כתבה נוגעת ללב

China8

New member
כתבה נוגעת ללב

לא 100% קשור לאימוץ, אבל פגישה של אב ביולוגי בגיל מאוחר.
נתקלתי בכתבה היום והיא כתובה ברגישות ובחן רב, רוצה לחלוק עמכם:

http://article.yedioth.co.il/default.aspx?articleid=7466
רמי הוד מספר על אביו שפגש רק בשארית ימיו, שאול ביבר. מקסים.

הכרתי את האב היטב, היה חבר של הוריי

הכרתי היטב את שאול ביבר ז"ל בילדותי ונעוריי, והסיפור הזה מאד מעציב אותי.
היה איש חם ואוהב אדם, ומשהו פתאום לא מסתדר בתוך הלב, נוכח הניכור הזה שהפגין כלפי בנו.
אינני מכירה את הסיפור הזה אך ניכר שהבן קיווה שביבר יאמצו אל ליבו וינסה להיות לו לאב שמעולם לא היה לו, וזה לא קרה.
עצוב.

שאול ביבר מלח הארץ ומטובי בניה

ממליצה מאד לצפות בתוכניתו של יואב גינאי "דרך הרוח" בפרק עליו.
http://www.youtube.com/watch?v=IrITvRmPh2I

דווקא אני נוטה להבין את הכתבה על בנו כאילו בסוף היה איזה סוג של תיקון, אך ברור שזה חלקי, קטן מדי ומאוחר מדי ובעיקר מאכזב וכואב.
אני חושבת שהסיפור הזה של ילדים שלא גדלו עם הוריהם הביולוגיים תמיד משאיר חור גדול ופצע עצום, והורים ביולוגיים רבים שלא גידלו את ילדיהם מסיבות שונות, לא מצליחים ליצור תיקון של אמת בבגרות, גם כשהילדים פונים אליהם ורוצים זאת. זה סיפור מורכב, וזה חלק ממורכבותו של עולם האימוץ אך לא רק, כמו שמדגים יפה הסיפור הזה.

ממש עצוב.

דעתי היא שלא מחברות קרובה עם ההורים[אורית] ולא מתכנית טלויזיה נהדרת[דניאלה] אפשר להסיק באמת על מניעים כמוסים של אדם להתנכרות.
באנשים יש כל מיני צדדים,הם לא תמיד מוקרנים החוצה.וזה מבלי לפגוע בכבוד המת. ככה אנחנו-מאד מורכבים,לא תמיד מפוצחים.רבי גוונים.גם גוונים שאנשים לא אוהבים בעצמם,בתוך עצמם.

להבדיל אלף אלפי הבדלות ובכל זאת דוגמה- כשהתנהל משפטו של חנן גולדבלט בא חברו הטוב שייקה לוי מהגשש להעיד בבית המשפט "הוא כזה חבר טוב-מה שאתם מספרים עליו זה הבל הבלים
ולא ייתכן|"-אמר לשופטים.
אבל מה שייקה לוי יודע על חדרי החדרים?
לא,לא חסרות דוגמאות.

לא אשכח משהו אחר,מתקן. האב הביולוגי של אבא שלי ז"ל מכל מיני טעמים יצר איתו קשר רק מאוחר,כשהיה מבוגר וחולה. אבא שלי התייחס אליו בכבוד עצום,בבואו לביתינו פינק אותו ככל שיכול היה.הייתי ילדה אבל בכל זאת מכיון שהתקשיתי מאד לקרוא לו "סבא" [הסבא הלא ביולוגי היה הכי אמיתי בשבילי] שאלתי את אבי איך זה שהוא מתנהג אליו כל כך יפה אחרי שנעזב בקטנותו. ואבא ענה בחיוך מפוכח "נו,טוב,אם הוא כבר לא ממש יכול להיות אבא שלי -לפחות שנהיה חברים טובים".

תודה גלי

הוא השאיר לנו הרבה "תופינים" כאלה,משפטים שכדאי לחשוב עליהם עוד...
הצער הגדול-שלא הפכתי אותו לסבא עוד בחייו..[הפסד הדדי לשניהם!]

year of the cat

New member
גם אני התרגשתי מהמשפט הזה

איך הצליח לסכם כלכך יפה במשפט אחד חוכמת חיים שלמה
אשמח לקרוא עוד משפטים

למעלה