כתבה על אלקו כחברת אחזקות

• פותח הנושא dw
  • פורסם בתאריך

dw

Well-known member
מנהל
איבדה 60%: העסקאות שהפילו את החברה של האחים זלקינד - גלובס (globes.co.il)

בהשוואת חברות האחזקה המוזכרת בכתבה חסרה החברה לישראל.
כמדומני היא נסחרת עם דיסקאונט גבוה יותר מאשר אלקו.

לגבי דלק לדעתי זה הוגן ב 100% שזו תסחר בדיסקאונט נמוך יותר מאשר אלקו שכן דלק מחזיקה בשתי חברות בנות פנטסטיות - ניו מד ואיתקה, ומחלקת לאורך זמן דיבידנד נאה מאד, לכן בבואי לבחור נייר של חברת אחזקה גדולה להכניס לתיק? דלק היא פשוט קנדידט מעולה.

לא שאלקו גרועה חלילה, אולם חלק מהחברות הבנות שלה קצת צולעות.

משקיע88

Well-known member
חברה לישראל לפי חשבוני נסחרת בדיסקאונט של 52%. לדעתי אין כאן סיבה כלכלית, כך שמי שמעוניין להחזיק איי סי אל עדיף לו להחזיק בחברה.
אזכיר גם את קנון שנסחרת ב 48% פחות משווי החזקותיה.

dw

Well-known member
מנהל
חברה לישראל לפי חשבוני נסחרת בדיסקאונט של 52%. לדעתי אין כאן סיבה כלכלית, כך שמי שמעוניין להחזיק איי סי אל עדיף לו להחזיק בחברה.
אזכיר גם את קנון שנסחרת ב 48% פחות משווי החזקותיה.
הסבירו לי פעם שיש סיבה כלכלית והיא המס ש-ח"ל תדרש לשלם בתרחיש אקזיט כיל.
אממה? באזור שער 1600 הנוכחי אני לא רואה את עידן עופר אפילו חולם להסכים לאקזיט, להבדיל מהאקזיט החלומי שתוכנן בעבר לפי שער 6000, ושיאיר לפיד בהיותו שר אוצר טרפד לנו |פנים| לכן השקלים שהמדינה תראה ממס רווח הון כתובים על הקרח.
באקזיט של פי 4 מהיום גם אני, כמו עידן עופר, מוכן לשלם הרבה מיסים :D

משקיע88

Well-known member
בדקתי את דיווחי החברה. איי סי אל רשומה במאזן לפי שווי השקעה של 351 מיליון $. שווי השוק של ההחזקה הוא 2578 מיליון $. לעומת זאת יש לחברה הפסדים צבורים של כ 2400 מיליון $. בהנחות זהירות המס במימוש יהיה סביב 100 מיליון $, וזה מה שהנחתי לחישוב הדיסקאונט. (הנחתי שרק מחצית ההפסדים יוכרו למס).

Reem88

Well-known member
אז אחרי כל החישובים עדיין חברה לישראל יותר זולה ביחס לאיי סי אל?
הורדת את עלויית של חברה לישראל?

למעלה