כתבתי משהו

0range

New member
כתבתי משהו../images/Emo4.gif

שלום כולם. אני נדב , בן 18 שבדיוק מסיים ביהס. אף פעם לא התעניינתי בכתיבה אבל יש לי דימיון פורה ואני קורא הרבה מאד ספרים ולפעמים אני כותב דברים שעולים לי לראש. כתבתי התחלה של סיפור. אולי זה הרבה מתחת לרמה שאתם רגילים לה וכנראה שבאמת זה יהיה גרוע מאד אבל כל בן אדם שכותב משהו רוצה לקבל איזושהי תגובה לא? במקרה הזה רוב הרעיונות של הסיפור (בעצם רק פרולוג לסיפור) לקוחים משני ספרים: "שר השדים" של זילאזני ו"בשורות טובות" של ניל גיימן וטרי פראצ'ט. ----------------------- הוא לקח נשימה ארוכה והעריך את האוויר הנקי , חסר הזיהום שנכנס לתוך גופו. עבר הרבה זמן רב מאז שיצא לו לבקר בהרים האלו שכל כך אהובים עליו. קשה למצוא זמן פנוי לטיולי טבע כאשר אתה אחד המלאכים הבכירים ביותר בגן עדן. זיק התיישב על סלע שהשקיף מגובה של כ2500 מטרים על העמקים הירוקים של ניו זילנד ונזכר איך לפני 3000 שנה יצרו המלאכים והשדים את כדור הארץ ואת כל תושביו כאות לברית השלום ההיסטורית בינהם. זיק חייך בשעשוע כאשר חשב על האירוניה שהברית עצמה שרדה 60 שנה בעוד כדור הארץ עצמו התפתח במשך 3000 שנה באי הפרעה. רעש פיצוח והבזק אדום משכו את תשומת לבו של זיק. דמות אדומה כחולה דמוית אדם בגובה של כ3 מטרים הופיעה מאחורי זיק , בעלת שני קרניים משונות וציפורניים חדות באורך של כ30 ס"מ. דמות שהיתה גורמת לכל בן אדם רגיל לרוץ בכל כוחו בפחד אדיר אך גרמה לזיק , שכאמור לא היה בכלל בן אדם , לחייך בעציבות. "שלום שם מרקוס" בירך זיק את השד העתיק. זיק בעצמו נישא לגובה של 3 מטרים ו12 ס"מ , עורו בצבע כחול לבן ועיניו לבנות חלקות. "היי זיק , תיארתי לעצמי שאמצא אותך פה. תמיד היית רגיש לגורלם של בני האדם ועולמם , באת להסתכל פעם אחת אחרונה לפני שהכל מתחיל?" עיניו של זיק הפכו לחומות. תכונה אחת של המלאכים היא שעינהם משנות את צבעם לפי מצבי רוחם , זיק היה קצת מעוצבן שאויבי המלאכים מסוגלים לגלות את הלך רוחם כה בקלות. "עצוב הא? רק אל תתחיל לבכות לי פה. אתה יודע שאני לא הטיפוס הרגשני". מרקוס באמת לא היה שד רגשני , זיק זכר בבהירות את הלילה בו ראה את מרקוס הורג כ5 מלאכים בגלל שרק העזו לפתוח אתו בשיחה. מרקוס לא נתן לאף מלאך לדבר אתו , חוץ מזיק כמובן. מרקוס וזיק נפגשו בפעם הראשונה כ500 שנה לפני שארץ נוצרה. זיק חקר את את מישורי הקיום הסמוכים למישור גן עדן ונתקל במרקוס ומכיוון שמרקוס הוא מרקוס דבר אחד הוביל לדבר שני וקרב גדול התחולל בין שניהם. סיפורים על הקרב הזה עדיין מסופרים בין שדים ומלאכים צעירים. המלאכים טוענים שזיק עמד להרוג את מרקוס ואז החליט לחוס על חייו , השדים כמובן מספרים שמרקוס חס על חייו של זיק. האמת היא שאחרי ששיגרו עשרות קסמים מסובכים אחד לשני ואחרי שהשתמשו בכל האנרגיה שלהם וכלי נשקם הם פשוט ויתרו והתחילו לדבר אחד עם השני. עיניו של זיק הפכו ירוקות , סימן לשעשוע. "אתה לא חושב שזה חבל? 3000 שנה עזבנו את העולם הזה שיצרנו לגורלו ועכשיו רק בגלל שהעולם הזה כן התפתח אנחנו באים להרוס אותו". "העולם הזה נברא כדי לשמש סמל לשלום. השלום נשבר והשדים והמלאכים חזרו למלחמותיהם במישורי הקיום האחרים. מישורי קיום שאפשר לקבל מהם אנרגיה הנחוצה לחיינו. ועכשיו מאגרי האנרגיה מדלדלים ואתה מכיר את השדים , כל אחד מאתנו רוצה להיות חזק יותר ובכיר יותר מאחיו. השדים באים לכאן עכשיו לחפש כוח". מרקוס הביט בעיניו האדומות של זיק. מניסיון עבר ידע מרקוס שלא כדי להיות ליד זיק כשעיניו נעשות אדומות. סלע אדום