כתבתי כאן בעבר על החתול שלי שדי נטש אותי. סליחה, קצת ארוך

aclinova

New member
כתבתי כאן בעבר על החתול שלי שדי נטש אותי. סליחה, קצת ארוך

לפני כ- 5-6 שנים לקחתי שני חתולי רחוב, גורים. מאחר שבאו ביחד הם חיו כמו אחים, מלאי אהבה אחד לשני. איפשרתי לשניהם לצאת מהבית ולפעמים הם באו איתי לטיולים עם הכלבה.
לפני כשנתיים עברתי דירה. בגדול- הדירה הנוכחית יותר מתאימה להם כי יש גישה ישירה מהדירה שלי לחצר (בלי מדרגות) והחצר עצמה (של הבניין, לא פרטית) היא סגורה ויחסית גדולה.
אחד השכנים, אדם מבוגר שחי לבד, התחיל לתת אוכל לחתולים שלי, למרות שביקשתי כמה פעמים ובדרכים שונות, שיפסיק. הוא נותן טונה, עופות, שניצלים וכאלה. אני נותנת אוכל יבש ומעט שימורים (מה לעשות.. סיבה כלכלית). מאז שהוא התחיל להאכיל אותם, אחד החתולים כמעט ולא חוזר הביתה. שמתי לב לזה אחרי כמה חודשים בדירה. אולי היו לחתול סיבות אחרות אבל אני לא יודעת מהן.
בהתחלה נאבקתי בזה. קראתי לחתול, חיפשתי אותו ניסיתי למצוא דרכים להחזיר אותו הביתה, אבל בלי הצלחה. יכלו לעבור שבועות מבלי שאני אראה אותו. בשלב מסויים עזבתי את זה. הבנתי שהוא לא רוצה. מידי פעם הוא כן היה חוזר, נכנס לזמן קצר ואני הייתי מאושרת שהנה הוא חוזר אלי וכל פעם התאכזבתי מחדש. באיזשהו שלב אפילו ניסיתי להכניס אותו הביתה בכוח ולסגור את החלונות כדי שהוא לא ייצא (יוצא תמיד מחלון אחד ספציפי), אבל הוא היה משגע אותי כדי לפתוח לו או שהיה מוצא דרכים להתחמק. גם ככה לא יכולתי להשאיר את החלון הזה סגור כי הוא מאוורר את חדר האמבטיה.
לפני כחודשיים השכן פנה אלי בכעס וסיפר לי שהחתול מקיא לו בבית ושהוא כועס והאחריות עדיין עלי. הצלחתי לנטרל את הכעס שלו והסכמנו שהוא יפסיק להאכיל את החתול. זה לא החזיק מעמד כי למרות הכל הוא המשיך.
אני לא יודעת מה לעשות. השכן לא ראה אותו אתמול (אני לא ראיתי אותו כבר כמה ימים) ואין לי מושג איפה הוא יכול להיות. אני חוששת שמשהו קרה לו אבל משתדלת להיות אופטימית.
בעוד חודשיים אני עוברת דירה. האם לנסות לקחת אותו איתי בכוח (בתקווה שהוא יימצא) או להשאיר אותו כאן? כנראה מבחינתו אני כבר לא הבעלים שלו.
נורא עצוב לי בגללו..

מיההס

New member
לקחת אותו אתך

לא נראה לי שטוב לו כעת. השכן מבלבל אותו.
קחי אותו אתך ותרגילי אותו שוב שאת הבעלים. הוא בוודאות קשור אלייך.

aclinova

New member
אני באמת מקווה שהוא עדיין קשור אלי

במקרים הספורים בחודשים האחרונים שהצלחתי להכניס אותו בלילה, הוא סירב בתוקף לישון איתי במיטה, כשבעבר היו לנו סידורי שינה קבועים (חתול אחד ליד הראש, חתולה שכבר מתה על הגב, והוא בין הרגליים...).
ניסיתי לשים אותו איתי אבל הוא בורח, לכן נראה לי שהוא לא באמת רוצה להישאר איתי.

מיההס

New member
השכן הצליח לבלבל אותו.

