כתבתי הודעה הפורום של ה"כופרים"

ינוקא1

New member
כתבתי הודעה הפורום של ה"כופרים"

אולי היא תעניין כאן כמה אנשים. הם טענו שם שחוויות רוחניות כמו שחוו הנביאים בספרי הנבואה הושגו דרך נטילת סמים. וזו היתה תשובתי : אני מסטול , וגם גאה בכך. יש למוח שלנו הרבה הרבה תפקודים שאינם ממומשים במציאות הרגילה. קיימת תפיסה הרבה יותר מורחבת של התודעה מאשר התפיסה הרגילה. הסמים מנטרלים חלק מההגבלות על התודעה וכך מאפשרים הגעה לתודעה מורחבת לזמן קצר. הבעיה היא שבגלל שהאדם עצמו איננו נמצא במקום הזה של תודעה מורחבת , אז בהכרח נוצר פער בין המציאות לבין לבין התודעה בזמן נטילת הסם. זה גורם ל"שבירת הכלים" בלשון הקבלה. הכלי התודעתי של האדם לא יכול להכיל את התודעה המורחבת ולכן נשבר. גם במתן תורה התרחשה מייד אחר כך "שבירת כלים" כזאת שהתבטאה בחטא העגל , מהסיבה שהכלי התודעתי של עם ישראל לא יכל להכיל את הגילוי הזה. לעומת זאת - דרך לימוד ותרגול אדם כן יכול להגיע למצב של תודעה מורחבת , בלי שום צורך בסמים. כאשר זה הושג דרך לימוד ותרגול המצב הזה הינו יציב ואז אין סתירה בין המציאות הרגילה לבינו. אדרבא זה מפרה ומעשיר את המציאות הרגילה. מצב של נבואה הוא מצב מתקדם של זה. אני לא זכיתי להגיע לנבואה , אך בהחלט דרך תרגול הגעתי למצבי תודעה אחרים - לכן אני מגדיר את עצמי מסטול , בלי שלקחתי סמים מיימי. ההבדל ביני לבין מסטולים אחרים הוא שאין לי בעיה עם המציאות הרגילה. אני יכול לעבור בין מצבי התודעה השונים כרצוני. נבואה היא מצב טבעי. ברגע שאדם מסוגל להכיל תודעה רחבה ברמה מסוימת , הוא יכול לשמוע ולראות את דבר ה' המקיים את העולם כמציאות רגילה.

למעלה