של אש הופיע פתאום והתרסק על פסגת ההר הסמוכה ויוצר מכתש גדול מאד. עיניו של זיק בהקו באדום "אלפיים שנה אני מגן על ארץ. דאגתי לכך שאף מלאך לא יגיע לפה והרגתי מספר שדים שהעזו לנסוע לפה. הרגתי , איימתי , שיקרתי והפחדתי ועכשיו עבודתי נהרסת. בתוך זמן קצר מאות שדים ומלאכים יזרמו לארץ ויהרסו אותה במלחמותיהם הטיפשיות!" "טיפשיות? אולי , אבל כל צד מחפש את האנרגיה שהעולם הזה מייצר ! לא מכיוון שהם צריכים אותה , אלא בגלל שהם פוחדים שהצד השני יצליח להשתמש בה! אבל דיי עם זה כבר. לא באתי לפה כדי להתווכח על מה שעומד לקרות." זיק נאנח "אז בשביל מה באת?" "באתי כדי לתחקר אותך על בני האדם." עיניו של זיק חזרו להיות לבנות , שלוות. "בשביל מה?" הבעה חסרת סבלנות עלתה על פנוי של מרקוס , מרקוס לא היה שד סבלני במיוחד. "ארץ וכל תושביה נוצרו על ידי שדים ומלאכים ביחד במטרה לייצג שלום. בני האדם לא נוצרו על ידי שיתוף פעולה של שדים ומלאכים. בני האדם נוצרו על ידי המלאכים בזמן המלחמה ורק לאחר שנחתם הסכם השלום הועברו לארץ על ידי המלאכים. במהלך השנים היו שדים שניסו לחקור מה בדיוק מטרתם של בני אדם ולמה הם נוצרו אבל כל שד שניסה להגיע לארץ גורש על ידיך." זיק חייך חיוך של שביעות רצון "הסיבה שבגללה התחלתי להגן על ארץ היתה כדי לשמור על סודם של המלאכים ובני האדם , אחרי שהשלום נשבר המשכתי להגן על ארץ מתוך אהבה למקום." "מעניין לי את הקרניים. אתה מוכן להתחיל לדבר?" "אתה כבר בן כמה? 4000 שנה? ועדיין לא הצלחת ללמוד להיות סבלני? טוב. בני האדם נוצרו על ידי המלאכים בזמן המלחמות הקשות לפני ההסכם. בני האדם היו הנשק הסודי שלנו , הם היו אמורים להוביל את הקרב מול השדים. נתנו להם את היכולת לחשוב , להלחם ולהתרבות. תכננו אותם שיחיו מעט זמן , יתפתחו מהר מאד כל שיהיו מסוגלים להתקדם וללמוד מהר את תפקידם. התוכנית היתה להשתמש בצבא של בני אדם כדי להלחם בשדים , גרמנו לראשוני בני האדם שיוצרו להאמין שהשדים הם האויבים הכי גדולים שלהם. ברגע שנחתם הסכם השלום חשבנו פשוט להפטר מכל בני האדם , להרוג את כולם. אבל אז גילינו שבני האדם מסוגלים לחשוב וליצור שהם מסוגלים לחיות ביחד ולא להיות כלים להריגה בלבד. אחרי שהבנו את זה לא יכולנו להרוג אותם אז השמדנו את רובם , השארנו שניים מהם. גבר ואישה שהותאמו במיוחד לחיים בארץ. נתנו להם ערכים ומוסר שאופיינים לנו ושלחנו אותם לחיות ולהתפתח בארץ. אחרי שנשבר השלום פחדתי שהמלאכים יקחו את בני האדם שהיו שם לצבאם. המלאכים ראו בבני האדם רק ככלים אך אני למדתי לראות אותם כבריות חיות לכל דבר. אני דאגתי שאף מלאך לא יגיע לפה. אף אחד לא התעניין עד כדי כך בארץ כדי לצאת לקרב אתי." מרקוס הרהר במוחו , אם השדים היו יודעים למה נוצרו בני האדם הם היו הורסים את ארץ ממזמן! "טוב ויפה. מה שנעשה נעשה. אתה עקבת אחרי בני האדם במשך שלושת אלפים שנה - האם הם התפתחו? האם הם מהווים סיכון?" זיק חייך וגוון עיניו נעשה אדום לבן , הוא היה שלו אבל קצת כעוס. "סיכון? אף אחד מכם לא יודע מה מחכה לו כאן". זיק נעלם בפיצוח והבזק אור כחול. מרקוס לא היה מופתע , זיק תמיד אהב כניסות ויציאות מרשימות. מרקוס אסף קצת אנרגיה שהיתה באוויר , תהליך מוזר שדומה במקצת לתפיסת חול באגרופך , החול חומק בין אצבעותך כמו האנרגיה. במהירות הוא יצר לעצמו את קשר השיגור שיחזיר אותו לביתו במישור השדי - גיהנום ונעלם בקול פיצוח והבזק אדום. הרוח נשבה בשלווה של גובה ההר בניו זילנד , רק מכתש על מה שהיה פעם הר סמוך נתן סימן שמשהו קרה באזור. זמנים משונים עומדים לעבור על ארץ.

