותבת, לבריאות. לא אוהבים, זכותם. יש אלפי בלוגים אחרים. מה זה משנה מי אני ומה אני? תגובות, לפעמים אני סוגרת. מותר לי. ארכיון - נדיר שאני משתמשת אצל אחרים. משאירה את הארכיון שלי אבל לא נראה לי שמישהו מציץ שם.

שימושי

לפי מה שהספקתי לקרוא אני עומד ברוב הסעיפים שם מלבד הארכיון חודשים. אני מסכים כי יש כאלו שמאמרים מהסוג הזה לא ידברו אליהם, כמו שציינה עלומה. בתפוז ובישראבלוג במיוחד יש כמה סעיפים שלדעתי קצת יותר קשה לשים עליהם דגש, אם כי עדיין אפשרי (לדוגמא עניין האודות).

למעלה