כתבו על הפורום שלכם במעריב יום שישי

afiksambol

New member
לא, לא ראינו

(לפחות אני לא ראינו...) מתי? איפה? למה? כמה? מעריב יום שישי עיתון גדול וכבד.....

כן אני ראיתי

ואפיק זאת לא כתבה משמחת ... בכללי כתבו שם (כולל שמות גולשים) על זה שהגולשים פה מפרסמים ארועים שהם טיפלו בלי מה שנקרא סוד מקצועי ובסוף הכתבה פנו לגופים כמו מד"א תפוז וחיל הרפואה זה בקצרה אם היצא לי אני אפרסם

את האמת אני יגיד לכם

כולם מכירים פה את כולם כולם פגשו את כולם. ואני מאמין לפחות אני אם זה היה דבר מסווג לא היינו כותבים פה ותאמינו לי שכולנו עברנו הרבה דברים עברנו פיגועים והכל הכתיבה משחררת אם תירצו או לא תירצו

המשך למה שכתבתי

תאמת ורק תאמת כל מה שכתבתי זה לא היה ולא נברא- סתם רציתי לחמם תאוירה פה- כל אחד כתב על מקרים שהיו לא וסתם אז המצאתי כמה סיפורום שלא קרו לי מעולם שיהיה קצת חם. לאותו כתב נכבד שבטח קורא את מה שאנחנו כותבים בתגובה למעלה סתם סתם כתבת את זה כולם פה בעלי סיווג בטחוני וכולם חלק ממערכת של הצלה נראה לך היינו כותבים את זה באמת? תחשוב קצת

לא אני ממש לא מפחד

אם הייתי מפחד הייתי מודה בזה כיוון שכל מה ששכתבתי היה סתם אז לכן אני גם מודה בזה.

הכתבה נמצאת בעיתון זמן תל אביב של מעריב

בעמוד 24. אני מניח שאוכל לעלות אותה היום או מחר. לא כתבה אוהדת, בלשון המעטה...

iCp

New member
כל מילה זהב.

ניר גונטז', כל הכבוד. אנשים פה מספרים על מקרים בפירוט יתר, בפרטים שאנשים לא צריכים לקרוא ובהגזמה. נכון, לפעמים קשה לשמור את המקרים בבטן, אבל לכו לפאקינג פסיכולוג או שתספרו לאמאלה. תחשבו כמה לא נעים יהיה לקרוא על כמה נגעל החובש שהוא ראה את אמא שלכם פצועה (חס וחלילה לא עלינו.) הכתבה הזו היא WAKE UP CALL לפורום הזה, ואפשר להתעסק בנסיעות ובמקרים מעניינים אבל אל תתארו שום דבר מעבר לגבול. זה אסור, זה לא מכובד וזה עבירה על החוק.

ממש לא...

