כתבה שלי בYNET על לידות

אשכר ש

New member
../images/Emo45.gif

אחלה, כן ירבו כתבות כאלו, המאירות באור נכון את לידות הבית.

mise

New member
לא אהבתי את התגובה

של פרופסור חלק לשאלה מהי האופציה הטובה יותר. מצד שני, לא הייתי מצפה ממנו לקצץ את הענף עליו הוא יושב.. אז מה אני רוצה? כלום. לקטר.

ayala26

New member
אני דווקא ראיתי אופטימיות בדבריו

"פרופסור חלק מסרב להכריע מהי האופציה הטובה יותר: "בבתי החולים, טוב נעשה אם נשכיל לספק לנשים את התנאים המיטיבים, הביתיים ביותר שניתן, על מנת לתת שירות טוב ורפואה טובה. אולם בהינתן לידות בית, הגישה שלי והמדיניות הרשמית שלנו גם יחד היא שאנחנו כאן עבור הקהילה שתפקידנו לשרתה, גם את האישה שמודעת לסיכונים ומחליטה שמבחינתה מדובר בסיכון מחושב, בלידת בית מתוכננת עם מיילדת מוסמכת או רופא. עובדה שגם במשרד הבריאות הקימו ועדה, שבה אני חבר יחד עם עמיתים נוספים, שתפקידה לגבש קריטריונים בנושא בטיחות בלידות בית". לדעתי מאוד אופטימי וגם למה שהוא יכריע מהי האופציה הטובה ביותר? עבור מי? לא צריך לבטל את לידות בית החולים כי יש יולדות שבוחרות כך ויש יולדות שלא מתאימות ללידת בית (גם בהולנד שאף אחד לא מרים גבה עדיין יש נשים שבוחרות במודע ובכוונה ללדת בבית חולים) כמו שאמר ד"ר אבנר שיפטן בחלק הראשון של הכתבה - החלק הכי טוב בכתבה
שעושה קצת יחסי ציבור ללידות הבית לפחות מבחינת הסיכונים לעומת לידת בית חולים - כלומר שהיא בכלל לא יותר מסוכנת

אם פי 3

New member
המסר שקלטתי בין השורות שלו

הוא שלידות בית זה דבר נורא מסוכן, אבל הוא (כבי"ח) נמצא שם כגיבוי גם כדי לקלוט את השטויות שעושות כל מיני נשים (מטומטמות?) בשם זכות הבחירה. מבנאדם שנמצא בועדה שבוחנת מיסוד לידות בית, אני מצפה להכיר את הנתונים שאומרים שלידות בית בטוחות באותה מידה, ואף יותר, מאשר בי"ח - והבחירה בבית היא לא סתם "סיכון מחושב" אלא בחירה סבירה והגיונית. יכול להיות שזה עיוות כתוצאה מעריכת הכתבה, או סתם התנסחות - אני מאד מקווה, אבל גם מקריאה בעבר של מסקנות הועדות הללו (ואני לא יודעת אם הוא לקח בהן חלק או לא), יש לי הרגשה שלא כך הדבר. ולזהר -

ayala26

New member
גם רומא לא נבנתה ביום אחד

לדעתי זה רק משרת את מצדדי לידות הבית העובדה שהוא בחר במילים מוכרות ושדעתו מתונה. דיעות קיצוניות יגררו רק תגובות קיצוניות וזו המציאות כרגע בישראל - להגיד שלידת בית היא בטוחה יותר מלידת בית חולים זה בשביל רוב האוכלוסיה דיעה קיצונית. לאט לאט ועם הרבה סבלנות הרעיון יחלחל, נשים שהריון מתאים להם יודעו לרעיון ונשים שזה לא מתאים להם - לא ירגישו מותקפות על ידי יולדות הבית ולא ירגישו צורך להגיב בתקיפות כל פעם שהנושא עולה (כי ההגנה הכי טובה היא ההתקפה) כי אפילו רופא אמר שזה לגיטימי לא להתאים ללידת בית. ברגע שיש ועדה שבוחנת מיסוד של לידות הבית המצב כבר הרבה יותר טוב מלמשל "לא למול את בנך" - לשם למשרד הבריאות עדיין אין אומץ להתקרב.. לכן האופטימיות.

debby12

New member
מנהל
האמת? הופתעתי לטובה מהפרופ'

ציפיתי לתגובה הרבה יותר קיצונית ומתלהמת (כולל תלונות על איך לידות בית מקשות על בית חולים שמקבל את ההעברות). עולה מתגובתו אפילו כבוד לבחירתן של נשים איפה ללדת. לא ציפיתי שהוא יחשוב שלידות בית אינן מסוכנות - זה גם נוגד כל דבר עליו הוא אמון וגם מקצץ את פרנסתו.

אם פי 3

New member
../images/Emo41.gif ועוד כתבה: חשש שביקוש לניתוח

קיסרי ימוטט את מערך הלידה http://news.walla.co.il/?w=/18/975591 אגב - הפתרון הכלכלי לזה, הוא להשית את הוצאות הניתוח שנעשה ללא התוויה רפואית, על היולדת - בדיוק כמו בניתוחים פלסטיים. כמו שכתבתי בתגובה שם, לדעתי, כתבות כאלו מסיטות את תשומת הלב מהבעיה האמיתית: השיעור העולה של ניתוחים קיסריים לנשים שדווקא רצו ללדת נרתיקית או טבעית, ומגיעות בסופו של דבר לניתוח עקב הרפואה המתגוננת - מצג עכוז, וניתוחי חירום.

למעלה