כתבה שאני חושבת שמתאימה לפה...

novemberain

New member
כתבה שאני חושבת שמתאימה לפה...

תקראו את הצעת החוק הראשונה ותגידי לי, אני היחידה שזה מעורר בה כזאת התנגדות וכעס?!?!?

לא, את לא היחידה

אין מה להגיד: כרגיל, אצלנו בעדיפים את הדרך הקלה. במקום לשפר את החינוך (בין השאר חינוך נגד שימוש בסמים), מעדיפים את השיטות המשטרתיות. במילים אחרות, במקום לטפל במחלה, מטפלים בסימפטומים. לדעתי, זה יגרום רק לכך שאותם תלמידים יקדישו את זמנם להמצאת שיטות מתוחכמות יותר להביא סמים ולא להיתפס, אבל זה לא יפסיק את השימוש בסמים.

novemberain

New member
בדיוק!

הם לא מבינים שמי שרוצה לעשן (סמים או כל דבר אחר), יעשה את זה! הם יצליחו להתחמק. וכמו שאמרת במקום להקדיש לשיפור החינוך וההישגיים הלימודיים - הרי כולם זכרו את הסקר שפורסם לפני כמה חודשים שבו נמצא שבני 15 לא מבינים את מה שהם קוראים, נכון? - הם מבזבזים משאבים על שטויות שכאלה! ולא רק בזבוז המשאבים, החדירה הברוטלית הזאת לפרטיות של האדם, של הפרט. זה גסות! תלמידים - אל תיכנעו לזה! אל תתנו לאף אחד לגעת בחפצים האישיים שלכם בשום פנים ואופן!!!

אני רוצה להבהיר

אני לא התכוונתי שלא צריך להקצות משאבים למאבק נגד תופעת הסמים בקרב בני הנוער. התכוונתי שלא זאת הדרך. כשאמרתי על חינוך, התכוונתי גם לזה שצריך למצוא שיטות חינוכיות גם למניעת שימוש בסמים. אבל מעבר לזה, את צודקת במה שאמרת.

novemberain

New member
תראה, אני לא מתנגדת

לשימוש בסמים קלים. מערכת החינוך יכולה, וכדאי שתעביר הרצאות וסמינרים בנושא. להראות את כל הצדדים - בעד ונגד - אבל מפה ועד לחטט לתלמידים בתיקים, אוף זה מגעיל וכבר יומיים זה מרגיז אותי. אני רק מקווה שזה לא יעבור בג"צ, כי בכנסת כמו שלנו זה יכול לעבור בקלות, אבל בג"צ קשה לי להאמין שזה יעבור.

novemberain

New member
שכחתי להוסיף,

שבני נוער שורכים סמים קלים, זה לא מה שימנע מהם להפסיק לצרוך. זה רק יעורר בהם התנגדות. ורצון למרוד. אז כמו שאמרת, עדיף שמערכת החינוך - בראשותה של לימי שלנו - תקצה משאבים להרצאות על שימוש בסמים, בעד ונגד.

למעלה