אולי התכוונת לאי קיום התרחבות הזמן
המדובר בתצפיות שנערכו על קווזרים במרחקים שונים מכדור הארץ, החל מ - 6 מיליארד ועד 10 מיליארד שנות אור. ההנחה הראשונית הייתה, בהתאם לממצאים המראים שהיקום מתפשט (מה שתואם לתיאוריה של המפץ הגדול) שככל שקווזר מרוחק יותר, ההפרשים בין שינויי עוצמה עוקבים של הקרינה המגיעה ממנו יהיו גדולים יותר. זה מכיוון שלפי התיאוריה, ככל שהוא מרוחק יותר מכדור הארץ, הוא גם מתרחק מהר יותר - ואז שינוי העוצמה "הבא" יתרחש כשיהיה במרחק גדול יותר מן "הקודם" ולכן יראה "מאוחר יותר". בהתאם לאותה הנחה, ההיסט לאדום של אורם של עצמים שונים גדל עם מרחקם מכדור הארץ.
שלא כמו ההנחה הנ"ל, ולמרות שהקווזרים שנצפו הם בעלי היסטים לאדום התואמים את ההנחה של התפשטות היקום (כמצופה, הרחוקים יותר הם בעלי היסט גדול יותר), הממצא המעניין הוא שהפרשי שינויי העוצמה של הקווזרים שנצפו נראים זהים, ללא תלות במרחקם מכדור הארץ. כלומר, לא נראתה התרחבות של זמן בין שינויי עוצמה נמדדים, כאשר המרחק הנמדד מכדור הארץ עולה.
עד זמן כתיבת המאמר של החוקר, לא נמצא לתצפיות הסבר המתיישב עם תיאורית התפשטות היקום והמפץ הגדול - בין היתר, החוקר שגילה את הממצא העלה סברה שעקב המרחק הגדול מכדור הארץ, האור שהגיע מן הקווזר הוטה ע"י חורים שחורים, אבל לא קיימת ראייה לכך שהחורים השחורים ביקום מפולגים בצורה אחידה כך שישפיעו באותה צורה על אורם של כל הקווזרים שנצפו. הסבר אפשרי נוסף שהועלה, הוא שמסת הקווזרים הרחוקים יותר (שהינם "מבוגרים" יותר מן הקרובים) קטנה יותר וגדילתה משפיעה על תדירות שינויי העוצמה, אבל גם הסבר זה אינו מתיישב עם תצפיות והנחות אחרות.