כתבתי הודעה

Neta558

New member
ברוכה הבאה, קבלי ../images/Emo142.gif !

לגבי ביצי חופש, תוכלי לקרוא את ההשוואה שערכו באנונימוס http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/articles.asp?id=301&art_id=73 אם את מעונינת לעבור לטבעונות, ההמלצה העיקרית תהיה להוועץ בתזונאי, בעיקר אם את אומרת שאת אנמית... נסי לבדוק אם ניתן להרכיב לך תפריט טבעוני מתאים. (ועכשיו אלון ירחיב על תזונאים, אנמיה, מערכת הבריאות הישראלית...) עד לטבעונות, יש צעדים נוספים שניתן לעשות בכדי לתרום באותו נושא. צימצום צריכה יכול להיות משמעותי. מעבר לביצי חופש, החלפת חלק ממוצרי החלב במוצרי סויה, החלפה של חלק מהמאכלים במאכלים טבעונים. גם הפחתה בכמות הביצים\חלב שצורכים מועילה למאבק. לפני שהחלטתי להיות טבעונית, התחלתי בהורדה של ביצים וחלב מהתפריט. כלומר, אכלתי מוצרים שהכילו ביצים וחלב, אך לא ביצים וחלב ממש. הפסקתי עם חביתות, החלפתי חלב בחלב סויה... זהו צימצום צריכה דיי משמעותי. אם יש לך בקבוצה חברים נוספים שחושבים על טבעונות, את יכולה לעזור להם עם מידע נוסף, או אולי לקיים דיון בנושא במסגרת התנועה. וכמובן שהם מוזמנים לכאן
לגבי החברה שלך... אני ממליצה שתוסיף קטניות לתפריט שלה. יש מספיק קטניות כדי שהיא תמצא אחת או שתיים שהיא אוהבת לאכול. אי אפשר רק להוריד מוצרים מהתפריט מבלי להוסיף מאכלים אחרים... אם היא לא מוכנה לנסות, את יכולה לעשות לה הפתעה ולהכין לה ארוחה עם מאכלים שהיא בדר"כ לא אוכלת, בתקווה שהיא תמצא שם משהו חדש לאכול :)

לעצלנים הנה ההודעה:

היא הגיעה כתגובה לשירשור של מי קיבל כרטיס לעצרת: "למען האמת קיבלתי אפילו שניים, וכשהגיע השלישי כבר סירבתי לקבלו
וכשבא אליי השלישי כבר סירבתי לקבלו. אני רעות. מראש העין. (בניק ניים שלי כתוב-"קן" כי אני פעילה בנוער העובד והלומד) שכבה י"ב. צמחונית מכיתה ט´. (אין תאריך מדוייק.. כי זה נעשה בהדרגה) בחודשים האחרונים אני חושבת על לעבור לטבעונות. כל מה שראיתי בעצרת- רק חיזק את הרצון להפוך לטבעונית. וגם השיחות עם חבריי הטבעונים.. בינתיים זה יכול להיות מסוכן להפוך לטבעונית כיוון שהצמחונות הפכה אותי לאנמית . ובכיתה י´ גילו את זה. ומאז ועד היום אני לוקחת כדורים. ואני פוחדת שאם אהיה טבעונית אחיה על כדורים כל החיים (שזה מצב לא טבעי ולא שווה את הטבעונות). אז בינתיים אני מחכה איזה שנה עד שהאנמיה תעבור. יש עוד כמה חברים מהקבוצה שלי בתנועה שרוצים להיות טבעונים- אז נראה לי שתהיה סביבה תומכת, וזה יהיה הרבה יותר קל. בינתיים יש לי חברה שלא מזמן התחילה להיגמל מביצים. הבעיה היא שמאוד קשה לה. בקושי יש לה מה לאכול. (היא לא ממש אוכלת קטניות..) ומה גם שהיא מסתירה את זה מההורים שלה. בקיצר זה בלאגן. יש למישהו איזה עצה? אני ממש רוצה לעזור לה. ועוד דבר- האם ביצי החופש הם בסדר מבחינה מוסרית? "

והנה תגובתי...

