כתבו עלינו בעיתון

כתבו עלינו בעיתון../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

דודי גולדמן כתב על תופעת היומנים המקוונים בעיתון 24 שעות של ידיעות אחרונות! כתבו שם גם עלי, ציטטו את המכתב שכתבתי לסטפן (זוכרים?!) רק שלא שמו קישור והגדילו אותי ב- 15 שנים.... (רשמו שאני בת 33 כשאני בת 18). כתבה מאוד נחמדה! אני עכשיו בחיפושים נרחבים ב-ynet לראות אם היא גם שם....
בינתיים תקראו ותהנו... נ.ב : אבא שלי רוצה שאני אראה לו את הכתבה ואני לא מוכנה בשום אופן... הוא לא מצליח להבין איך אני יכולה לפרסם את היומן שלי באינטרנט הפתוח לכל העולם ולו אני לא מוכנה להראות קטע קטן....
וזה שאני אומרת לו שזה אישי לא מספק אותו... הדר

ohad m

New member
הכתבה הזאת מסריחה!

היא מסריחה מכמה סיבות: א. היא מורכבת ברובה מציטוטים של דברים שאנשים אחרים כתבו, ועוד בלי קישורים לאתרים של האנשים האלה. הקישורים האלה עוסקים בנושא מאוד ספציפי, וברור לכל מי שמבין קצת בעיתונות שדודי גולדמן יצר פה פורנוגרפיה של רגשות (וגם פיזית, עם תיאורי הסקס של נורה) כדי שהכתבה תהיה מעניינת בשביל יותר אנשים. ב. כל חלקה הראשון נראה כאילו ישב מר גולדמן הנכבד עם הכתבה שלי ב-PCPLUS מול עיניו ודלה משם חלקים נבחרים. ג. הכותרת - "תופעה חדשה כובשת את האינטרנט" ? גולדמן עצמו כתב בעבר על הבלוגים שתי כתבות. מה זה הזילזול הזה במקצוע? אם הוא היה כתב חדשות ולא כתב מחשבים זוטר כבר היו מפטרים אותו מ"ידיעות" ממזמן. ד. (וזה מתקשר לנקודה א´) הזלזול הדוחה הזה שהוא מפגין כלפי נורה וכלפי הדר. לא רק שהוא לא מציין את המקור ממנו צוטטו הקטעים (ולא, לכתוב "היומן של נורה" לא נחשב, כשאתה כותב על מכוניות, אתה צריך לציין את הדגם המלא. כשאתה כותב על אתרים ברשת - צריך לציין כתובות.) אלא הוא אפילו לא טורח לדייק בפרטים. (ראה ערך הדר, בת 33 שבדיוק חזרה מסאמר קמפ) ה. חלקה השני של הכתבה - זה הנוגע לאיראן, הוא תרגום של כתבה שהתפרסמה ברשת באנגלית. (לא הצלחתי להיזכר איפה בדיוק, נדמה לי שבסלון) בקיצור - לא רק שדודי גולדמן מזלזל בנו, הבלוגרים, ובמושג הבלוג, הוא גם מזלזל בקוראיו עם אינפורמציה לא מדוייקת ובעורכיו עם חומר משוכתב ולא מקורי. כשזה קורה בפורום שכוח אל או בבלוג ברשת זה עוד יכול להיות נסבל. כשזה קורה במוסף של העיתון הכי נקרא במדינה, זה חטא שצריך לעלות לו במשרתו. אוהד.

היריב

New member
נראה לי לא לעניין בכלל

לצטט קטעים מיומנים של אנשים בעיתון. אני לא יודע אם שאלו את המצוטטות לפני שעשו את זה. לא לעניין לקחת קטע מבלוג ולפרסם אותו בעיתון. זה לא בנוי לתפוצה של עיתון, זה להוציא את הקטע מהקונטקסט שלו, זה לעשות עוול לבלוגר. ואני לא מדבר על זה שישרא-בלוג הולך להתמלא בבחורות עם סיפורים דומים לאלה של נורה וזה כבר לפספס את הנקודה ביג טיים.

איה@

New member
יריב - מסכימה איתך../images/Emo70.gif

כך גם אני הרגשתי, לכן שאלתי את נורה והדר איך הן מרגישות? חשתי במקומן - כאילו הפשיטו אותן ברחוב. יש הבדל לכתוב ולהחשף - בפינה שברשת - לבין לקחת קטע ולצוטט אותו בעיתון - בלי לקבל תגובה והסבר מכותבת הקטע שלא לדבר על אישור פירסום (ולפי מה שהבנתי - טוב במקרה הזה שהוא לא נתן קישור..... ואולי זה היה שיקול דעתו) וכאן באה השאלה הגדולה - הרי זה מפורסם ברשת - ומליוני גולשים יכולים לקרוא זאת אז למה התחושה שכאשר זה מפורסם בעיתון - זה לא במקומו??
איה.

Rom 3

New member
איך בדיוק מתפספסת הנקודה?

אז מה אם יקומו בלוגים תואמי נורה, או כל אחד אחר אצלנו? איך זה מפספס את הנקודה? מה הייעוד של ישרא לדעתך?

היריב

New member
ישרא-בלוג הוא אתר יומנים כללי

הוא לא נועד לשמש רק לסיפורי נישואים, בגידות ומערכות יחסים פתוחות כמו שכמה בלוגרים שהצטרפו ביום פרסום הכתבה אולי חשבו.

איה@

New member
אוהד אתה צודק../images/Emo70.gif

התחושה שלי כאשר קראתי את הכתבה - היתה בדיוק כמו שלך (טוב אני לא "נשכנית" כמוך) לדעתי אנחנו צריכים להתארגן ולשלוח מכתב למערכת. מוכן להיות מנסח המכתב?
איה.

