כתבה על 'עומד על נייר' ב'נענע'

eladushi

New member
כתבה על 'עומד על נייר' ב'נענע'

http://mixer.nana.co.il/Article/?ArticleID=179863&sid=49

evib

New member
כתבה נוראית!../images/Emo123.gif

מי המפגר שכתב את זה (סליחה כן, אבל ממש מגיע לו...)??? מה נסגר עם השנאת אחים במדינה הזו? איזה שיפוט נוראי.. "מה הקטע עם הדוסיות שלך?" ... לקרוא לו "דוס" ולשפוט אותו לפי זה ואז עוד לזרוק את ההערה הדבילית הזו באוויר... זה פשוט נוראי... הגבתי לו שם ואני מקווה שהעברתי את המסר כמו שצריך... כאן אני רק יכולה לומר שבתור אישה חילונית אני מתביישת מאוד כרגע! ממש גועל נפש! אני ממש מקווה שכאן אין אף אחד שמסכים איתו... ושאביתר עצמו לעולם לא יראה את הכתבה הזו!!! לא מומלץ לבעלי לב חלש כמוני...

orbiti

New member
קצת הבנת הנקרא, בבקשה

קודם כל, הכתבה הזאת בכלל נותנת דעה חיובית מאד על האלבום ולא שלילית (אני מקווה שקראת עד הפסקה האחרונה). השימוש של הכותב במילה 'דוס' באה בסה"כ להראות את האירוניה שבדיעות הקדומות שיש לאנשים על המצב התיאולוגי החדש של אביתר בנאי, ולהדגיש כמה שאין בהן שום ממש, ובאופן כללי הדיעות הקדומות האלה מטופשות לחלוטין. שימי לב בעיקר לפסקה "איזה אידיוט, בוגדני, חסר חוט שדרה ושטחי אני יכול להיות לפעמים. איזה דוסים בראש שלי?! איך יכולתי לחשוב שהוא יאכזב אותי? בגלל כיפה?! בגלל שעברו שש שנים?! פעם בכמה זמן כבר יוצא אלבום עברי כל כך מושלם כמו "עומד על נייר"?"

eladushi

New member
אני מסכים עם orbiti

במיוחד בתור 'דוס'... אני לא חושב שהכותב בא בגישה שלילית או 'שונאת' כלפי דתיים בכלל בכלל.. evib! תרגעי יא חמומת מוח!

evib

New member
אני הבנתי כל מילה בכתבה ועדיין...

אני חושבת שהיא נוראית. עצם העובדה שתחילה הוא שפט את אביתר בצורה הזו וחשב שאין לו מה להגיד בגלל שהוא חזר בתשובה הופכת את הכתבה לדעתי לנוראית ולא שווה התייחסות... אני הבנתי שהוא עמד על טעותו, תודה לאל, אבל עצם העובדה שהוא ציין את זה... ועוד כ"כ הרבה פעמים ועם כ"כ הרבה הערות מפגרות שנזרקות לאוויר... הכתבה הזו כאילו אומרת במשפט אחד "הוא דוס אבל הוא עדיין בסדר" עצם הניגוד הזה מעצבן אותי. בעצם עצם העובדה שהוא קרא לו דוס מעצבנת אותי... ולא בגלל שזו מילת גנאי אלא כי בכתבה הוא משתמש בה כמילת גנאי וכי אביתר עצמו מעולם לא הגדיר את עצמו כך... הוא בסך הכל טען שהוא התקרב אל הדת. אני אישית לא יודעת מה זה אומר ומשערת שגם כותב הכתבה לא... הבנתי שהמון אנשים פה בקטע של עברי לידר אז תנסו להחליף בכל פעם את המילה "דוס" במילה "הומו" (או בכל מילת גנאי אחרת כי זה בכלל לא רלוונטי) ותבינו על מה אני מדברת... בהצלחה...

orbiti

New member
פשוט אין לך חוש לאירוניה ולהומור.

הכותב לא אומר "הוא דוס אבל עדיין בסדר", אלא "דיעות קדומות זה דבר רע, אסור להתייחס אליהן, וטעיתי כשעשיתי כך". המילה 'דוס' באה כאן בשביל לתאר את ההקצנה בדעה הקדומה, ולדעתי היא מעבירה בדיוק את מה שהכותב רצה. גם אם הוא היה כותב במקום המלה 'דוס' 'הומו', או 'ניצול שואה' זה לא ממש מפריע, כי הכתבה (שכתובה מצוין לדעתי, למרות שאני לא מסכים עם הכותב על הדיעה החיובית שלו על האלבום) פשוט מבהירה נהדר את הבעיה בדיעות הקדומות שטבועות בכולנו. אולי את מעדיפה שאנשים לא יפגינו את הקונפליקטים הפנימיים שלהם עם הדיעות המקובלות, ויראו לעולם תמיד את החזית ה'נכונה' והפוליטיקלי קורקט ביותר, אבל לטעמי העולם יהיה מאד משעמם ושטחי בצורה הזו. אגב, בתור בן לאבא חרדי, אני לא חושב שהמילה 'דוס' מפריעה לו באיזושהי צורה. זאת מילת גנאי, רק אם מישהו מתעקש להיעלב ממנה, ואני ממש לא חושב שאביתר בנאי יעלב ממנה בהקשר הזה.

eladushi

New member
דוס זה ממש לא מילת גנאי

הנה תגידו לי דוס ותראו איך אני לא נעלב. חח סתם

למעלה