כתבתי לפני כמה ימים על החתול שלי שמתנהג שונה

aclinova

New member
כתבתי לפני כמה ימים על החתול שלי שמתנהג שונה

זה ממש מציק לי. אני מנסה לתת לו יחס כל הזמן וללטף אותו. יש רגעים שהוא מאפשר לי לתת לו אהבה, ובימים האחרונים הוא גם חזר לישון איתי. אבל זה לא רצוף. כל הזמן מחפש לצאת החוצה ובאופן כללי נראה לי שונה ממה שהיה בעבר. לא יכולה להסביר במה בדיוק. לא חושבת שהוא מדוכא אבל הוא נראה לי פחות "שמח" ממה שהוא היה.
מה אני יכולה לעשות? להניח לו ולתת לו את הזמן או "לכפות" עליו לקבל ממני יחס?
(פתאום זה נשמע כמו הודעה שמתאימה לפורום זוגיות ויחסים...
).

עם החתול השני אגב אין לי בעיה. להפך. נראה לי שהוא מאוהב בי יותר מתמיד

אלישבע777

Well-known member
חתולים הם חיות סוליטריות והם צריכים את הזמן שלהם

חתולים גם אלה האוהבים ליטופים, לא תמיד מוכנים לקבל אותם בזמן שלנו מתאים... כן זה מוזר לנו כשזה קורה. רגע אחד החתול מגרגר ומתלטף ורגע אחד בורח, או נושך, או מאיים, או מצליף בזנבו בעצבנות.
מניסיוני, כדאי לעשות מה שהחתול משדר: אם הוא רוצה להקטין את מינון הלטיפות אז כך יהיה. לפני שאת פורצת במסע ליטופים ארוך, בדקי את רצון החתול לקבלתן. לטפי רק כשהוא רגוע ושליו ( גם כשהוא ישן, זה זמן טוב לליטופים ולחיזוק הרוגע של החתול ) וכשהוא רוצה. כשהוא ירצה- הוא בעצמו יבוא אליך. גם חתולים מבוייתים, נשארים בבסיסם חיות סוליטריות. הם אינם זקוקים לחיזוקים וליחס כמו כלבים. כלב ללא התייחסות של בעליו, הוא עמו תינוק יתום. חתול לפעמים שבע מהיחס שלנו ורוצה קצת "ספייס" לעצמו.
הבנתי שהוא חתול בית-חוץ ( האם הוא מסורס?). חתולי בית חוץ, לפעמים מכורים לאקשן שבחוץ. בבית הם מתנהגים בחוסר סבלנות ורוצים רק מנוחה גמורה, אוכל ו.. לצאת החוצה. אצל חתולים אלה, הרצון לצאת קיים בכל שעות היממה ואם לא מוצאים אותם , הם מוציאים אותנו מדעתנו. הם תמיד רוצים לצאת כשהם בפנים ורוצים להיכנס כשהם בחוץ וזה קורה כל כמה דקות...

עוד אפשרות שהוא לא רוצה ליטופים היא איך מלטפים והיכן. יש חתולים שלא אוהבים ליטופים בבטן או בזנב או ברגלים ובגב האחורי ( תחתון) קרוב לזנב ( אז מה נשאר?) אלה מקומות רגישים מאוד למגע. רוב החתולים אוהבים ליטופי ראש , צאוור ועורף. יתכן שיש לו רגישות במקומות מסויימים וזה פחות נעים לו. אולי חטף מכה או סריטה בעור?
מניסיוני עם חתולים, יש להם תקופות שבהם הם אוהבים ליטופים ואת קרבתנו ויש תקופות שפחות. תזרמי איתו ואל תקחי ללב. החתול שלי למשל, מגיע לישון איתי רק בחורף... ארבעה חודשים בשנה מקסימום...משתדלת לא להעלב מזה...

aclinova

New member
אני מסכימה עם כל מה שכתבת

וכבר הבנתי את זה בהתנהגות של שני החתולים שלי. אחד מחפש צומי כל הזמן והשני קצת פחות. הבעיה היא שאצל השני יש גם תחושה של התרחקות. זה לא רק העניין של מתי וכמה ללטף אותו, אלא התרחקות כללית מאזור הבית.

אלישבע777

Well-known member
מפת ליטופים מגניבה!!

מאין היא לקוחה? רעיון נחמד.