מסכימה איתכם בהחלט...

לא שאלו אותי אם אני מוכנה שיצטטו אותי, לא התעמקו בכלל במי אני, מה אני... (רשמו שאני בת 33... שוב..זה ממש עצבן אותי) ובאמת הרגשתי זלזול... אבל אתם יודעים מה?! שיהיה לו בכיף.. לא כל כך אכפת לי... את הקישור אני די שמחה שהוא לא שם כי ככה אנשים שמכירים את הסיפור שלי ולא מכירים את הבלוג לא ייכנסו אליו, ובמיוחד לא כשהם חושבים שהכותבת היא בת 33..... ד"א, את המכתב בעברית בכלל פרסמתי בפורום... הוא לא בא ישירות מהבלוג שלי... אני די בטוחה שלבלוג שלי הכתב לא טרח אפילו להיכנס...

איה@

New member
כתבה מוזרה ../images/Emo4.gif

קיבלתי את הרושם - שבעצם רצו לצטט/להעתיק קטעים "מפולפלים" מהבלוגים ו"הדביקו" לקטעים - הסבר מעורפל כדי לצאת מידי חובה. היה הרבה יותר מענין לו היו מראיינים את נורה ואת הדר - כדי לנסות ולהבין מה באמת מניע אותן לכתוב כך. (במקום להביא הסבר של פיסיכולוגית שמשווה את הבלוגים לווידוי אצל כומר...... היה עוד יותר נחמד לו היו נותנים קישור לבלוגים מהם צוטטו הפרקים לנורה ולהדר. אבל מה שמענין אותי בעיקר זה: באמת איך נורה והדר מרגישות אחרי הכתבה? אתן מרוצות? או ההיפך?

איה@

New member
אני לא כל כך מרוצה../ בשם קופידונית

אני שמחה שהם אהבו את המכתב שכתבתי אבל הייתי יותר מרוצה אם נותנים קישור לאתר שלי או לפחות כותבים את הגיל שלי ולא הופכים אותי לבת 33... כל המכתב נשמע אחרת... וחוץ מזה שאישה בת 31 לא טסה לסאמר סקול... כתבה באמת מאוד מוזרה... נ.ב ההורים שלי כנראה כל כך רצו לקרוא את זה שהם קנו עוד גיליון של ידיעות (אני החבאתי את הגיליון שלי... לא רציתי שהם יקראו...) ולא רק הם קראו, גם דודים שלי, בני דודים שלי והאחים שלי! עד עכשיו כל עניין הבלוג שלי היה חסוי ביותר מעיניהם מה אני אעשה אם פתאום הם יכנסו לאתר שלי בלי שאני אדע?!? ______________________________

איה@

New member
קקי ../images/Emo7.gif / בשם העידו הזה

לא הייתי יכול לשאת את זה שההורים שלי היו בכלל |דגש| מכירים את הבלוג שלי

איה@

New member
קופידונית אז בדיעבד ../images/Emo26.gif

טוב שלא נתנו קישור לבלוג שלך בכתבה.

איה@

New member
חלק מההודעות כאן שוחזרו ../images/Emo26.gif

לפי בקשתה של נורה - מחקתי את הקישור הישיר לאתר שלה. נאלצתי למחוק חלק מההודעות - ושיחזרתי אותן מחדש. נורה - אני מתנצלת על כל עוגמת הנפש שנגרמה לך. ומבינה לליבך מאד. אשמח אם תגיבי.
איה.

לייטית

New member
עיתונאי קטן

יריב ואוהד בטאו יפה מאד בדבריהם את הנמיכות של "העיתונאי" הזה. ממלא שני דפים בציטוטים וחושב שזו כתבה. על אף שזה בלוג , מפורסם ברשת וגלוי לכל עין, זה נעשה בצורה שטחית וזולה ושקופה ברצון למשוך קוראים . ושום חידוש אודות "התופעה".

0רחלי

New member
אז ככה

דודי גולדמן הוא אידיוט ידוע. בכל דבר שהוא כותב יש לפחות טעות מביכה אחת, שאנשים עם טיפה ידע על מחשבים/אינטרנט יכולים לעלות עליה בקלות. עד עכשיו לא ברור לי איך האדם שומר על משרתו (כנראה שמעסיקיו מבינים במחשבים עוד פחות ממנו - וזה קשה) זו חוצפה לפרסם בעיתון משהו מאתר - כל אתר - ללא קבלת רשות. לדעתי זה גם לא חוקי. זה כמו לפרסם קטע מספר ללא קבלת אישור מההוצאה. הכתבה הזו מלאה בחלקים שלא קשורים אחד לשני בכלל, כאילו הועתקו ממקום אחר אבל לא טרחו להתאים אותם בקונטקסט לפסקה הקודמת. דוטקוף הוא לא אתר חדש. ובכלל לכתוב על אתרים בלי לצרף קישור אליהם הוא רעה חולה שהעיתונות הישראלית נגועה בה כבר הרבה זמן. בקיצור - מביך ביותר.

Count Zero

New member
בקשה מבלוגר גולה

מישהו יכול לסרוק את הכתבה ולשלוח לי (או לפרסם כאן)? אגב, אני מצטרף לכל הנאצות שמופנות כלפי דודי גולדמן. הבן אדם הוא פשוט בדיחה, עוד מאז ימיו בזהו-זה. אני פשוט סקרן לדעת על מה המהומה.

akravit

New member
סריקה של הכתבה [1]...

אף פעם לא העלתי תמונה לכאן - מקווה שאצליח.

למעלה