כתבה עם שחר

shmupiii

New member
כתבה עם שחר

היום בעיתון הארץ מופיעה כתבה קטנה עם שחר במדור רוקנרול.

shmupiii

New member
הכתבה

ב-1995 התכנסו חברי להקת "מוניקה סקס" בסלון ביתו של ירמי קפלן, מפיק אלבום הבכורה שלהם, "פצעים ונשיקות", כדי לשמוע את המיקסים הכמעט-סופיים של שיריהם. ברמקולים נשמעו להיטים- לעתיד כמו "מכה אפורה", "על הרצפה" ן"פצעים ונשיקות", אבל קפלן בחר להתייחס גם ל"180", השיר היחיד באלבום של חיבר ושר הסולן יהלי סובול, אלא דווקא המתופף, שחר אבן צור. בתום ההאזנה פנה קפלן לאבן צור, ואמר לו התרגשות: "שמע, שחר, אף פעם אל תפסיק לכתוב ולשיר". "זה היה רגע משמעותי מאוד בשבילי", אומר אבן צור. "180, הוא השיר הראשון שכתבתי ושרתי בחיי, וזאת הייתה הבעת אמון מיוצר שאני כ"כ אוהב. באותו רגע חשתי לראשונה שאני יכול לעשות את זה סולו". השבוע, עשר שנים אחרי שהקים את "מוניקה סקס" עם חבריו יהלי סובול ויוסי חממי(פיטר רוט הצטרף מאוחר יותר), יצא אלבום הסולו הראשון של אבן צור. "עירומים" (הד ארצי), שבו הוא אחראי לכל הטקסטים והלחנים. לפני צאת האלבום כבש שיר הנושא מתוכו, "עירומים", את צמרת המצעד של רשת ג' ואת רשימת שידור של גלגל'צ. הקליפ שלו משודר ללא הרף בערוץ מוסיקה 24. "לא ידעתי שהשיר יהיה כזה להיט, אבל שכתבתי אותו הרגשתי שהוא טוב, שהוא יזיז משהו למשהו. האמנתי בו. הצלחה של שיר שיש בו מסר קטן עושה לי נעים מאוד".אבן צור, בן 31 מתל אביב, מתבסס כעת במרכז סצינת הרוק הישראלית. נוסף על עבודתו עם "מוניקה סקס", הוא הספיק להפיק את אלבום הסולו של שלומי ברכה, "צ'פלין צ'רלי", ואת אלבומה השני של להקת "שייגעצ", שיצא בחורף. מה הוביל אותו להחלטה לעבור לקדמת הבמה? אבן צור מציין כי קיבל השראה משני אנשים: הראשון הוא קפלן, שהתחיל בעצמו כמתופף (ב"תערובת אסקוט") לפני שהיה לסולן מצליח. השני הוא אביו, שמעון אבן צור, מתופף ותיק שאהב גם לשיר. "בשנות ילדותי ונעורי נהגתי לצפות בהערצה באבא שלי", הוא אומר, "ששילב נגינה בתופים בשירת סטנדרטים של ג'ז, ולכן נראה לי הכי טבעי בעולם לשיר מעמדת התופים ואח"כ מקדמת הבמה. חוץ מזה, אף פעם לא הרגשתי מאחור. אמנם מתופף נמצא מאחור מבחינה פיסית, אבל מבחינה מוסיקלית, תופים הם כלי בעל נוכחות לא פחותה משל הזמר. מקצב חשוב לא פחות ממלודיה ומלים". נוסף על היתרון שרכש ב"מוניקה סקס", יתרון יחסי אבן צור כסולן הוא הכישרון הבמתי שלו. הוא נודע כפרפורמר אנרגטי וכריזמטי מאוד. בכמה הופעות עם הלהקה שהנהיג בניו יורק, "527" שמה, אבן צור הגדיל לעשות ולבש שמלה. "העניין הוא לא השמלה, אלא ההתמסרות שלי לחוויה", הוא אומר, "בכל הופעה אני משתדל להיות כמה שיותר חי, לתת לאנשים לראות מה המצב הרוח האמיתי שלי". במה עוסק האלבום החדש? "חציו עוסק במערכות יחסים וחציו בבעיות שמטרידות אותי", הוא אומר. בין אותן בעיות, לדבריו: התחייבות למשכנתא (בשיר "שיכור דור שני"), הקונפליקט בין המחויבות לצבא למחויבות למוסר ("רק בן 20") והתמכרות לשגרה ("שיכור דור שני"). לעומת זאת, אבן צור מציין כי אינו מוטרד מן הזקנה, ואפילו "רוצה להיות זקן", כפי שנרמז בשיר "2052". על הלהיט "עירומים" הוא אומר, "בוודאי הבעתי בו מחאה כלפי עצמי, על שאני לא פתוח מספיק ומסתיר רגשות". וכמו ב"הקונפורמיסט" היפה מתוך האלבום האחרון של "מוניקה סקס", יש בו אמירה ברורה על ההתכנסות בתוך העצמי.

Nulit

New member
חחח הוא לבש שמלה../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif../images/Emo6.gif ../images/Emo60.gif

ורי נייס
ירמי קפלן הזה...

fushi e

New member
תודה רבה../images/Emo24.gif../images/Emo95.gif

עדייי אני רוצה לשמוע את מכורבל על ספסלל

למעלה