כתבתי פה בעבר

אוראורה

New member
כתבתי פה בעבר

על בננו שטבע בטיול שנתי של ישיבת חורב. במטרה להגביר את המודעות לבטיחות בטיולים, הסכמנו להשתתף בכתבה על אסונות בטיולים בתכנית 360 בערוץ 2. כמו כן הרחבנו אתר ההנצחה לבננו בקישורים תובנות ומאמרים על בטיחות בטיולים. תחת הכותרת "לבחור בחיים" הכתבה שודרה ביום שני השבוע ערב תחילת עונת הטיולים. צפייה בכתבה בעמוד לבחור בחיים - הגברת המודעות לבטיחות בטיולים. אשמח לשמוע תגובות.

שלא תדעו עוד צער, וכמה תובנות לגבי האתר שלכם

הסיפור מזעזע. אני לא רואה טלויזיה ולכן לא ראיתי את הכתבה המדוברת אבל גם בפעם הקודמת שקישרת לאתר נכנסתי ו"שוטטתי" בו. הסיפור מזעזע ואף אדם, ואף הורה, אינו צריך לעבור טרגדיה כואבת כזו. לדעת שאפשר לסמוך על הגופים השונים כאשר אנחנו שולחים לשם יום יום את ילדינו. לגבי האתר עצמו- מי הקהל שלכם? האם ילדים אמורים להכנס ולקרוא את המאמר של "בטרם"? בעיני- לא יתפוס את רוב אוכלוסיית הנוער המשוטטת באינטרנט עם כל הצער והכאב בדבר. האם מורים? או שמא הורים? אני, כאמא חושבת שהוא צריך להיות מיועד למבוגרים ולנו ההורים בראש וראשונה. (גם עובדי ההוראה רובם הורים לילדים בגילאים שונים). האם יש לכם אפשרות לשים קישור לכתבה שודרה? מאד מרגש לראות סרטונים על אביתר ז"ל, אולם הכתבה על האסון עצמו ויותר מידע על כך חסר לי. מה כן אני כאמא יכולה לעשות עד שחלק מהצעותיכם ימומשו (צריך לזה לובי במשרד החינוך? חתימה על עצומות? ) תעזרו לי לקבל כלים מעשיים. אני אמנם מדריכת טיולים במקצועי כבר למעלה מ-19 שנים אולם בעשור האחרון אינני עובדת עם נוער, כך שלא נתקלת אישית-מקצועית במשרד החינוך אבל כן כאמא השולחת את ילדיה לטיול שנתי...מודעת לאסונות השונים המתרחשים בטיולים. מאחלת לכם חוזק עם משפחתכם וחבריכם ובהצלחה במפעל החשוב הזה של הבאת העניין למודעות כולנו

אוראורה

New member
מיכל הי

צרפתי קישור לכתבה באתר של 360 בהודעה השניה שלי (ההודעה שמעליך) כמו כן הכתבה מופיעה באתר ההנצחה בעמוד לבחור בחיים - הגברת המודעות למודעות בטיולים. אצרף בהודעה זו קישור נוסף. לגבי האתר - מבחינת נוער, חברים נכנסים. מבחינת מבוגרים, כנראה שהורים של חברים וגולשים בפורומים שבהם שמתי קישור לאתר. שהם בעצמם הורים לילדים. אם יש לך רעיונות נוספים איך אפשר להפיץ את האתר אשמח לשמוע. י יצרנו קשר עם ארגון בטרם והם אמרו שיש להם לובי בכנסת ויבדקו את הענין. על עצומות לא חשבתי. איך אפשר לעשות זאת? תודה על תגובתך.