עקרונית לא אמורה לך להיות שום בעיה עם תזונה צמחונית, אם התפתחה אצלך אנמיה זה יכול להגיד אחד משני דברים: 1. אינך שומרת על תזונה מאוזנת. 2. יש לך איזושהי בעיה מיוחדת שגורמת לאנמיה ללא קשר לתזונה שלך. סביר מאוד להניח שהאפשרות הראשונה היא הנכונה, לכן ע"י שיפור של התזונה שלך לא תהיה בעיה לשמור על רמת ברזל גבוהה (אני מבין שלקחת כדורים של ברזל והשלמת לעצמך את החסרים) ברזל מצוי בעלים ירוקים כהים, אגוזים וירקות מסויימים יש לצרוך אותו יחד עם מזונות עשירים בויטמין C כמו מלון, פרי הדר, קיווי וכדו´. נוסף לכך, הטבעונות לא תגרום לך לשום מחסור נוסף, כל עוד תקיימי אותה בצורה נכונה. אני מציע שתתחילי לחקור כאן את מתכוני הפורום ומאמריו וברגע שתתחילי להוסיף לעצמך מזונות לתזונה תתחילי לאט לאט ובהדרגה להוריד את מוצרי החלב והביצים. אם תקפידי על תזונה נכונה לא תצטרכי שום תוספי תזונה (בי-12, אולי, אבל זה כבר נושא מאוד סבוך). ועוד משהו, האמירה שלקיחת כדורים היא לא טבעית... האם זה שאת קוראת את ההודעה הזאת ממחשב בעל אינטרנט בבית מבטון היא טבעית? האם לאכול מזון שיוצר בתעשייה ענקית, שומר עם המון כימקלים שסונתזו במעבדה וכו´ היא טבעית? עקרונית, טבעיות היא מונח פילוסופי ויש שיריבו על מה ההגדרה שלו. אבל אין שום הגדרה שתקבע שלשבת בבית מבטון, לקנות אוכל במכולת שמיוצר בתעשיות ענק עם מכונות וכימקלים שמוספים למזון היא יותר טבעית מלקחת תוסף תזונה. לגבי החברה שלך! שלא תסתיר את זה מההורים שלה! את חייבת להבין את ההורים שדואגים לבריאותה. הם גדלו במשך עשרות שנים על מיתוסים כמה זה בריא לאכול בשר, ביצים וחלב. מיתוס של עשרות שנים קשה לנפץ. אני מציע לחברה שלך שתדבר עם ההורים שלה, תגיד להם שהיא שוקלת לעבור לתזונה צמחית, תשקול איתם ביחד את היתרונות והחסרונות (התשובה הנכונה היא יתרונות
) תרכיב עמם ביחד תזונה נכונה, תפנה אותם למאמרים, ספרים ואם צריך אפילו לפורום. מה שהיא עושה לעצמה זה לא בריא. אני חייב להגיד משהו: טבעוני \ צמחוני שלא שומר על בריאותו עושה נזק למאבק למען זכויות בע"ח, הרבה יותר מאשר תועלת . אם אנחנו רוצים להפוך טבעונות לאורח חיים שמתאים לכל העולם עלינו להראות כי זה אורח חיים בריא, כפי שהוא באמת, כל טבעוני \ צמחוני שלא שומר על בריאותו ולכן בריאותו נפגמת הוא מכה חמורה על המאבק להעלאת המודעות לתזונה צמחית כתזונה בריאה ומתאימה לרוב (אם לא כל) בני האדם.

tali_le

New member
אלון....

הייתי ממליצה לא להתיימר ולקבוע מי עושה או לא עושה נזק למאבק למען זכויות בע"ח ולתת לכל אדם לקבוע לעצמו מה הגבולות והצורה שבה הוא רוצה לחיות טלי

דורון ק

New member
אלון,זאת ממש דוגמה

לאפלייה מגדרית!
לקרוא להיותה אישה "בעיה מיוחדת".
ואני מסכים עם מה שרשמת. בקשר למעבר מצמחונות לטבעונות: אם כבר זה צעד חיובי מאחר שביצים/מוצרי חלב אינם מכילים כמעט ברזל ואף מפריעים לספיגת הברזל. ישנם עוד גורמים המפריעים/מסייעים לספיגת ברזל חוץ מויטמין C כגון ויטמין A(בטא-קרוטן) לכן הוספת גזר גם יכולה לעזור יחד עם פרי ההדר שמכיל חוץ מהויטמין C גם חומצה ציטרית המסייעת לספיגת ברזל. הרשימה היותר מורחבת תצוין במאמר שנכתוב.

אה?

קראתי להיותה אישה בעיה מיוחדת? אמרתי שאנמיה יכולה להיגרם מאי שמירה על תזונה נכונה. או מאיזו בעיה מיוחדת שאני לא מכיר \ לא יכול לאבחן.

דורון ק

New member
ברור

ברור שלא התכוונת לכך,אבל במובן מסוים צדקת. הסבר: אתה רשמת-"יש לך איזושהי בעיה מיוחדת שגורמת לאנמיה ללא קשר לתזונה שלך". מה לעשות?לרוב אנמיה כתוצאה מחוסר ברזל אכן נגרמת על ידי "בעיה מיוחדת"-"בעיה" זו היא הנשיות(מחזור). ישנם אף היטענו כי נשים נוטות לאנמיה מטבען-ויש לא מעט אמת בכך. לאישה הנוטה לאנמיה/אנמית שינוים תזונתיים יכולים לעזור באופן מוגבל ביותר.

בקשר לביצי החופש

לדעתי קודם כל יפה שאת מעלה את הרעיון. ובקשר למוסריות שבעניין-התשובה צריכה לבוא ממך ולא מאיתנו. חלקנו נאמר שהן דבר לא מוסרי,אלא מתיימר,חלקנו נאמר שהן מוסריות,ואחרים מאיתנו יאמרו שביצים רגילות הן בסדר גמור מבחינתם. את צריכה לנהוג לפי מה שהמצפון שלך אומר,כי אחרת את תישברי מהר מאד, וזה יגרום לך להרגיש רע ולא שלמה עם עצמך. כפי שאלון אמר-אם וכאשר תעברי לטבעונות ותסגלי לעצמך תזונה צמחית בריאה ושלמה,לא יהיה לך צורך אף בביצי החופש אלא למטרות הנאה. הסתרה מההורים היא הדבר הכי גרוע שניתן לעשות-הן בצמחונות והן בטבעונות. אני חוויתי את זה על בשרי (ולבסוף אף על בשר החיות) במשך חצי שנה. ההסתרה לא מספקת לחברה שלך לאכול את התחליפים הנכונים, ומשאירה אותה במגבלות מזון צרות מאד שבסופו של דבר יזיקו לה יותר מאש תועיל ההתנזרות מביצים. כל דבר צריך לפתור בהחלטה בוגרת,ובצעד ההסתרה,שברור שהוריה יגלו בסופו של דבר, היא רק תגרום להוריה לראות בטבעונות שלה צעד מרדני וחסר משמעות. חבל! המון בצלחה, טלטול

למעלה