תכניסי אותו שוב הביתה באמצעות חטיפים ונסי להרגילו שוב לבית כמו שעושים עם חתול חדש.

aclinova

New member
ועוד משהו

בפעמים שבכל זאת הצלחתי לסגור אותו בבית הוא ניסה למשוך את תשומת הלב שלי כדי לצאת וכשלא נתתי לו, למשל כי זה לילה, הוא היה יכול לקפוץ על דברים ולהפיל חפצים בכוונה וממש ליצור נזק.

be_roo

New member
עם כל הכאב שבדבר, מה שחשוב זה מה טוב לחתול

חתולים הם חיה טריטוריאלית ונקשרים יותר למקום מאשר לאדם (לא כולם, זו סקאלה).
&nbsp
החתול הזה כנראה מאושר יותר בחוץ.
הוא מכיר את הסביבה שלו, יש מי שמאכיל אותו.
להעביר אותו דירה זה קושי אחד, לסגור אותו מחדש זה קושי שונה. לו זה לא יתן כלום, רק לך.

מיההס

New member
זה מיתוס

כמי שמטפלת בחתולים כבר למעלה מ25 שנים הרי שלמדתישחתולים נקשרים למי שמטפל ודואג להם.
ככה זה עם חתולי הבית וגם עם חתולי הרחוב שאני מאכילה. כולם הולכים אחרי ונותנים לי לגעת ולטפל בהם.
הרחוב בטח לא יותר טוב להם.

dimitrygo

Active member
מנהל
ברור שהם מתרגלים ונקשרים לבני אדם שמטפלים בהם. אבל הם גם

קשורים לטריטוריה שלהם. יש כאלה שיותר, יש כאלה שפחות.
והאמת שהשאלה פה היא לא מי הבעלים של החתול ולמי הוא נקשר יותר אלא איזה חיים החתול מעדיף. אם הוא מעדיף חיים בחוץ אז יש סבירות מאוד גבוהה שהוא לא ירצה להשאר בדירה. ושוב יש כאלה שבסוף יתרגלו ויחיו חיים מאושרים ויש כאלה שיסבלו.
הינה שרשור דומה מלפני כמה ימים: http://www.tapuz.co.il/forums/viewmsg/16/182565897/בעלי_חיים/חתולים

מיההס

New member
בחוץ הם נתונים

לסכנות רבות ןלא מאריכים ימים. במיוחד אם ה"אמא" עוברת דירה והשכן מאכיל בזבל. אלו חיים מחכים לו בחוץ בתנאים אלה?

dimitrygo

Active member
מנהל
החצר שם סגורה והשכן מאכיל אותו דווקא במזון אמיתי

אבל שוב זו לא הנקודה. החתול בחר חיים כאלה והשאלה היא האם הוא יתרגל לחיים אחרים. לצערנו החתולים לרוב לא מבינים שמה שאנחנו עושים אנחנו עושים למענם.

be_roo

New member
עכשיו תשכנעי את החתול.

אם המטרה שלך היא לספק לחתול חיים טובים, ההגדרה מה זה טוב היא של החתול, לא שלך.
ואם החתול מתוסכל מלהיות סגור בדירה, לא תשכנעי אותו עם הסברים על הסכנות שבחוץ.
&nbsp
כל מה שנשאר זה לבחור בין האופציות שאת שולטת בהן, לכפות אופציות שהחתול לא "מוכל לשקול" זה מתכון לתסכול וסבל שלך ושל החתול.

