כתבה נגד הכיבוש

maytal7

New member
כתבה נגד הכיבוש

למי שזה מעניין אותו, יצאו אומנים ואנשי שמאל מוצהרים נגד הצעת החוק להחרמת מחאות נגד הכיבוש. למי ששואל מה זה קשור? רונה נמנית בין האנשים המוחאים. קישור לכתבה: http://e.walla.co.il/?w=%2F218%2F1812167 המשך יום טוב !

groishir

New member
בעעע

באמת שעם כל ההאהבה שלי למוסיקה שלה, הסרטון הזה והקמפיין בכלל מעוררים בי גועל בכל הרמות האפשריות.

groishir

New member
אז

על מה אמורים כן להגיב אם לא על זה? על כמה חמוד השלד שהיא מחזיקה? על זה מדברת הכתבה. חוץ מזה, אני בעד דיונים מעניינים... לאף אחד לא מזיק לשמוע דעות מגוונות.

groishir

New member
אה אופס חחח

חשבתי שההודעה לא אליי, העיגולים האלה מבלבלים! למה? כי המילה הזאת.. "כיבוש". מילה כזאת מנופחת ומגעילה. מה זה כיבוש בכלל? אנחנו מדינה שעוסקת כולה בלכבוש כל הזמן? הם מציגים את זה כאילו אנחנו חיים במעין מירוץ אימפריאליסטי מטורף. ממש הם כולם שם בקיאים בפרטי הפרטים של מה שקורה במדינה. כמו שאני רואה את זה, זה לשמור על הקיים, לא לכבוש. חוץ מזה, מה עשו תושבי אריאל (למשל) שלא מגיע להם ללכת להצגות, מה זאת השטות הזאת. מאיפה החוצפה וההגזמה להחליט שלא בכבוד שלהם לעבוד שם. השימוש הזה, לקחת חבורה של אנשים מוכרים ולהתאגד ביחד בשביל דבר כזה.. בכלל, הם אמנים. לא פוליטיקאים. כשאני באה לראות הצגה ממש לא מעניין אותי מה דעתה האישית של הדמות מולי. רונה מוסיקאית. התפקיד שלה הוא לעסוק במוסיקה. בשביל זה יש ראש ממשלה, התפקיד שלו לקבל החלטות ברומו של עולם.

הדר 0

New member
**כל כך** לא מסכימה

אני אגיב רק על הקטע עם אריאל כי יש לי איזשהו קשר, וקצת הרגיז אותי מה שאמרת. אין פה שום חוצפה ושום הגזמה, תושבי אריאל רוצים לראות הצגה שילכו לתחנת האוטובוס הקרובה לביתם ויתפסו קו ישיר לת"א. מה הם עשו? שיעברו לגור בישראל, אח"כ ידרשו לזכות בתרבות ישראלית. ברור שלא מעניינת אותך דעתה של האישיות שעומדת מולך את הרי באת להנעים את זמנך, אבל את האישיות שמולך מעניינת דעתה האישית. העובדה שהוא שחקן/ בימאי/ מחזאי/ מנהל הצגות/ מלבישה או נהג לא מוחקת ממנו את ההשקפות שלו. למה שמישהו ירצה לתת שירות לאדם שמרוכז בעצמו, מי הוא בכלל שיקבל את השירות שלו? וזה לא בגלל שהם מוכרים, זה בגלל שהם אנשים חושבים שעושים מה שהם מרגישים ולא אומרים אמן על כל דבר. וכיבוש, יקירתי, זה לפלוש לבית שלא שייך לך ולהוציא ממנו בכוח את הדיירים כדי שלך יהייה יותר מקום. זהו, תמשיכו.

לא יודעת מה איתכן

אבל אני לא חשבתי שהמסר העיקרי הוא בכלל הכיבוש. לדעתי הדבר העיקרי כאן זה שאומרים לנו מה מותר ומה אסור לנו להגיד, אם הדעה שלי למשל לא תואמת לדעת הממשלה הם מתכוונים לסתום לי את הפה.

תמרוש5

New member
../images/Emo45.gif!!

זכותו של כל אחד להביע את דעתו ולפעול לפי המצפון שלו, ואי אפשר לכפות על אף אחד להופיע או להציג במקום מסוים ובטח שלא לא להביע את דעתו לגבי נושא פוליטי. אני חושבת שאמנות זה בדיוק המקום להביע דעות ועצוב שיש פחות ופחות אמנים שעושים את זה..

כיבוש זה לקחת אוכלסיה אזרחית

לא לאפשר לה להתפתח, לשלוט בסחורות שלה, בדרכי הגישה אליה, באפשרויות הכלכליות שלה, ולהשליט עליה משטר צבאי שכולל חלק או את כל הבאים: חיילים חמושים ברחובות, מחסומים, הפגזות ועוד. נכון להיום ולזמן הזה אנחנו הכובש כאן, וזה בכלל לא משנה שפעם גם אותנו כבשו. אריאל היא עיר פוליטית לחלוטין שנמצאת מעבר לקו הירוק. זו הייתה החלטה פוליטית להקים אותה, בדיוק כמו שזו החלטה פוליטית להקים את ההתנחלויות האחרות ולשמר אותן. על אותה המטבע: זו החלטה פוליטית ואישית של כל אחד ואחד מאיתנו האם הוא קונה מוצרי התנחלויות והאם הוא מגיע להתנחלויות לצורך זה או אחר.

לאמנות יש נגיעה ישירה לפוליטיקה

לאמנות יש נגיעה ישירה לכל הדברים בחיים, זה הקטע באמנות! היא קיימת כדי להביע דעה על המציאות. את טוענת שכל מי שהוא לא ראש ממשלה - אין לו זכות לפעול למען שינוי המצב?

maytal7

New member
עצם הבאת הכתבה לא בהכרח פותחת את הפוליטיקה

אלא מי שזה מעניין אותו מוזמן להסתכל ולקרוא הבאת הכתבה לא באה להסטה פוליטית

../images/Emo45.gif סוף סוף אומנים אומרים את דעתם

בקול רם וברור בלי להתבייש ובלי לפחד. כן ירבו. ובאמת דיי לכיבוש.

למעלה