0range

New member
אהם

מכיוון שאני לא מקבל פה תגובות , אולי מישהו יכול להמליץ על עוד מקומות בהם אפשר לפרסם קטע בשביל קבלת ביקורות? תודה. נדב.

אסתר 1984

New member
רגע רגע...

זה לא שאתה לא מקבל תגובות. אתה לא מקבל תגובות *בינתיים*. אנשים פה משקיעים זמן ומחשבה בתגובות שלהם, ודי קשה להספיק להתייחס להכל. מבטיחה תגובה מחר. היום אני לא אספיק כבר... קצת סבלנות
.

michaelg123

New member
מה הלחץ, נדב?

היי נדב, אני חושב שטעית בהתחלה כשהצגת את עצמך, החומר ששלחת הוא ברמה גבוהה יותר מהחומר שאני קורא פה בדרך כלל. אני לא מכיר את הסיפורים מהם שאבת השראה ולכן אני לא יודע כמה השראה "שאבת" משם. אז אני אתייחס לסיפור כאילו כולו שלך מ א-ת (אני מעריך שזה המצב באמת). קודם כל הרעיון יפה וגם מפותח ומוסבר בצורה יפה לטעמי. בנוסף עין שגיעוט קטיו (אתה צריך לקרוא חלק מהסיפורים שפורסמו פה). עוד דבר, הסיפור מספיק תאורי ישנם כותבים רבים שמכבירים תיאורים שאינם משרתים את המטרה, ומפספסים בגדול (תמצא גם כאלה פה) בדרך כלל אין בסיפורים האלה עלילה כלל. מה שקצת הפריע לי זה שאין פאנצ', הכנתי את עצמי לאיזה הו-הא ונשארתי עם הבטחה קלושה, לי זה נראה קצת מוזר. חוצמזה בדרך כלל אני לא כזה נחמד (אתה יכול לבדוק) אבל אני באמת חושב שהסיפור טוב. אז הרבה בהצלחה. מיכאל

