כתבה מ"זמן הרפואה" על בוסניה-הרצגובינה

מאוד מעניין והתמונות מרהיבות אם כי ה-closer

איך לומר קצת לוקה "יייתכן שזרע המלחמה העולמית הבאה טמון בהסדרים הלא מוצלחים שנכפו על בוסניה לטובת הסרבים..." דא...יש גם את הסכסוך המזרח תיכוני אצלנו ובעיית איראן יחד עם עליית ההגמוניה של סין וכל הקורה בצפון קוריאה. אירופה המנומנמת והמזדקנת נחלשת לנוכח גלי ההגירה מאסיה וארצות האיסלאם. פעילות אל קאידה גם היא גורם במשוואה. תהליכים הם שמובילים להדרדרות. האם אתה יכול לשרטט את המציאות באור שונה במקצת? מה פילוג המועסקים בבוסניה כמה בשירותים וכמה במלאכה, תעשייה וחקלאות? במה עוסקים האנשים בחיי היום יום?

Fleddermaus

New member
פילוג מועסקים:

חקלאות: 14.2% תעשייה: 30.8% שירותים: 55% אבטלה: 40% (מקור: CIA WORLD FACTBOOK) לא יצא לי לפגוש הרבה אנשי מקצוע, ולכן אין לי אינפורמציה לגבי עיסוקי היום-יום, נדמה לי שמדובר, בסך הכל, בתרבות עבודה דרום-אירופאית קלאסית, המורכבת מכמה שעות עבודה והרבה שעות סיאסטה עם קפה שחור וסיגריות "דרינה". אני חושב שאי אפשר להגדיר את המוסלמים והקרואטים כקורבנות יחידים, גם הסרבים סבלו במלחמה. חרה לי שהכותב האשים את הסרבים בכל צרותיה של בוסניה. נכון, חלקם אינו מבוטל, אך התמונה מורכבת הרבה יותר. נדמה לי שהכיוון הכללי של הכתבה נובע מכך שהכותב לא ביקר ברפובליקה סרפסקה, לא חצה את הגשר במוסטאר על מנת לשוחח גם עם הקרואטים (שאינם מתגעגעים לטיטו כלל), ואף בעובדות אינו מדייק (בוסניה אינה מחולקת לרפובליקה סרפסקה והרצגובינה, אלא לרפובליקה סרפסקה ולפדרציה הבוסנית-הרצגובינית. שעשעה אותי הקביעה כי הרצגובינה מהווה 51% משטח המדינה...). בכתבה קודמת של אותו עיתונאי הופיעה תמונה של בית-ספרי, הגימנסיה הישנה של מוסטאר, ועל פי השלט gimnazija שבכניסה קבע כי מדובר ב"בניין נטוש ששימש פעם את אולם הספורט של העיר". איום ונורא.

snowy11

New member
...מה אתה לומד באולם נטוש..בוש והכלם..../images/Emo66.gif

לפעמים לא ברור למה העיקרון הפיפטי חייב לעבוד כל הזמן בישראל...מטייל חביב רוצה לצלם תמונות ולהרחיב את אפוקיי הקוראים אהלן וסהאלן, אך למה לעסוק בנושאים לא לו...??

Fleddermaus

New member
במידה ועיתונאי רוצה לצייר תמונת מצב

ולא רק כתבה תיירותית, מן הראוי שיקח איתו מתורגמן, ישאל ויתעניין. בבוסניה אי אפשר לסמוך על האנגלית של אף אחד.
אני יושב כרגע בקפיטריה של נמל התעופה בוינה, ומקווה שהערפל לא יסגור את שדה התעופה בסרייבו גם היום...

מכיר את ההרגשה לחכות בשדות תעופה...

שיהיה לך סוף שבוע נעים, והרבה חוויות מעניינות!

snowy11

New member
ממש תודה הרחבת את אופקיי למרות שהאופק המדיני

לא משהוא...

Fleddermaus

New member
הכתבה לקחה כיוון אנטי-סרבי משונה

אי הדיוק בעובדות נבע בבירור מחוסר התעמקות ושטחיות תחקירית. למשל, בביקורי בבית הכנסת של סרייבו למדתי, בניגוד למה שכתוב בכתבה, שמתחתיו נמצאת מסעדה, לא בית תמחוי, היא אינה כשרה למרות שאין חזיר בתפריט, את המניין מרכיבים לרוב חברי NGO יהודים. זו דוגמא אחת לתחקיר הלקוי שמאחורי הכתבה. נדמה לי שהסיבה היא שלכתב לא התלוה דובר בוסנית\סרבית\קרואטית.

יכול להיות שהוא לא הבין כראוי את מה שראה.....

יש לי קרובת משפחה שחיה בסרייבו, אישה מבוגרת ניצולת שואה,ללא משפחה שכבר אין לה כל - כך כוח לבשל לעצמה. היא מגיעה לשם לארוחת צהריים ( אני מבינה שהמסעדה קשורה בצורה מסויימת לקהילה היהודית). כאשר היתה חולה, הביאו לה הביתה אוכל מאותה מסעדה . ( והיא ממש רחוקה מלהזדקק לבית תמחוי ..... )

Fleddermaus

New member
זה גם הרושם שאני קיבלתי

מאוד אהבתי את המקום. כשהייתי שם ישבו שם כמה גברים ונשים בגיל מתקדם ושוחחו בלהט על כל מני עניינים. ברור היה שזה מעין מקום כינוס ליהודים המעטים שנשארו (וד"א, הם מכינים קפה יותר טוב מכל מקום אחר בסרייבו). העניין הוא, שאת כל הספקות שהכותב העלה אפשר היה לפתור, אם רק היה שואל.

נשמע נחמד מאוד

הכנת קפה טוב, במקינטה איכותית (לא יקר) + מקציף חלב ידני + פולים קלויים טחונים ממש לפני ההכנה כשהעירבוב הבין הערביקה לרובוסטה עפ"י הטעם והקרמה הרצוייה ויש לך קפה יותר טוב מכל ארסקפה...שכונתי.

למעלה