כתבה מרתקת: צומת או כיכר - מה עדיף?

darkshadow1

New member
כיכר הגיונית במקרים מסויימים.

אין ספק שכיכר עדיפה על מפגש רחובות עם ארבעה שלטי עצור בתוך העיר, אבל בחלק מהמקרים מקימים כיכרות בצמתים עמוסים שדורשים רמזור וכך גורמים לעומסי תנועה מיותרים. עוד טרנד מיותר הוא כיכרות עם יותר משני נתיבים- העיקרון אולי סביר, אבל במציאות 95% מהנהגים לא יודעים איך לנהוג נכון בכיכר כזאת וכך גם לא מנצלים את כל הקיבולת התיאורטית שלה וגם גורמים להמון סיכונים מיותרים. ועוד טרנד הזוי הוא כיכרות ענק עם מיני-פארקים באמצע- כשברוב המקרים מעברי החצייה הזויים ומסכנים את הולכי הרגל ובכל מקרה אף אחד לא יעשה פיקניק על אי תנועה ענק.

על פניו בצמתים עמוסים עדיפה כל שיטה

על גבי צומת.
השיטה האמריקנית של 4 תמרורי עצור לא תעבוד אצלנו כלל. אצלנו אם החוסר מודעות טוטלית לאפשר השתלבות בתנועה - אפילו תמרור עצור אחד איננו ממלא את יעודו.
השיטה האמריקאית מבוססת על כל הקודם "זוכה". כלומר כל נהג יןדע את מקומו בתור וחוצה את הצומת בזמנו. אצלנו ......................
שיטת ההרמזור גורמת לעיקוב התנועה, לעיתים ללא צורך. במיוחד כאשר קיימת תנועה דלילה. אבל מאפשרת השתלבות בתנועה " בלי טובות" מנהגים אחרים.
שיטת הכיכר היא העדיפה. היא גורמת להאטת התנועה למהירות המותרת. ( מי שנוסע בעיר במהירות המותרת שיקום - אני כאחד שעושה זאת זוכה לא אחת ל"צפירות זרוז"). היא מווסתת את התנועה, בהתאם לעוצמתה והיא קובעת מפורשות למי יש זכות קדימה ( זה הנמצא בתוך הכיכר לעומת זה אשר זה עתה הגיע.

אני רואה שגם המחקר הוכיח את הברור מאליו.

סעו בזהירות ובתבונה.

amit1270

New member
מעגל תנועה

יותר אינטואיטיבי ויותר בטיחותי.

מתברר שגם יותר יעיל.

XrayCharlie

New member
בחולון תושבים בח-300 מתחננים למעגל תנועה

לאחת הכניסות לשכונה והעירייה המטומטמת מתעקשת לבנות שם צומת עם רמזור (כיום יש "בצומת" הזאת רק פניות ימינה). אין שם תנועה כבדה מידי ואין ספק שמעגל תנועה זה הדבר הנכון אבל מחלקת התנועה בעירייה הזאת היא ממש שערוריה.

דווקא עם הכיכר המפורסמת בכניסה לעיר אין לי בעיה. היא לא הבעיה של הסביבה.

maromy

New member
ח-300 זאת שכונת סלאמס, מעגל לא יעזור שם

אני נסעתי לאחורונה בח-300. פעם זאת הייתה באמת שכונת יוקרה. אבל היחס בין הבתים הנמוכים הטוריים
לבין הבנייה הגבוהה והצפופה השתנה מאד. עכשיו אתה פותח שם תריס בסלון ורואה מולך שורה של 6-10 בניינים, זה הכל.
אין שם איכות חיים, מלבד אולי מבני הציבור. אבל אני בטוח שעם כמות התושבים שדחסו לקרית אילון וקרית רבין, כל פיסת
פארק וכל מגרש תפוסים כל הזמן.
יש שם ממש מטרדי רעש ממכוניות שיוצאות ונכנסות לחניונים מהבתים כל הזמן, מכל הכיוונים. אני מניח שזה פחות מפריע
לקומה 10 ומעלה. אבל מי שגר בקומות מעל הרחובות הסואנים בשכונה, זה בטח נורא. זה לא איכות חיים כשאי אפשר
לפתוח חלון בגלל הקירבה לכביש ולכניסה לחניונים של שני בניינים עם 100 דירות ו-150 רכבים.

הצפיפות שם בשבת כשכולם חונים - דבר לא הגיוני לגמרה. לא מבין איך אנשים מוכנים שם להמשיך לחיות בכזו צפיפות
ועוד זה 80% בנוי יש עוד 20% בבנייה. ממש צפיפות קיצונית.
מצחיק אותי שרוצים שם על דירות 2 מליון שקל.. על מה? על הנוף? על הסביבה השקטה? על הירוק בעיניים? על הגינה
הגדולה שאין לבניין? על המרפסת שצופה ל-1000 דירות אחרות?
2 מליון שקל אני הולך וקונה דירה בשכונת גן העיר בבת ים מול הים עם טיילת פרטית וחוף מתחת לבית.

XrayCharlie

New member
מה הקשר?

נכון, רבים גרים שם ואם הייתי רוצה היום בית פרטי צמוד קרקע ספק אם הייתי בוחר בח-300 כאשר מסביבי רק מגדלים (ואם הייתי בונה לפני עשור לא הייתי מאושר היום) אבל זה לא משנה את העובדה שסוף כל סוף העירייה החליטה לייצור פניה שמאלית לתוך השכונה (עד היום יש רק פניות ימניות בלבד מה שמחייב תושבים רבים לעשות סיבובים על סיבובים גם בגלל שיותר ויותר רחובות פנימיים הופכים להיות חד סטריים כאשר נראה שהעירייה מתעקשת לשים את תמרור האין כניסה בנקודה בה רוב הרכבים מגיעים אליה תחילה) והעירייה מתעקשת על צומת מרומזר במקום שזועק מעגל תנועה.

מעבר לזה, מי שגר בקומה ראשונה לא יהיה לו שקט בשום מקום ומי שגר גבוה יותר החיים שלו לא רעים בכלל (וגם הנוף הוא משהו משהו אם הדירה פונה החוצה אלא אם אתה חושב שהתמונה המצורפת היא זוועה).

maromy

New member
כיכרות תנועה בעיני פתרון בעייתי בארץ

הבעייה מתחילה בשכונות שבהן יש רחובות קטנים ואז הכיכר מאד קטנה.
אנשים באים לך בהפתעה גמורה מתוך רחוב צדדי אל הכיכר. במצב כזה לדעתי
כבר היה עדיף להתקין רמזור. העיריות רוצות לחסוך בתחזוקת רמזורים בתוך השכונות
ומנסים להוציא מהן את הרמזור. לדעתי כיכרות ממש קטנות כאלה לא מונעות תאונות אלא גורמות תאונות.

גם הנושא של האטת תנועה - לא ראיתי שזה מאט את התנועה. כן ראיתי מכוניות שנזרקות לשוליים בסיבוב
חד, ואז זה דווקא עלול לסכן הולכי רגל.
אני מבין שבארץ מאוהבים בכיכרות תנועה זה חוסך כסף וזה מאפשר להעסיק מקורבים במחלקת הגננות
לשתול פרחים עונתיים וכך לשחד את החמולה של המשתלה לתמוך בראש העיר עוד קדנציה, אבל בעיני
הכיכרות במקרים רבים מיותרות ואפילו מסוכנות

למעלה