The Tuna Master

New member
דווקא יפה

לדעתי הסיום לא רע בכלל. נכון, הוא חסר פואנטה, אבל לא תמיד צריך פואנטה. אפשר לסיים סיפורים סתם כך, זה לא דבר רע לדעתי. אני חושב שעשית כאן עבודה טובה מאוד בהצגת הדמויות והאופי המאוד מיוחד שלהן. כמו כן עצם העובדה ששד ומלאך נהיים ידידי נפש זה דבר מעניין בהחלט. תיארת הרבה את זיק. כמה שעיניו מחליפות צבעים, והכל. אבל מרקוס, השד (רוע מושך אותי יותר, מצטער
) לא זוכה להתייחסות הראויה לו. מצד שני, אם מרקוס היה מקבל את רמת הפירוט כמו שזיק קיבל, הקטע היה הופך היות מצועצע במקצת. אז בסיכומו של דבר: הקטע עם העיניים נחמד ביותר, אבל אפשר לוותר עליו אם תצליח להכניס מספיק עניין לתוך הטקסט עצמו. בכלל מומלץ להמעיט ב"הוראות בימוי". להלן: טוב: "אל תעשה את זה!" שאג זיק ועיניו נהפכו אדומות מזעם. סלע התנפץ במרחק 50 מטר משם, אות לכעסו. יותר טוב: "אל תעשה את זה, לעזאזל!" שאג זיק, "אתה תמיט חורבן על כולנו! טעות אחת וכולנו נהפכים לעיסת בננה. ואתה לא רוצה שזה יקרה..." הוא נתן במרקוס מבט מלא משמעות. מקווה שנקודתי הובנה. העיקרון הוא לתת את האופי דרך הטקסט. ברגע שהדו-שיח מעניין, הסיפור מעניין. אצלך הכל טוב ויפה, והשיחה מעוררת עוויתות בשפה העליונה, אבל כל תיאורי הרקע המוגזמים מאפילים על העלילה עצמה, וזה דבר שניתן לשייף.

0range

New member
תודה על התגובות../images/Emo9.gif

קודם כל , אני לא יכול לקחת קרדיט על הרבה מהרעיונות המובאים פה. הרעיון לידידות בין שד ומלאך בעצם לקוח מבשורות טובות. הרעיון בכלליותו על שדים ומלאכים והעובדה שהם אינם משתרי אלוהים או אויביו בעצם לקוח משר השדים. גם חלק מהרעיונות על האנרגיה נבאו ממחשבות על אנגריית צ'י בשר השדים. בקשר לפואנטה. הקטע הזה הוא פרולוג לסיפור בלבד. הצגת עולם והצגת מקצת מהדמויות. לא רציתי להכנס יותר מדי לתוך הסיפור בקטע קצר. למען האמת אני התחלתי לכתוב את הסיפור בשלמותו וכרגע סיימתי פחות או יותר את הפרק הראשון. ישנן שתי סיבות שבגללם נתתי יותר עובדות על זיק ומלאכים בכלל: 1) הפרולוג מתחיל עם זיק ונכון שהוא לא בדיוק מסופר מנקודת מבטו אבל חשבתי שיהיה יותר טוב להציג רק צד אחד בפירוט. 2) הסיפור עצמו (שהתחלתי לכתוב היום) עוסק , לפחות בתחילתו , בבני אדם ולא בשדים או במלאכים ובכדי להבין כמה דברים צריך לדעת את הפרטים שנתתי על זיק ומלאכים בפרולוג. תודה על כל התגובות , מאד מעריך את זה. אני מתחיל להנות מכל הקטע הזה של הכתיבה חח

אסתר 1984

New member
אז ככה:

