כתבה על תרופות ביולוגיות ב- Ynet רצ"ב

למי מיועדות תרופות ביולוגיות?

האם גם חולים בדרגת חומרה קלה-בינונית יכולים להשתמש בסרלה וכמה זה עולה? תודה

glomiti

New member
למי שיש מעל 10% יש מחלה קשה!

למי שיש מעל 10% יש מחלה קשה.

esperansa

New member
קשה להשיג אישור לתרופות הביולוגיות...

גם כהנגעים במצב קשה. יש קרטריונים מסויימים שאולי משהו אחר יוכל לספק לך. לעיתים צריך לדעת להלחם. השאלה היא האם באמת כדאי להשתמש בתרופות הביולוגיות כשמדבר במצב קל?

שלום רב../images/Emo24.gif

התרופות הביולוגיות מיועדות לחולים במצב בינוני וקשה או שיש להם פסוריאזיס בפנים ו/או באברי מין, עברו 2 טיפולים סיסטמיים שלא הצליחו .

יש משהו חדש לחולים "קלים" - "בינוניים"?

יש משהו חדש למי שסובל בדרגת חומרה קלה בינונית? או שיש איזה תרופה ניסיונית באופק?

שלום רב../images/Emo24.gif

ברי המזל שיכולים להסתפק בפוטותרפיה או בים המלח בשילוב ניאוטיגסון או מטוטרקסט, איתם או בלעדייהם עדיף על כל טיפול אחר .

קראתי על ניאוטיגסון ו-מטוטרקסט באתר האגודה

לא כתוב האם ניאוטיגסון זה כדור או משחה. האם זה מסוג התרופות שדורשות מעקב אחרי תפקוד כבד ובדיקות דם? האם זה מסוג התרופות שאסור לשתות אלכוהול בתקופת השימוש? חזרתי מים המלך לו מזמן ונשארו לי מעט נגעים ממש קטנים. ניאוטיגסון אמור לפתור את זה?

שלום ר../images/Emo24.gifב

ניאוטיגסון הוא גלולה, התרופה דורשת מעקב כמו כל תרופה אחרת שנוטלים לזמן ממושך. היא אמורה לפתור את הבעיה אבל לפני החתונה צריך ייעוץ רפואי. אני בדעה שכמה שפחות זה כמה שיותר. מי שיכול להסתפק בים המלח או בפוטותרפיה ולחיות באיכות חיים סבירה בין טיפול לטיפול עדיף על כל תרופה אחרת. מצבך מאד קל, תגיד תודה ותמשיך הלאה.

glomiti

New member
משהו שאני חושבת עליו כשהמצב קל+שאלה ליונה.

לא נכון להגיד שבמצב קל להמשיך הלאה,משום שהרבה מאוד מהחולים הגיעו למצבים בינוניים וקשים בגלל שלא טיפלו בעצמם או לא קיבלו טיפול כשהם היו במצב הקל או הבינוני,אם הם היו יודעים שהמחלה הזו יכולה להיות קשה יותר או שהמחלה הזו גורמת לעוד כמה מחלות בעיקר מחלות מפרקים הם היו מטפלים בעצמם למרות המצב הקל כל החולים צריכים לדעת שהמחלה הזו לא מחלה קלה וצריך לטפל בה גם כשהיא קלה או בינונית כי אם לא,יכול מאוד להיות שהמצב יהיה גרוע יותר,וכשהמצב גרוע יותר שכיחות המחלות הנלוות גבוה יותר. ------------- שאלה ליונה: אם חס וחלילה יהיו לילדים שלך או לנכדים שלך פסוריאזיס במצב קל מה היית מציע לו לעשות? היית אומר לו תגיד תודה ותמשיך הלאה או שהיית עוזר לו לטפל בו בכדי שלא יגיע למצבים הקשים יותר??? ------------- כל רופא או כל חולה או כל הורה שמכיר את המחלה הזו יטפל בילדים שלו כמו שצריך משום שהוא יודע שהמחלה הזו יכולה לגרום להרבה מאוד סבל ולעוד מחלות נלוות... כל רופא או כל חולה או כל הורה שמכיר את המחלה יטפל בילדים שלו גם כשהמצב קל! חומר למחשבה.

../images/Emo24.gifשלום רב

היי לא לקחת את הדברים רחוק ולאן שלא צריך, אם משהוא לא ברור אולי כדאי לשאול לפני שמסיקים מסקנות? ראשית אי אפשר לדעת איך פסוריאזיס יתנהג גם שמטפלים וגם שלא מטפלים. טיפול בפסוריאזיס כלל אינו ערובה שהמצב לא יחמיר. שנית טיפול לא נכון וגרוי מיותר של האזור בהחלט יכול לגרום לתופעת ריבאונד והחמרת המצב, לפעמים תופעות הלוואי של תרופות הנזק שלהם בהחלט יותר גדול מהתועלת שהם יכולים להביא. לא נכנס לעניינים של המשפחה כי מעורבת בזה צנעת הפרט אבל המלצתי למי שהמלצתי היא שימוש רק של קרם לחות. כל טיפול אחר במצב קל יגרום רק להחמרה. שורה תחתונה, אחרי מעל 40 שנה שאני חולה פסוריאזיס ואחרי כל מה שעברתי קצת אשראי לא יזיק. מבטיח לך שמה שאני שכחתי הרבה רופאים עוד לא יודעים וזה בלשון המעטה.

glomiti

New member
יש מספיק טיפולים שלא גורמים לנזק

אתה צודק שאי אפשר לדעת איך הפסוריאזיס התנהג אבל הסיכוי להחמרה גדול יותר כשלא מכירים את המחלה וכשלא מטפלים בה כראוי במשחות בטוחות כמו דיבונקס ומשחות בטוחות נוספות שלא גורמות לנזק. יש לא מעט מקרים שההחמרה במצב קל של המחלה יכולה להיגרם מכל מיני סיבות בינהם: 1.הרופא שלא רוצה לטפל במצב קל של המחלה 2.החולים שלא מכירים(לא יודעים שלחץ גורם להחמרה) מספיק את המחלה והטיפולים ולא מטפלים בעצמם 3.סטרואידים שניתנים לטווח ארוך על ידי הרופאים,כמו שאמרת שיש טיפולים לא נכונים זה בגלל הרופאים אני חושבת שעדיף לטפל במחלה גם כשהיא קלה ולדעת בדיוק מה גורם להחמרה ואלו טיפולים הרופא רושם!

למעלה