כתבה על קולדפליי ב"מעריב"

edlessme

New member
אני לא אוהב שאומרים על מישהוא

"מנהיג הלהקה"... להקה צריכה להיות גוף אחד.. הרמוני כזה.. לא צריך להיות מישהוא מעל השיוויון הזה...

Fish in the sea

New member
אתה צודק, מרטין הוא לא המנהיג.

הוא בסך הכל כותב את השירים, שר אותם, מנגן על גיטרה, ופסנתר, מצטלם לכל המאגזינים, מתראיין לכל העיתונים, בחלק מהקליפים רק הוא מופיע והוא היחידי שמדבר בין השירים בהופעות. ההרמוניה שבשיוויון.

edlessme

New member
לא אמרתי שהוא לא...

ולא אמרתי שאין דבר כזה... פשוט.. אני לא אוהב את זה שיש דבר כזה "מנהיג" בלהקה... ושחבל ששמים רק בנאדם אחד באור הזרקורים...

דיתוּש

New member
אבל תחשוב

למה שמים אותו באור הזרקורים? בדיוק מהסיבות הנ"ל... למה יש קליפים בהם רק הוא מופיע? הוא שר, הוא מנגן על שני כלים מרכזיים, הוא תמיד במרכז הבמה... זה תמיד ככה. עם כל להקה.

edlessme

New member
לא נכון...

לא תמיד, בכל אופן... בראשית ימיהם של הפינק פלויד התהילה חולקה... או באמרסון לייק ופאלמר... או בין סיימון וגארפוקל (למרות שזה לא ממש נחשב...)... או גם בגזוז... או הביסטי בויז... או אם את רוצה דוגמאות קצת יותר מיינסטרימיות... האופספרינג...בלינק 182... וויש כאלה שיגידו את זה אפילו על נו דאוט.. אבל שם הלהקה והסולנית נלחמו וכימעט התפרקו בגלל זה בימים ההם... את צודקת שזה קורה לכל להקה.. אבל רק ללהקו שמגיעות להצלחה כמו של קולדפליי... חוצמזה... זה לא חייב לקרות... וזה הורס את הלהקה מהר מאוד...

דיתוּש

New member
הנה לך דוגמא...

למקות שאת הביטלס כולם מכירים, ג'ון לנון ופול מקרטני היו ה-lead של הלהקה. וכמה זמן הם נשארו בעסק?

Fish in the sea

New member
הביטלס זאת בדיוק דוגמא הפוכה.

אבל בדיוק. לביטלס היו שני מובילים מאוד דומיננטיים, שזה כבר יותר ממה שיש לקולדפליי. מלבדם, היה את ג'ורג' האריסון שמשלב מסויים הכניס שירים לכל אלבום ואפילו לרינגו נתנו לשיר מדי פעם. קולדפליי, כמו הרבה להקות, הם ההיפך הגמור. יש פרונט-מאן אחד שכל העניינים סובבים סביבו. אתם בתור "מעריצים"(?) אולי מכירים את שמות שאר חברי הלהקה, אבל הציבור הרחב ממש לא. וזה כולל אותי למשל. בקיצור, עד עכשיו הסכמתי עם מה שאמרת בשרשור הזה, עד הרגע בו הזכרת את הרביעייה מליברפול.

edlessme

New member
חוץ נממה שהדג אמר....

גם אל תשכחי שבד"כ כשדיברו על הביטלס דיברו עליהם... כהביטלס.. ולא על כל אחד בניפרד.. לא היה מממממש מנהיג מובהק...ולכן לא קרה להם meltdown כמו בהמון להקות אחרות...

nowhere woman

New member
מי קורא לקולדפליי כריס מרטין?..

[או שהבנתי לא נכון את דבריך ואז, אבקש הסבר..]

edlessme

New member
כריס אולי ../images/Emo4.gif ...

לא ממש הבנת אותי... בסה"כ אמרתי שבביטלס לא היה מנהיג מובהק... כמו למשל נגיד כריס בקולדפליי... ולכן לא היה שם התפרקות מוחלטת...

nowhere woman

New member
"ולכן לא היתה שם התפרקות מוחלטת..."

אה?{הסבר?..} צטערת על קשיים בקליטה

edlessme

New member
בסדר... היכולת התבטאות שלי

היא כמו של החצי השני של הראש של התינוקת ההיא מדרום אמריקה... הביטלס לא התפרקו, לפחות לא כל כך מהר, בגלל שלא היה שם מנהיג מובהק.. כמו בהרבה הרכבים אחרים... לדוגמאת קולדפליי. או נו דאוט... פינק פלויד המאוחרת... מה שבאתי להגיד בהתחלה זה שבסופו של דבר, אם רק אחד מאנשי הלהקה מקבל את האור זרקורים אז מהר מאוד כל הלהקה הופכת לירוקה... וכולם מתחילים לריב ודברים עושים פוף ומתפרקים...

למעלה