קודם כל, לא רע בכלל. אמנם הרעיונות פה באמת לא מקוריים שלך (ואני אומרת את זה גם בלי לקרוא את "שר השדים"), אבל זה לא באמת משנה אם בסופו של דבר אתה לוקח את השילוב הזה ועושה ממנו משהו חדש. אהבתי את התפקיד שנתת לבני האדם בסיפור. לא קראתי את שר השדים אז אין לי מושג אם זה מקורי שלך, אבל זה בהחלט מסקרן לראות מה יתפתח מזה. כמה הערות טכניות -
אין לי מושג באיזה תוכנה כתבת את זה, אבל כשהעברת את זה להודעות בתפוז זה קטע את השורות בצורה שמשגעת את העיניים. סתם הערה מעצבנת, אבל זה עקרוני כשמנסים לבחון טקסט, שהוא יוגש בצורה קריאה.
פיסוק. קודם כל, פסיקים מוסיפים *צמוד* למילה, ואז רווח. ככה, ולא ככה , למשל. מעבר לזה, חסרים לך המון פסיקים בסיפור, מה שהופך את המשפטים שלך לארוכים ומסורבלים. פסיקים במקומות הנכונים מסמנים לעיניים מתי לעצור ולקחת אוויר.
מבחינה לשונית, יש הרבה מקומות שפשוט השתמשת בשפה בצורה לא נכונה. למשל: "במישור השדי-גיהנום", שצ"ל "במישור שדי-הגיהנום". "ממזמן" - "מזמן". "כדי" - "כדאי". "שני קרניים" - "שתי קרניים".
תראה, אל תסביר. אל תספר לי על ההיסטוריה של מרקוס ואיך הוא הגיע להיות מה שהוא. תראה לי איך הוא עכשיו, ואני אבין לבד. אל תספר לי מה מצב הרוח של הדמויות. תראה לי את זה דרך ההתנהגות שלהם, דרך המילים שלהם. זה עובר הרבה יותר טוב והרבה יותר חזק.
שינויי הצבע בעיניים של זיק - זה נחמד (למרות שלא מאוד מקורי...), אבל כבר מוגזם בשלב כלשהו. זה מייגע כשאתה מסביר כל פעם מה משמעות הצבע. אם רק תגיד מה הצבע, ותראה לנו דרך ההתנהגות שלו מה הוא מרגיש, כבר נדע לשייך לכל צבע את מצב הרוח שלו בעצמנו.
בדיאלוגים, לא ברור בחלק מהמקומות מי אומר מה.
מרקוס רק בן 4000? הרי הוא וזיק התיידדו עוד לפני שהעולם נברא, אז איך יכול להיות רק 4000? חוץ מזה, נראה לי קצת מוזר מה שזיק אומר לו. למה שלזמן תהיה בכלל משמעות כזו בעיני מלאכים או שדים? הרי הם ממילא חיים לנצח. למה בכלל שהם ישתנו עם מעבר הזמן? זהו בינתיים. מקווה שהסבלנות השתלמה
. בהצלחה!

Star Maiden

New member
בהחלט נחמד

ההתחלה טובה, מעוררת עניין וגורמת לקורא (לי, לפחות) לחשוב מה הולך לקרות הלאה. בגלל זה גם אין לי בעיה עם הסוף, תפקידו של הפרולוג הוא לגרות אותנו לחשוב מה יקרה בהמשך והמשפט האחרון ("זמנים קשים הולכים לעבור על ארץ") לדעתי בהחלט משרת מטרה זו. אני מסכימה עם אסתר שיש כמה דברים לא נכונים מבחינה לשונית (היא כבר אמרה את כולם, לדעתי) אבל זה דבר שאפשר לעבוד עליו. מחכה לראות את ההמשך.

Yuli Gama

New member
אינפנטיליות אלוהית ../images/Emo4.gif

למה, נו למה תמיד כאשר יש שדים ומלאכים בני אלפי שנים הם יתנהגו כמו שני טיפשעשרה שאין להם דברים יותר חשובים בחיים מהילחם נגד הכל ונגד כולם? (והדיאלוגים שלהם נסובים סביב : "חה!", "חה לך!") זה איזשהו מאפיין בסיס של מלאכים ושדים? תרא, אם זה מתפתח לסיפור ארוך יותר אז תעשה לעצמך חושבים. שב, תחשוב עם עצמך. - על מה אתה מספר? -על מי אתה מספר -על מה באמת הקונפליקט? -מה רוצים השדים? -מה רוצים המלאכים? -מה עם הצד של הבני אדם? -לאיפה זה יתפתח? כרגע יש לך משהו חביב, אבל לא יותר. לא כי אתה לא יכול, אלא כי כרגע לא השקעת ברצינות בסיפור. מרגישים שחסר לו בסיס ורקע. תמשיך את הסיפור, תביא את ההמשך לכאן, אבל תקדיש קודם כל את הזמן מחשבה שמגיע לסיפור ולעצמך. תהייה בטוח שבשורות טובות לא נכתב ביום אחד. נ.ב ברוך הבא ! :)

למעלה