ניר גונטז' לא מצא מה לכתוב עליו לעיתון, הדד-ליין מתקרב ומישהו צריך לקבל משכורת... מה עשה ניר? הלך השמיץ והכפיש אנשים אשר מקדישים שעות על גבי שעות בלתרום לקהילה (ותרשו לי לשער שניר לא מתנדב כמונו...). לא לדון במקרים בפורום - זאת שגיאה חמורה. הפורום הזה שימש לי, ואני בטוח גם לאחרים, כמקור לידע ולניסיון. כן, לקרוא תיאור מקרה מעניק לי עוד ידע. לדעת מה קרה שלב אחרי שלב משפר את שיקול הדעת שלי באירוע שאני אגיע אליו. כך ורק כך נמנעות טעוית ולא ע"י הסתרת המידע. ניר מציג אותנו כחובבי סיפורי אימים שכל יהבם בחיים הוא לדמיין לעצמם בראש פצועים מדממים וקטועי איברים. אני מניח שתיאור זה רחוק מרוב רובם של המתנדבים מרחק שנות אור. מי שלא רוצה לקרוא על זה שפצועים גם מדממים ("איזו הפתעה!") מוזמן לא להכנס הנה. בפעם האחרונה שבדקתי אני נכנסתי הנה כי רציתי. מי שלא מסוגל לשאת את התיאורים הויזואלים מוזמן לא לקרוא את ההודעות. אני לא רואה כל פסול בהודעתו של ems שצוטטה בכתבה. זאת הודעה מקצועית ועניינית המתארת רצף אירועים נורמלי בטיפול בנפגע טראומה. כתוב ש- ems אמר שיעלה תמונות לפורום - העובדה היא שהוא לא העלה אותן ולכן טענה זו של העיתונאי היא חסרת כל משמעות. ניר בוחר להתעסק במקרים מעטים ובודדים. הוא מצליח לברור היטב בין התפל לעיקר בנוגע למה שנכתב פה ולצערי בוחר בתפל. הפורום הזה מכיל הודעות רבות מלבד תיאורי המקרים, וכראיה כדאי להסתכל על ההודעות: פורסמו למעלה מ- 70 הודעות מאז שפורסמה ההודעה האחרונה שכללה תיאור מקרה. לסיכום, יתכן שפורסמו פה דברים אשר עשויים היו לפגוע במישהו, אך כתבה ארסית בעיתון היא לא הדרך לפתור את זה. מן הראוי היה שניר (אם היה טורח לעשות עבודה עיתונאית אמיתית) היה פונה למישהו ממנהלי הפורום ומבקש את תגובותיהם, ואם באמת היה אכפת לו היה פונה ומבקש את הסרת התכתובת שלכאורה פוגעת באופן ישיר ולא דרך משרדי פירסום.

Beigelman

New member
חברים

כרגע חזרתי משלושה ימים של הדרכה, לכן לא הייתי באיזור כדי להיות מעודכן במה שקורה פה. בקריאה זריזה לפני שאני הולך להתפרק במיטה, ראיתי שפירסמו על הפורום כתבה, ובאופן אישי מאוד מאוד נעלבתי ממנה... אני רוצה לציין, שלפחות בשנה וחצי האחרונות (מאז שאני קורא קבוע בפורום) לא ראיתי שום הודעה שחושפת פרט כלשהו שיכול לגרום לנו לזהות חולה. חברה - שימו לב! סיפור של הליך מקרה זה לא חשיפה של פרטים אישיים, ניתן לראות כזה טקסט ללא סוף בספרות הרפואית ובאמצעי התקשורת שאולי מעבירים את הפרטים שאנחנו מעבירים בצורה פחות מקצועית, אבל הם עדיין עוברים. מובן לא אדבר על כך ששיתוף אנשים רפואה נוספים בנסיון שלנו רק תהיה לטובת כולם. הייתי ממשיך לספר פה כמה הכתבה הזאת שגויה, אבל אני צריך לישון עכשיו אחרי הדרכה, שד"א, בזמן ההדרכה סיפרתי לחניכים על מקרים שהיו לי וזאת רק על מנת להמחיש להם בצורה הכי טובה מה הם לומדים ואולי כך במקרה חירום יהיו יותר סיכויים שהם באמת יצילו חיים. אדון כתב נכבד, אתה מוזמן למצוא הודעה בפורום שבאמת חושפת פרטים אישיים של פצוע ולספר לנו על כך. אם לא תמצא, מכתב התנצלות יהיה הדבר הכי נכון מבחינתך לעשות. עשו חיים :) אלכס. נ.ב ניקונית,לא שכחתי אותך...

