כתבות בהוביתון

כתבות בהוביתון

בנות אני מזמינה אתכן לקרוא את הכתבות שלי בחוברת החדשה של הוביתון. האחת היא: ספורי בדים השניה היא:מירקמים מהודרים. מקווה שיענין אתכן. אשמח לענות על שאלות במדה ותהיינה.

smady a

New member
חמוסי קראתי בטח.שאלה לי?מה מחירי

צבעי המשי כיום?

בין 20 ש"ח ל - 24 ש"ח תלוי במשקל.י

יש אריזות של 45 מ.ג.ויש אריזות של 60 מ.ג. יש גם איכויות שונות. וגם תלוי אם הצבע לגהוץ או לאידוי.

rachel1234

New member
האם צבעי משי שהיינו משתמשים בהם

לציור על משי של צעיפים מתאים? אני חושבת שיש לי עוד כמה בבית. יש שני סוגים. אחד שצריך לקבע אחרי זה עם גיהוץ ואחד שצריך לקבע עם כביסה..נכון חמוסי?

לציור על משי יש שני סוגי צבעים.אחד

לקבוע בגהוץ ואחד לקבוע באידוי. הצבע לקבוע באידוי מתאים למשי והגוונים שלו מרהיבים ,אלא שפעולת האידוי דורשת התעסקות נוספת וגם כלים מתאימים (למרות שאפשר להקצות כלים מתוך כלי המטבח). הצבע לקבוע בגהוץ מתאים למשי ,כותנה(עד 40% מעורב),סיבי צמר (אותם לא מגהצים -כמובן),או פשתנים למינהים. לאחר כל קבוע שוטפים במים זורמים כדי להוציא עודפי צבע. בצבעי גהוץ יש איכויות שונות וזה ענין של יעוד הבד. הנה ---- יצאה הרצאה..... מקווה שעזרתי

rachel1234 כדאי שתבדקי את הצבעים

שיש לך. צבעים ישנים אם יש להם ריח כבד ולא נעים כדאי לאוורר ולבדוק אם הם לא התעבו. אם התעבו והם על בסיס מים אפשר לרענן אותם עם מעט מים (אבל מעט) רתוחים וקרים(לא חמים). 9

Sימה

New member
מאחר ולא חידשתי מנוי- קניתי היום את

הגיליון מס 8 . אהבתי את הכתבה צביעה עם קשרים שמראה עבודה כמו באטיק של פעם נוסטלגיה . י ו פ י !

סימה אני מוכרחה לתקן את הטעות של כ

כולם באטיק היא צביעה עם שעווה או תחליפי שעווה.הצביעה שאני מדגימה בחוברת היא "שיבורי". אז מי שרוצה להתנסות אשמח לעזור . בשבורי יש עשרות דוגמאות.אני חולת שיבורי.........

Sימה

New member
OK--לא מכירה לא היתנסתי מעולם

בשימחה אלמד משהו חדש. תודה Sימה

iritush1

New member
סימה זה הזכיר לך את שיטת

Tie&Dye שבטעות נקראת "באטיק",של קשירת הבד וטבילתו בצבע אח"כ. ביפן במקום הקשירות הגדולות והגסות, הם ממש תופרים תפרים קטנים ועושים דוגמאות מאוד עדינות והשיטה נקראת שיבורי. ואם כבר ראית את ההוביתון,יש שם גם כתבה שלי- בטכניקת ה"מיקה שיפט" בחומר פולימרי...

Sימה

New member
נכון איריתוש- ראיתי שמתי לב--מקסים

את עובדת יפה ראיתי כבר לפני כשנתיים בחנות שבקיבוץ......... אאאאאאוף ...שכחתי את שמו בקשר לשיבורי-- לא מכירה גם אהבתי Sימה

smady a

New member
חמוסי נשמח לעשות סדנא בפורום החברתי

בנושא "שיבורי".

בעקרון כן רק שצריך להתאים את

הטכניקה הנכונה לעובי היריעה. רב הצביעות נמסורתיות היו על בדי משי ,בטיסט וכותנה דקה .כך אפשר להגיע לניואנסים דקים ועדינים בצביעה. האפקט על יריעה מלובדת יהיה שונה מאשר על בד ובהחלט שווה לנסות. אני ממליצה להתנסות בבדים האופיינים לשיבורי ואז להמשיך ...

md55

New member
חמוסי בתור נערה צבעתי המון בטיסט

משי וכותנה , חולצות צעיפים תיקים. זה נחמד שהכל חוזר ומעלה חיוך וזכרונות נעימים.

למעלה