כתבה מ- Ynet של היום

אם לנשים מגיע שוויון משום שהן אמהות

או אמהות בפוטנציה, האם זה אומר שלנשים שאינן אמהות (מבחירה או שלא מבחירה) לא מגיע שוויון?

שמחתי לקרוא דברי טעם

ונחמד לראות שמישהו מסנגר עלינו לשם שינוי (אני לא יודעת מה הסטטוס של הכותב - האם גם הוא כמונו לא רוצה ילדים או שיש לו כבר כמה משלו - זה מאד מעניין אותי לאור הדברים שהוא כתב). רק דבר אחד נראה לי חסר בכל הדיון הזה - אף אחד לא חושב על טובת הילד הזה שיוולד ללא הורים (או מקסימום לאם חד-הורית)!

gertrude

New member
איזו כתבה נהדרת!

תודה עינת
.

isola bella

New member
תגובה לכתבה מ YNET

ראשית,גם אני שמחה שיש מי שמסנגר עלינו לשם שינוי. שנית,לגופו של עניין - באופן מסויים הזדעזעתי לקרוא בכתבה על כינון אפשרות הפריה מהמתים כי בעיני אישית זוהי עוד הקצנה של ערך ההורות ומקור פוטנציאלי נוסף להפעיל לחץ על נשים להפוך (בעל כורחן) לאימהות. מעכשיו את מחוייבת לעשות ילדים לא רק באמצעות החי אלא גם באמצעות המת (במקרים מסויימים). איזולה בלה

עינת12

New member
גם אני שמחתי לקרוא את הכתבה

וכמו איזולה, גם אני חוששת שבישראל לא רחוק היום מ "החבר שלך/בעלך מת? וואו איזה מזל יש לך שאת עוד יכולה לעשות ילד ממנו! מה???? את לא רוצה????....."

XUXA141

New member
זווית קצת אחרת..

איפשהו אני יכולה להבין את ההורים או האישה. הם איבדו את היקר להם מכל והם רוצים לשמר ולו קצת מזיכרו באמצעות משהו חי שהוא חלק ממנו. נכון, זה בעייתי וזה גם לא הוגן כלפי הילד שכל חייו ישמש כמצבה חיה, אבל אני יכולה להבין גם את המשפחה השכולה.

בשולי הדברים

אצלי אמהות - והורים בכלל - מקבלים עדיפות. במצבים מסויימים שבהם אני נדרש לבחור בין עזרה להורה או לחסר ילדים, ההורות מקנה נקודת זכות. מפני שלהורים קשה יותר מחד ועזרה להם היא בעקיפין עזרה למספר אנשים (ההורים וילדיהם) רב יותר. מאותה סיבה גם אשה בהריון מדורגת במקום גבוה (כי קשה לה וכי היא מייצגת יותר מאשר אדם אחד). ואין לגישתי לנושא הילודה דבר וחצי דבר עם עניינים אלו. וזה גם לא סותר את דעתי בנוגע לזכותו של כל אדם לחיות את חייו כרצונו (כל עוד אינו פוגע בזכויות זולתו). חג שמח

למעלה