אני מסכים עם בייגלמן

תמשיכו ללטף לעצמכם את האגו על כמה שאתם תרומים לקהילה ופה ושם צדיקים חסידים שלי, אבל תזכרו טוב טוב את המשפט הבא: מתן בסתר, מתן פרטי אירוע, על תרופות שניתנו רמות פציעה מחלות וכו' איינם פרטים מזהים ולא ניתן להפיק מהם ידע על מיקומו של חולה, אלא עם צוין. אך מתן מיקומים מדוייקים שזה כבר לא קראתי פה הרבה זמן, זה כן. בכל מקרה, הכתבה קצת חורגת וקצת מעוותת, אבל למי שלא הכיר, גברותי ורבותי זהו תפקידה של התקשורת, בן אם זה מוצא חן בעינכם או לאו.

nikonit

New member
התרומה הצנועה שלי...

קודם כל, ההבהרה המהותית החשובה - גם אני עצבנית על הכתבה. גם אני חושבת שהיא גורמת נזק ולא היתה צריכה להתפרסם. גם אני יודעת שזאת כתבה של עיתון צהוב, שתחום העיסוק המרכזי שלו הוא כתבות מהתחום הזה. ויש לי גם השערות משלי איך הגיע הכתב לאייטם הזה, לא נראה לי שצריכים להיות גאונים גדולים כדי להבין. ואחרי כל זה, אני מנסה לקרוא את הכתבה הזאת בעיניים ביקורתיות, ולשאול את עצמי אם יש או אין שמץ של אמת במה שנכתב שם. ולצערי, יש יותר משמץ. ההודעות המדוברות אכן עלו לפורום, ובקריאה בעיניים חיצוניות - אכן אלה הודעות קצת בעייתיות. כשקראתי אותן לראשונה לא חשבתי על כך בצורה הזאת, אך משהוסבה תשומת לבי לעניין - אכן בהודעות אלה הופרה חובת הסודיות הרפואית שאנו מחוייבים בה כלפי מטופלינו. בהודעה האחת, למחרת תאונה טראגית, שפרטים עליה פורסמו בכל כלי התקשורת, העלה חבר פורום ותיק שהיה בה את סיפורו מהתאונה הזאת, תוך תיאור פרטים מדוייקים על נפגעים בצורה שלי, כניזונה רק מהפורום ומהתקשורת, היה ברור: א. על איזו תאונה בדיוק מדובר - מתי ואיפה התרחשה וכו'. ב. על איזה נפגע מדובר. זוהי הפרה של חובת הסודיות. גם בהודעה השניה המצוטטת בכתבה נכללו פרטים מזהים של התאונה המדוברת, ושל הנפגעים מאותה תאונה. אלה הבעיות. ואין לנו אלא ללמוד מהם, ולהיות יותר זהירים להבא. אני חושבת שההודעות שמתוארות בכתבה הן היוצאות מהכלל, ואינן מעידות על ההתנהלות הרגילה בפורום. בסך הכל, הפורום הזה הוא פורום טוב, שיש בו הרבה מידע, הרבה שיתוף, ואפשר ללמוד ממנו הרבה. צריך רק לא להיסחף במה שכותבים. לסיכום: לשתף במקרים או בחוויות בעקבות מקרים שהייתם בהם זה אחלה, ובשביל זה נוצר הפורום הזה. צריך לשים לב, כשמשתפים במקרים - לטשטש את פרטי החולה / נפגע, ופרטי הארוע, ולהקפיד על פרטיותו של המטופל. אם רוצים לשתף בחוויות מארוע שהייתם בו, מה שמצריך פרטים על איזה ארוע מדובר - להתייחס רק לתחושות ולחוויות שלכם, ולהימנע ממסירת מידע על הנפגעים בהם טיפלתם, והטיפולים שהענקתם להם. כך הפורום יוכל להמשיך להתקיים, ולתת מהטוב שלו, בלי לגלוש לדברים שלא צריכים להיות כאן. על פניו, זה לא נראה לי מסובך, עובדה שבדרך כלל לא קורים דברים כאלה. ואינשאללה - שלא יהיו מקרים לספר עליהם, רק לידות וסיפורים משעשעים מהתחנות.