aclinova

New member
עונה לכולכם

קודם כל תודה על התשובות.
&nbsp
אין ספק שאנחנו יכולים לספק לחתול סביבה טובה ובטוחה יותר אבל כמו שכולנו יודעים- החתולים עושים מה שטוב להם, ולא מה שטוב לנו.
חתול אחד שלי הוא גם טריטוריאלי אבל מאוד מאוד קשור אלי (אם הייתי מאפשרת לו לישון איתי כפיות הוא היה כנראה החתול המאושר ביקום
, אבל הוא מתעטש ומשפריץ וזה מגעיל אותי אז הוא מתמקם במקום שיותר בטוח לי...).
הקטע הוא שגם החתול הסורר היה קשור אלי אבל משהו השתנה. אולי אני מדמיינת את זה אבל הוא נראה לי עצוב מבעבר. מצד שני- יכול להיות שזה פשוט עניין של התבגרות.
&nbsp
רק הבוקר ראיתי אותו שוב, אחרי יומיים שלא היה לו זכר. הוא לא היה אצל השכן, כי השכן עצמו שאל אותי אם ראיתי אותו, אז אין לי מושג לאן הוא נעלם. הוא יצור סופר חברותי ויכול להיות שהוא פשוט מבקר גם בבתים אחרים בבתים סמוכים.
ולמרות שראה אותי וקצת יילל אלי, הוא לא בא אחרי ולא נכנס הביתה. ניסיתי,שוב, בכוח- להרים אותו ולהכניס אותו, אבל הוא עשה סיבוב מהיר ויצא.
&nbsp
אני מאוד אוהבת אותו אבל חייבת להודות שמבחינת התחושה- יש לי רק חתול אחד. כששואלים אותי אני מצהירה שניים, כלומר עדיין לוקחת אחריות עליו (זה אותו חתול שכנראה קרע גזיבו של השכנה ושילמתי לה. התייעצתי איתכם לפני כמה שבועות), אבל כאמור מבחינת תחושה הוא כבר לא שלי. ועדיין זה נראה לי אכזרי מצידי לא לקחת אותו איתי.

be_roo

New member
לפי התיאור שלך, מבחינתו יהיה "אכזרי" יותר לקחת אותו איתך.

לפעמים צריך לבחור בין שתי אפשרויות לא אידאליות, וכאמור מה שחשוב הוא תחושת החתול, כי היא זו שקובעת את איכות החיים שלו באותו רגע, גם אם התנאים עלולים להביא לירידה באיכות הזו בהמשך. לא הכל בשליטתנו.

aclinova

New member
נכון, אבל אני לא יכולה להתחמק מהתחושה שאני נוטשת אותו

מה שכן, אם באמת אני אשאיר אותו, אולי אני אתן את המספר שלי לאותו שכן, ובמידת הצורך אני אחזור לקחת אותו.

מיההס

New member
זה כבר נשמע לי טוב

לתת את מספר הטלפוןלשכן. אולי גם לבקש את המספר שלו ולהתעדכן במצבו של החתול. כך שאם יהיה צורך תקחי אותו.
בהצלחה ותמשיכי לעדכן

be_roo

New member
התחושה מובנת, וההצעה שלך נשמעת מאוד חכמה

ואם אתם לא עוברים רחוק את יכולה גם מידי פעם לנסות לבוא "לבקר".

אלישבע777

Well-known member
לקחת את החתול או להשאיר- שתי אופציות גרועות

קראתי את הסיפור בעניין רב. אכן הדילמה מאוד קשה. על כל החלטה שתעשי, תצטערי!! אין החלטה אחת טובה יותר מהשניה!! לכן הייתי ממליצה לך לחשוב, מה הכי טוב לך. תעשי את הדבר הכי טוב לך!!
לדעתי אילו היית שואלת את החתול - הוא את ההחלטה שלו עשה!! הוא עזב את הבית ומצא לו בעלים חדשים. הוא בחר במקום אחר ולא מוכן לחזור לבית שלך, שם הוא גדל.

הסיפור שלך ממחיש, כמה אסור לתת לחתול לצאת מהבית. גם אני למדתי זאת בדרך הקשה ואצלי זה היה כרוך באובדן שני חתולים, עד שלמדתי זאת.

Ka13

New member
את תמיד יכולה לקחת ולנסות לאקלם ואם ממש יסבול

להחזיר חזרה לחצר.

aclinova

New member
בגדול נכון, פשוט משהו השתבש

בדירה הקודמת שניהם יצאו וטיילו וחזרו כשקראתי להם. משהו בדירה הזאת, בסביבה הזאת, קלקל את המנגנון לאחד מהם.

למעלה