לא ממש תקציר
יש את הנתונים היבשים. ב-2007 אומצו 219 ילדים לישראל. כמחציתם מרוסיה, רוב האחרים מאוקראינה וגווטמלה, עם מעטים מקירגיזסטן, קזחסטן ומולדובה. ב-2017, לעומת זאת, אומצו 34 ילדים, כולם מרוסיה.
בעבר ישראל נכללה בטעות ברשימת המדינות המאפשרות נישואים גאים, אך רשויות מדינת ישראל (נציגים ממשרד המשפטים, רווחה וחוץ) הצהירו שלא כך הוא, והתחייבו שזוגות גאים לא יוכלו לאמץ ילדים מרוסיה. כלכך התחייבו, שגם שתי נשים שאימצו בנפרד מרוסיה לפני כניסת התקנות, אינן יכולות לאמץ זו את ילדה של זו, כדי לא להכעיס את הרוסים. רישמית, עם זאת, אין שום איסור חוקי בישראל על אימוץ להט"בים.
למרות שכבר לפני עשור אושר אימוץ לזוגות גאים בישראל, מאז אימצו רק שני זוגות גברים וזוג נשים אחד. באותה תקופה אימצו כ-1700 זוגות הטרו. למעשה זוגות גאים אינם יכולים לאמץ, ולכן מחוייבים לפנות לפונדקאות בחו"ל.
מאז 1998 קיים נתיב אימוץ חו"ל רישמי וחוקי בישראל, אך ורק דרך עמותה מורשית על ידי המדינה. בתחילה היו כ-20 עמותות, מהן נותרו 2 בלבד. "טף" מאמצים אך ורק מרוסיה, ל"עתיד הילדים" יש אישורים לכאורה לפעול גם בקזחסטן ובסרביה. [לכאורה, כי כידוע זה לא מתרחש.]
ראיינו את אידה הררי, והיא סיפרה כי רק איטלקים וישראלים מאמצים כיום ברוסיה. היא הסבירה שאינם יכולים לעזור גם לרווקים או רווקות, אלא אך ורק לזגות.
והפיסקה האחרונה, שהיא הכי חשובה, אם ניתן להאמין לה:
באחרונה, סיפרה הררי, החלה במגעים ראשונים לפתיחת אפשרות אימוץ לישראלים בקולומביה. "בנושא הרגיש הזה של חד־מיניים ויחידניות, הובא לידיעתי לאחרונה שבקולומביה לא הוציאו מחוץ לחוק אימוץ לתאים משפחתיים כאלה", הסבירה. "הם רואים אפשרות לתת עתיד טוב לילד, והאהבה יכולה להינתן לו גם מיחיד או יחידה או תא משפחתי חד־מיני. עכשיו אנחנו בחיתולים של הנושא הזה, כדי למצוא שם נציג מתאים ולראות איך אנחנו מתקדמים".