d o u g

New member
המים עם התינוק

חבר'ה אתם מגזימים וכך גם הכתב. אם תפרתי תחול בשטח ובא לי לספר את זה לחבר שלי שאין לו שום קשר למד"א תתפלאו מותר לי! ! זכויות החולה של גברת מזרחי לא נפגעו אם סיפרתי על מישהי (בלי שמות) שתפרתי לה את התחול. הודעות בפורום זה משמשות לשני דברים עקריים (עד כמה שאני ראיתי עד עכשיו) - א. העברת ידע והעשרה הדדית. ב. פריקת חוייות עם מישהו שיבין.אני לא רואה איך עושים את שני אלה מבלי לציין פרטים קליניים של הארוע. ולכן אותו ems שספג את ה-X הראשון שלו לא עשה שום חטא. במסגרת המחקר האקדמי שלי אני מתעסק בחומרים רפואיים של אנשים מבתי החולים המפוארים בארץ קיבלתי חומרים של חולים אמיתיים ואפילו הצגתי את זה בכנסים רפואיים ומה שהיה חשוב זה שאני לא אדע מי החולה שת החומר שלו אני מנתח. אז תחסכו לי על זכויות החולה, הן לא נפגעות אם כמה חוקרים מציצים לו לתוך האנדוסקופיה. בשורה התחתונה... אל תפסיקו לכתוב ואל תעצרו לפני שאתם כותבים. אל תשנו לי את הפורום, רק אל תפרסמו שמות ופרטים מזהים.

E M S

New member
וואוו אחרי שחזרתי מהבסיס אני...

רואה וקרוא את הכתבה הזאת ולא מבין את הכתב המטומטם הזה ותסלחו לי אבל לא פירסמתי שום פרטים מזהים על הבחור שנהרג. סיפרתי מהלך מקרה שכן בניסיון ללמד אנשים אחרים אני לוקח מפה הרבה חומר ומעביר אותו בהדרכות שבועיות לחיילים שלי (בתאג"ד) על מנת להעשיר את הידע שלהם אני שחבר בפורום הזה מאז הקמתו למדתי פה המון המון ידע מקצועי... למי שכתב שזה ה- X הראשון שלי אז לא זה ה- X הראשון לאחר שסיימתי קורס חוג"דים (חובשים בכירים) בצבא.... אני חושב שאין לנו מה לפחד ואני עוד מאמין שכן יש מקום להמשיך ולפרסם מקרים ללא שמות אבל כן לספר מהלך מקרה טעויות ושגיאות במקרה ודברים לשימור על מנת שכולנו נוכל להמשיך ולהשכיל מהחומר שמובא לעינינו כאן... אנשים שיהיה סופ"ש מצויין אני אחרי 6 שעות אוטובוס חזרה מגבול לבנון מהבסיס אני עף למלקחת ולישון....

אחיטוכס

New member
אתה תארת את המקרה והוספת תאריך של האירוע

(שזה מטומטם לכשלעצמו. בשביל מה הוספת תאריך??) חיפוש קצר בגוגל בקלות מסגיר במי מדובר. כנ"ל לגבי המטומטם שאת ההודעה שלו כבר מחקו. הוא כתב את התאריך ותאר את הנסיבות המיוחדות. אמנם נכנסתי לפורום הזה רק פירסום הכתבה, אבל אני רואה שעודף אינטילגנציה אין פה. אם מתארים תאריך של אירוע+נסיבות מיוחדות (כמו תאונה בין טרקטור לבין טוסטוס)+"אי אפשר היה לבצע עיסויים כי כל האיברים היו בחוץ", זה בעייתי מאוד בלשון המעטה ולא חוקי. סיכום: אפשר לתאר אירועים בפרטי פרטים. צריך להקפיד לעשות את זה בלי לספק מידע שיכול להביא לזיהוי החולה/ פצוע תהיו בריאים

למעלה