התרומה הצנועה שלי...
קודם כל, ההבהרה המהותית החשובה - גם אני עצבנית על הכתבה. גם אני חושבת שהיא גורמת נזק ולא היתה צריכה להתפרסם. גם אני יודעת שזאת כתבה של עיתון צהוב, שתחום העיסוק המרכזי שלו הוא כתבות מהתחום הזה. ויש לי גם השערות משלי איך הגיע הכתב לאייטם הזה, לא נראה לי שצריכים להיות גאונים גדולים כדי להבין. ואחרי כל זה, אני מנסה לקרוא את הכתבה הזאת בעיניים ביקורתיות, ולשאול את עצמי אם יש או אין שמץ של אמת במה שנכתב שם. ולצערי, יש יותר משמץ. ההודעות המדוברות אכן עלו לפורום, ובקריאה בעיניים חיצוניות - אכן אלה הודעות קצת בעייתיות. כשקראתי אותן לראשונה לא חשבתי על כך בצורה הזאת, אך משהוסבה תשומת לבי לעניין - אכן בהודעות אלה הופרה חובת הסודיות הרפואית שאנו מחוייבים בה כלפי מטופלינו. בהודעה האחת, למחרת תאונה טראגית, שפרטים עליה פורסמו בכל כלי התקשורת, העלה חבר פורום ותיק שהיה בה את סיפורו מהתאונה הזאת, תוך תיאור פרטים מדוייקים על נפגעים בצורה שלי, כניזונה רק מהפורום ומהתקשורת, היה ברור: א. על איזו תאונה בדיוק מדובר - מתי ואיפה התרחשה וכו'. ב. על איזה נפגע מדובר. זוהי הפרה של חובת הסודיות. גם בהודעה השניה המצוטטת בכתבה נכללו פרטים מזהים של התאונה המדוברת, ושל הנפגעים מאותה תאונה. אלה הבעיות. ואין לנו אלא ללמוד מהם, ולהיות יותר זהירים להבא. אני חושבת שההודעות שמתוארות בכתבה הן היוצאות מהכלל, ואינן מעידות על ההתנהלות הרגילה בפורום. בסך הכל, הפורום הזה הוא פורום טוב, שיש בו הרבה מידע, הרבה שיתוף, ואפשר ללמוד ממנו הרבה. צריך רק לא להיסחף במה שכותבים. לסיכום: לשתף במקרים או בחוויות בעקבות מקרים שהייתם בהם זה אחלה, ובשביל זה נוצר הפורום הזה. צריך לשים לב, כשמשתפים במקרים - לטשטש את פרטי החולה / נפגע, ופרטי הארוע, ולהקפיד על פרטיותו של המטופל. אם רוצים לשתף בחוויות מארוע שהייתם בו, מה שמצריך פרטים על איזה ארוע מדובר - להתייחס רק לתחושות ולחוויות שלכם, ולהימנע ממסירת מידע על הנפגעים בהם טיפלתם, והטיפולים שהענקתם להם. כך הפורום יוכל להמשיך להתקיים, ולתת מהטוב שלו, בלי לגלוש לדברים שלא צריכים להיות כאן. על פניו, זה לא נראה לי מסובך, עובדה שבדרך כלל לא קורים דברים כאלה. ואינשאללה - שלא יהיו מקרים לספר עליהם, רק לידות וסיפורים משעשעים מהתחנות.