מניסיוני עלי לציין שאפשר להרגיל את החתול למפת ליטופים ידידותית יותר לבעלים. היה לי חתול בדיוק כמו במפה! על כל עברה, חטפתי ביס! את החתול הנוכחי (9) חינכתי לליטופים בכל מקום מגיל צעיר. לכן הוא סבלני ( במידת מה) אפילו לדבר הכי גרוע מבחינת החתול, יותר גרוע מליטופים בבטן- אחיזה באצבעות הרגלים. כך אני יכולה , יחסית בקלות לקצוץ לו ציפורנים. הוא כמובן לא אוהב את זה ומקטר קצת, אבל לא עושה בעיות. הוא מסכים שאלטף את זנבו ואפילו בבטן אפשר להגניב לטיפה אחת מהירה והוא לא יעשה מזה עניין...
אני הייתי מוסיפה למפה שלושה אזורים: סנטר- מעולה ( כל החתולים אוהבים ליטוף והברשה בסנטר ובצאוור) וכפות רגלים - גרוע מאוד ( אין חתול שאוהב שנוגעים לו בכפות הרגלים, מקום רגיש מאוד) אפרכסות אוזנים מצידן הפנימי - מעצבן ( מגע אפלו קל בתוך האפרכסת, מדגדג מדי )

אנ1נא

New member
החתול שלי דווקא מתענג על ליטוף אוזניים

גם מצדן הפנימי, וגם על ליטוף/עיסוי בטן
&nbsp
אבל אני יודעת שהוא מיוחד במינו :)

Yukita

Active member
מנהל
מאחר שלפי מה שכתבת בשרשור הקודם

מדובכ סשינוי עקב מעבר דירה ושינויים בסביבה שקשים קצת לחתול הזה, אולי כדאי:
&nbsp
1. להוסיף בבית מקומות תצפית ומסתור. אצלנו, ארגזי הנשיאה (הכלובים) נשארים בפינות שונות בבית, מרופדים ובלי הדלתות - החתולים אוהבים להתחבא ולהתכרבל בפנים. אפשר לשים אחד גם במקום גבוה יחסית (מעל המקרר, למשל) ואז יש תצפית + מסתור. אם לחתול שלך נפגע הבטחון במעבר, מקומות מרבץ כאלה יכולים לעזור.
&nbsp
2. ניתן לקנות אצל וטרינרים את התרסיס feliway. זהו מוצר שאמור להיות על בסיס פרומונים, מותאם לחתולים, משמש להרגעה עדינה. את התרסיס לא מרססים על החתול, אלא באוויר החדר - יש אפשרות לקנות מתקן שמשחרר קצת תרסיס לאוויר כל פעם.
&nbsp
&nbsp

aclinova

New member
אלו רעיונות טובים

אם כי דווקא החתול הבעייתי פחות אוהב להתחבא. כשבא לו- הוא יושב על המקרר, או נכנס לארון שלי או נשכב על כסא מרופד. אני לא זוכרת שראיתי אצלו נטייה להתחבא. אבל אני אנסה.
על התרסיס לא שמעתי- אבדוק אותו.
תודה!

גורדיאן

New member
את בטוחה שהבריאות שלו תקינה?

הוא מסורס? בדקת לו את השיניים בזמן האחרון? תילוע? אגב, מה הגיל שלו?
אם שללת כל בעיה רפואית את יכולה לנסות ולא להכניס הביתה את חתול הרחוב שעושה לכם ביקורים, ייתכן שזה פוגע בתחושת הטריטוריאליות שלו.
בכל מקרה יש רק אמצעי אחד יעיל וזה שוחד, כלומר לפנק אותו במטעמים באופן סדיר, כך תהיה לו סיבה להיות בסביבה שלך ולהתחנף אליך.

Yukita

Active member
מנהל
זאת נקודה חשובה

הרבה פעמים לחץ מוביל להתפתחות בעיות בריאות קטנות או גדולות. בהחלט לשים לב גם לצד הזה.

aclinova

New member
אני מקווה שהבריאות תקינה

מאז הביקור האחרון אצל הוטרינר, וכן- הוא מסורס. הוא בן 4 פחות או יותר (הגיל שלו לא היה ברור כשקיבלתי אותו).
החתול שמבקר אותי- אני חושבת שהם דווקא מסתדרים. אני רואה אותם משחקים אחד עם השני וחתול הרחוב (שהוא כנראה גם קצת יותר צעיר בגיל) מתייחס לחתול שלי כמו אל אח גדול. לא ראיתי שזה מפריע לו.

