כתבה נהדרת
שאילנה - מאיזון פנימי

איה@

New member
דיון ../images/Emo26.gif

באלו מהטיפים שבכתבה - אתם משתמשים? עם איזה מהם - אתם מסכימים? ואיזה לא? איזה טיפ הייתם מוסיפים?
איה.

שלינקה

New member
לפני כן../images/Emo26.gif

האם אין חשש שבניית מערכת כללים לכתיבת אתר אישי תהפוך את הכתיבה לעצורה, מחושבת ושקולה מדיי, ותפריע לזרימה ולספונטניות הטבעית?! אני חושבת שאם כל קטע שאכתוב אתחיל למדוד לפי 10 כללים נוקשים אתייאש מהכתיבה מהר מאוד... שלי.

איה@

New member
שלי - תלוי איך את מסתכלת על זה

הכללים צריכים להפוך להיות לדבר שבשיגרה. תראי - אם אפרט לך את כל "הכללים" להתעוררות בבוקר באותה צורה 1. פקחי עינים 2. צחצחי שינים 3. הרתיחי מים וכו´.....וכו´..... הרי שגם להתעורר בבוקר יראה משהו לא ספונטני אלא מחושב. אותו הדבר גם כאן. אגב - איזה כללים לדעתך את כבר מבצעת - עוד בטרם קראת את הכתבה??
איה.

שלינקה

New member
זה שונה.

דברים שאני רגילה לעשות מיום היוולדי וטבועים בדמי לעולם יעשו בספונטניות, גם אם מישהו יטרח לסגנן, לנסח ולתלות אותם על הקיר. דברים כמו כתיבת בלוג, שכל קטע חדש הוא בעצם הזדמנות לעניין או לפשל - זה לא ממש נוח להסתכל בכל פעם על עשרת הכללים האלה. אצלי זה כך, בכל אופן. איזה כללים אני מבצעת? לגבי 1 (צריכה שתהיה לכם סיבה לכתוב) אני מקיימת חלק קטן ממנו. את 2 (כיתבו לעתים קרובות) אני מקיימת בשלמות
3 (כיתבו צפוף ועברית נכונה) אני מאוד מאוד משתדלת ליישם. מקווה שבהצלחה. (אופס. כתבתי "מאוד מאוד". האם זה נוגד את הכלל "מחקו מילים מיותרות"? מצד שני, גם במאמר עצמו הכלל הזה מופיע פעמיים...) גם את 4 (שיהיו לכם חברים טובים- הקישורים לבלוגרים אחרים בכבוד ובהערכה) השתדלתי לקיים עוד קודם. ייתכן שלא שמתי על זה מספיק דגש. את כלל 5 (תבחרו אוייבים טובים - על ויכוחים וירטואליים) אני חושבת שלא יישמתי כפי שהוא מובא כאן. כלל 6 (תנו לסיפור להתגלות) - מקווה שכן. זה בכל אופן נראה לי כלל חשוב והכרחי. 7 (עמדו על שלכם והשמיעו את קולכם) כן. 8 (היו סקסיים) נו, ברצינות. ברור שלא (
) 9 (תשתמשו בארכיון שלכם) כן! והרבה בזכות אוהד שגילה לי את רעיון הפרמלינקים. 10 (תירגעו). כיף להגיד על זה: בהחלט כן ואפילו מאוד. פעם לא, אבל גדלנו...
אגב, על חלק מהכלל הראשון של אילנה כתבתי מהזווית שלי בבלוג שלי. שלי.

0רחלי

New member
אבל הכללים האלה אינם נוקשים

לא נראה לי שכלל כמו "תירגעו" או "להקפיד על עברית נכונה" יהפוך את הכתיבה שלך לעצורה
המאמר הוא יותר בקטע של טיפים, בטח שלא מערכת כללים.

akravit

New member
אהלן איה...

לא הלכתי לעבודה היום, היו לי סידורים ועכשיו אני כאן. וכן, בהחלט אין שום בעייה, אפשר להכניס את הכתבה למאגר. יהיה נהדר אם גם יתפתח דיון בנושא.

למעלה