כתבתי כאן בעבר על החתול שלי שדי נטש אותי. סליחה, קצת ארוך

aclinova

New member
נכון, באמת שתי החלטות גרועות

אני רוצה לקחת אותו אבל אם הוא יסבול מזה, אז לא עשיתי כלום.
אגב, אני לא יודעת אם הוא ממשיך לבלות רוב הזמן אצל השכן או שהוא מטייל לו. גם כשאני רואה אותו בחוץ, הוא נכנס הביתה לזמן קצר ויוצא מהר. אולי כשיתקרר הוא יחפש את החום של הבית.
&nbsp
אגב- עם כל הקושי שבדבר, אני כן מעודדת את החתולים לצאת, אחרת זה נראה לי כמו כליאה. לדעתי הם צריכים "לראות עולם" ולהסתובב בחופשיות במרחב גדול יותר. על אחת כמה וכמה כשהדירות שלי קטנות. בדירה הזאת אין להם אפילו חלון נוח להסתכל מבעדו… או מיקום לא טוב או נוף של בית…

אלישבע777

Well-known member
חתול בית הוא חתול בית גם אם הוא חתול רחוב!!

חתול בית אינו חיית בר. הוא מבויית אלפי שנים ומקומו - בבית. חתול אינו סובל במקומות קטנים. להפך - תני לחתול קופסת קרטון, מדף חשוך בארון, מקום מסתור זעיר, אפילו שקית נייר, או סתפ שמיכת פוך - והוא יהיה מאושר. יבלה שם שעות!!
חתול מאושר בבית ונהנה מן הנוחיות, החמימות והבטלה. חתול בוגר הוא חיה של בטלה. אוהב לישון רוב היום ולהיות פעיל כמה שעות ספורות. חתול לא צריך "חופש " או מרחבים. הוא מאושר כשהוא בריא וכשדואגים לו ובעיקר - במקום יציב ושלו. חלון או מרפסת מספקים אותו, אבל גם שם הוא יבלה בשינה ערבה את רוב היום. אצלי בבית יש לחתול פינה על אדן החלון עם ערסל ועץ עם ציפורים. כמובן שיש סורגים שחוסמים מהחתול לעבור החוצה אל העץ. החתול מבלה שם את רוב היום ב... שינה.
ממליצה לכל מגדלי החתולים, לא לתת לחתול לצאת החוצה. הוא לא סובל בבית והוא לא בכלא ואינו סובל. כמובן שרצוי מאוד להעשיר את חיו, עם צעצועים ולשחק איתו, זה ברור. אבל בחוץ - לא רצוי. יש שם פרעושים, מחלות וסכנות חמורות יותר

aclinova

New member
תראי… זה עניין של גישה

קראתי דעות לכאן ולכאן.
כולנו הרי יודעים שחתולים הם גם סקרנים וגם יעשו מה שנוח להם ולא מה שנוח לבעלים שלהם. אם לא היה להם טוב בחוץ, הם לא היו יוצאים.
אם הם לא היו סקרנים, אז מלכתחילה לא היו יוצאים..
&nbsp
אבל ברור לי שאני בדעת מיעוט…

אלישבע777

Well-known member
חתול לא בוחר לצאת כי טוב לו בחוץ!

החתול שלי נולד בבית ומעולם לא היה בחוץ. אימצתי אותו ממשפחה בגיל 8 שבועות. הוא אינו מודע לסכנות שאורבות לו בחוץ , אבל הוא סקרן ולא פעם הוא מתחמק מתחת לרדר ומצליח ועולה למעלה לקומה העליונה ומריץ אותי הלוך ושוב...הוא מאוד סקרן והסקרנות זו עלולה אפילו להרוג אותו. הוא מת לצאת מעבר לחדר המדרגות . למרבה המזל הוא אינו מעז,עדיין לחצות את מפתן חדר המדרגות. אם יחצה אותו- הוא לא יידע לחזור. ברור לי שהוא אינו מודע למעשיו. הוא הולך לפי סקרנותו. אם ילך לאיבוד, הוא לא יידע לחזור, כי הוא תמים וידידותי לאנשים ולכלבים. ברור לי שטוב לו בבית, והוא אוהב את השגרה שלו, שרובה - שינה ערבה בערסל...

למעלה