כתבה

zacki

New member
כתבה

אנשי מילואים בסיירת מטכ"ל מסרבים לשרת בשטחים. כתבה מוואלה! מה דעתכם? אני חושב שיש טעות בגישה שאנשים מתייחסים לסרבנים כאל בנאדם אחד שאיבד את הראש ועכשיו הוא משוגע. מדובר באלפי אנשים שיש להם בעיות מצפוניות לשרת בשטחים. זה לא אומר משהו?

Mיקי_

New member
מכתב 13 אנשי מילואים בסיירת מטכ"ל:

"לא ניתן את ידנו לדיכוי בשטחים" כתבה היום מתוך עיתון "הארץ"

רק כדאי תמיד../images/Emo22.gif...../images/Emo26.gif

לשאול מה הקשר בין החותמים לתוכן... אם חייל משרת בשטחים (בסדיר או מילואים), ומקיים שיחה אישית עם המפקד שלו שממש קשה לו השרות בשטחים והוא מרגיש שמבחינה מצפונית הוא פשוט לא יכול יותר - את זה אני מבין. 100%. לא לכולנו יש אותו סף ואותה הבנה. זה לא המקרה
כאן מדובר באנשים שמשתמשים בדרגתם/תפקידם בצבא, כדי להשמיע אמירה פוליטית (תוך כדי מעבר על החוק). כשחייל מילואים שכבר לא משרת בצבא (חלק מהחותמים בני יותר מ-50) חותם על מכתב כזה - זה לא אומר שיש לו אישית בעיה מצפונית לשרת בשטחים, כי אף-אחד לא מבקש ממנו לשרת שם. מטרת המכתב היא הצגת עמדה פוליטית, אין לה קשר לסרבנות על-רקע מצפוני. יש מי שכותב מאמר. יש מי שמפגין. יש מי שמארגן משמרות מחאה. יש מי שמצביע ותומך במפלגה כזו או אחרת. ויש כאלה שכותבים מכתב. הם חותמים בסופו "לוחמי סיירת מטכל" או "טייסים" והם יודעים שבחברה המיליטריסטית שלנו - זה יוסיף חשיבות ופרסום. והם צודקים. מסתבר. אפילו בפורום "פציפיזם" המכתב הזה זוכה להד. בכל מקרה, יש להתייחס למכתב הנ"ל כמו שמתייחסים למאמר ב"הארץ" או לטור של פובליציסט כזה או אחר. אין שום קשר בין מכתב זה לבין חיילים שמסרבים לשרת בשטחים.

Mיקי_

New member
אני לא מבינה מה יש לך?

לצאת מן השטחים הכבושים זה אינטרס פוליטי וגם מידני, אותם אנשי סיירת לשעבר ככל אזרח, מודאגים עד מתפחלצים מהמצב בקיים ויודעים שיש בידם להשיע יותר על המערכת בכותם מכתב שכזה (מאשר לכתוב למשל מכתב למערכת תגובות של "הארץ" שעבדתך הנאמנה עושה מידי פעם... ברור שזה יזכה להד פה (מבחינתי כל גינוי של האלימות שמתרחשת בשטחים הכבושים ו/או סרבנות אדיאולוגית כלשהי שווה שיאזכרו אותה פה...) כל סרבן מצפון הוא כח למהפכה בלתי אלימה כל הד של קריאה להפסקת אלימות נפשעת הוא קריאה להתבוננות לצד האחר אני לא יודעת מה איתך אבל אני מעודדת את זה. מה גם שאני עצמי חתמתי על מכתב סירוב אחד או שניים בחיי, והרי זה כל היופי בלהיות סרבנית מצפון.

לא נראה לי שהבנת.../images/Emo26.gif

זכי כתב: "אנשי מילואים בסיירת מטכ"ל מסרבים לשרת בשטחים". את כתבת: "כל סרבן מצפון הוא..." זה בסדר גמור. מה שאני טוען זה שכשאדם בן 52 שכבר שנים לא עושה צבא, יוצא סיירת מטכ"ל שכל קשר בינה ובין שירות בשטחים הוא מקרי בלבד - אז לא מדובר בסרבן שטחים. לא אמרתי שמכתבים מגוחכים כאלה לא מקדמים את המטרה שלכם - את לא צריכה לנסות לשכנע אותי... מה שאני אומר שבן-אדם שממילא לא נדרש לשרת בשטחים - קצת מגוחך שהוא יצהיר שהוא מסרב... באותה מידה אני יכול להצהיר שאני לא מוכן לקבל השנה את פרס נובל. יופי. מישהו בכלל הציע לי? עשיתי משהו שמגיע לי? לא. אז הצהרתי. בראוו.

בתור חיילים אין להם שום זכות להביע

עמדה! בתור אנשים פרטיים-כן. בתור חיילים-לא. לכן-גם הטייסים, וגם המטכ"ליסטים האלו צריכים להיות מטופלים בדרכי הצבא "למען יראו ויראו".

Neta558

New member
זה פורום פצפיזם או סרבנות?

למה כל סרבנות אידיאולוגית צריכה להיות מוזכרת פה? לא כל סרבנות קשורה לפצפיזם, ולפעמים אף להיפך. המקרה הנוכחי מדגים כמה הסרבנות יכולה להיות רחוקה מפצפיזם. המכתב החדש הוא מכתב שמדגיש את השתרשות המיליטריזם בחברה. הם לא עשו שום דבר חדש, הם לא כתבו משהו שלא נכתב לפניהם, הם לא התחילו תנועה חדשה. סרבנים מכל הסוגים קיימים וגם ארגונים מתאימים. אותם סרבנים יכולים היו להצטרף לאחד המכתבים הקיימים, אך הם בחרו לכתוב מכתב ולחתום עליו כלוחמי סיירת מטכ"ל. הם בחרו להשתמש במעמדם הצבאי בכדי להעביר עמדה פוליטית. הם השתמשו בכבוד שניתן בחברה לתפקיד צבאי בכיר כדי להשמיע דיעה פוליטית ולנסות להשפיע ע"י שימוש בדרגתם. המכתב הזה הוא ניסיון לעשות שימוש בתכנים צבאיים שהושרשו בחברה האזרחית בכדי לעורר שינוי פוליטי. זה לא מעשה פצפיסטי בשום צורה, להיפך.

נכון, אבל

נכון, כל ה הוּ-הא שעשו סביב זה הוא עניין סימפטומטי למיליטריזם הישראלי (כמה מילים ארוכות, אני בטח מה-זה חכם). מה שכן, השינוי הפוליטי שהם דוחפים לכיוונו כן תואם ראיית עולם פצפיסטית. ככה שהמטרה מקובלת, וגם האמצעי (מכתב זה יופי של "פעולה ישירה לא-אלימה", והסירוב עצמו הוא יופי של "אי-ציות אזרחי) לגיטימי. המכתב של האלה מסיירת מטכ"ל, אגב, הוא הרבה פחות מיליטריסטי-ציוני מאשר זה של "אומץ לסרב".

zacki

New member
ונניח...

ונניח שהם כן היו מצטרפים לאחד המכתבים הקיימים, לא היו עושים מזה עניין? הרי ברגע שזה היה נודע למישהו, כל העיתונים היו מתמלאים בידיעות באותו סדר גודל- סרבנות ביחידה המובחרת בצה"ל.

Neta558

New member
אבל מה אתה אומר בזה בעצם?

שבגלל האפשרות שבכל מקרה היו עושים מזה סיפור, זה הגיוני יותר ללכת כקבוצה נפרדת ובטוח לקבל סיקור נרחב?

למעלה