aclinova

New member
תודה לכולכם

מצטערת שלא יצא לי להגיב עד עכשיו. המחשב שלי לא תקין וזה סיוט להגיב לתפוז מהנייד אז אני אכתוב בקצרה כרגע.
לא ידוע לי על בעיות בריאותיות והוא מטופל אצל וטרינר לפי הצורך.
נראה לי שהבעיה העיקרית היא שכן שנותן לו אוכל. ביקשתי כמה פעמים שיפסיק אבל השכן חושב שהוא עוזר לי והוא גם מאוד אוהב את החתול אז הוא עצמו נהנה מזה.
בכל אופן- החתול שלי די אימץ את השכן ונראה לי שאולי הוא עצוב כשהוא לא יכול להישאר אצלו יותר… לא יודעת.
אני אנסה לכתוב יותר בפירוט כשאהיה ליד מחשב.

aclinova

New member
אני ארחיב עוד קצת לגבי ההודעה הנ"ל

כתבתי כאן בעבר על שכן שמאכיל את החתולים שלי. דיברתי והסברתי לו למה אני לא רוצה שהוא ימשיך אבל זה לא עובד. בגלל גילו המבוגר אני לא נכנסת לעימות איתו ופשוט נותנת לו להמשיך.
אבל בזמן שחתול אחד אוכל אצלו וישר חוזר הביתה, החתול השני הפך את הבית של השכן לבית שלו. ישן אצלו ומטייל בכל הבית וכנראה יש לו תחושה של בית אחר (אני אפילו מריחה את הריח של השכן על החתול שלי).
בזמן האחרון השכן כנראה מוציא אותו מוקדם יותר מהבית שלו אבל גם אז לא תמיד החתול נכנס אלי הביתה והוא מעדיף להישאר בחוץ. מה שמוזר כאן זה שהוא לא היה כזה בעבר, אלא רק בשנה האחרונה בערך, כמה זמן אחרי שעברתי.
&nbsp

גורדיאן

New member
זה באמת מצב מעניין.

אי אפשר לבוא בטענות לאדם בגלל שהוא טוב לחתולים שמבקרים אותו. אתמול גם חשבתי שאם כבר אז כבר עדיף שהוא יאמץ את החתול, הרי לא חסרים חתולים לאימוץ. אבל אם הוא מבוגר, ובטח לא יכול גם לטפל בכל הצרכים של החתול, רפואיים ואחרים, זה משנה את המצב. אגב, עד כמה הוא מבוגר?
אפשר לפעול בערך בשלוש דרכים:
הראשונה היא לפעול נגד האיש, השיטות הרכות כוללת צעדים כמו לשוחח איתו, הפעולות הקשות הן לשחד לו את המטפלת הפיליפינית כדי שתעמיד פנים שהיא לא דוברת עברית או אנגלית או פיליפינית, למרוח גיר על הקצה של מקל ההליכה (זה גורם לקולות חריקה מעצבנים) או לשכן בדירה מעליו משפחה חרדית עם 11 ילדים שלא תיתן לו לישון.
הדרך השניה היא פשוט להניח למצב כמו שהוא, אם בעתיד תעברי שוב דירה תצטרכי בכל מקרה לאקלם את החתול במקום החדש והוא יתרגל שוב לראות בדירה שלך את הטריטוריה הבלעדית שלו.
הדרך השלישית היא לפתוח במלחמת שוחד - לתת לחתול אוכל טוב יותר מזה שנותן השכן, יותר מטעמים מפוזרים לאורך היום וכך הלאה, כדי שלחתול לא יוותר סיבה או תיאבון לחפש משהו במקום אחר.

aclinova

New member
תשמע, יש כאן כמה הצעות מעולות!

אהבתי את הראש הקרימנלי
.
&nbsp
היו לו פעם בעלי חיים אבל הם מתו או נמסרו. הוא מאוד אוהב אותם אבל כנראה לא רוצה מחוייבות רצינית ולכן נוח לו ליהנות מהחבר'ה שלי.
אני לא יכולה להתחרות בו כי הוא מאכיל אותם טונה או עוף ואני קונה מטעמי חיסכון את קופסאות השימורים הגדולות והסטנדרטיות לחתולים (וגם לא אוכלת או מבשלת בעלי חיים).
&nbsp
בכל אופן, בימים האחרונים אני זוכה מן ההפקר כי כנראה הוא נותן להם פחות אוכל (הבין שזה עולה לו כסף...) כך שאין לחתול הבוגדני שלי סיבה לשרוץ אצלו והוא נזכר שיש לו בית אמיתי.
&nbsp
לצערי הוא (החתול) ממשיך להיות תוקפני מאוד כלפי כמה חתולים אחרים, אבל אני אנסה לפתור את זה בשלב הבא.

למעלה