מזעזע. כתבה מעולה, חשובה ומעלה על הפרק נושא

שממש זה הזמן. ע"פ רוב אחרי פורים ומיד אחרי פסח נכנסים הטיולים השנתיים לתאוצה. הימים החמים גורמים לחיפוש אחר מסלולי טיול "רטובים". על פניו בשני הטיולים שהוזכרו בכתבה היה רעיון שביסודו נכון- את החלק הרטוב לעשות במקום מסודר ועם מציל ולא במסלול בטבע כמו "נחל הקיבוצים" או אחר. הכשל הנוראי הוא כמובן ביישום הנוהלים. מדריכי טיולים שאינם עובדי הוראה בהכשרתם ומשכורתם, חייבים להכיר על בוריים את נהלי "חוזר מנכ"ל". אנחנו נבחנים על כך כחלק מחידוש הרשיון השנתי שלנו. מדוע מורים אינם מחוייבים בכך? בכל מוסד חינוכי יש איש צוות שתפקידו לרכז את נושא הטיולים, ביטחון ובטיחות בטיולים והוא זה, שבעיניי, חייב לדקלם מתוך שינה את חוברות חוזר המנכ"ל בעניינים אלו ולהנחיל לכל הפחות את העיקרים והרלוונטים לצוות המורים שיוצאים לטיול. שרשרת הכשלים שהיו במסגרת הטיול השנתי אצלכם מחרידה. אני כואבת את כאבכם ובעיקר את כאבו של אביעד שממש אינו "שלם" כעת למרות הכינוי שהאב אמר. יחד עם זאת- בחזרה לאתר שלכם: אין להוריד את האחריות על הילדים והנוער. הם ילדים! הם לא אמורים להבחן על חוזר מנכל! לכן חוזרת ואומרת שאת האתר שלכם צריך לפרסם בפורום מקצועי של מורים כמו "חדר מורים" ואחרים. להכניס לתודעה כמה שיותר ובעיקר במסגרות החינוכיות. אשמח להמשיך ולנהל את השיח שלנו במסרים אישיים או באימייל ולחשוב ביחד כיצד לקדם את המודעות בנושא החשוב הזה

אוראורה

New member
מיכל

1. הכתבה הראתה את האסון שהיה בגני חוגה, גם הם לא התנהלו כשורה, ולא ע"פ התקן. אע"פ שכביכול זה מקום מסודר ועם מציל.... 2. מבדיקת הטיול עולה כי הכשל היה לא רק בגני חוגה אלא בכל התנהלות הטיול ואף בתכנונו. הילדים הוכנסו בצהרי אותו יום למעין עין יזרעאל לרחצה ללא מציל... 3. רשימת הכשלים שהובאה בכתבה היא תמצית לרשימה ארוכה של כשלים שמעידים על זלזול ואוזלת יד. 4. כמובן שאנחנו לא מתכוונים להעביר לרגע את האחריות לתלמידים או להורים. האחראים ישארו תמיד בית הספר ומשרד החינוך. הרציונל בהגברת המודעות בקרב בתלמידים וההורים מתחילה ראשית מהנחת היסוד שמי שניזוק מהכשלים והמחדלים האלו, הם התלמידים וההורים באופן ישיר, ולכן חשוב לנו לפתוח את עינהם על מנת שיוכלו להתריע על כל כשל או מחדל. לצערי אין הפנמה שכללים אלו נכתבו מלקחים מאסונות. ("פקודות בדם נכתבו") ואין הבנה שכל הפרה של כלל בטיחות כמוה כחציה באור אדום. בעבר כשהחלו עם קמפיין זהירות בדרכים, ההסברה התמקדה בחציה באור אדום ועברה לחגורות בטיחות כו'. גם כאן צריך לנקוט בהסברה שתשלב את כל הציבור במטרה להגביר את המודעות לבטיחות בטיולים. ברוח זו אנו מתכוונים להכין כרטיסים בענין: כרטיס לתלמיד - שידע ממה להיזהר ועל מה להרתיע, כרטיס להורה - שידע מה לברר ומה לבקר, וכרטיס למורה ולמנהל - שידעו כיצד עליהם להבטיח את שלום ילדנו ולהחזירם בריאים ושלמים מהטיול. 5. כפי שעלה מהכתבה, הבעיה היא לא רק מודעות, אלא גם לקיחת אחריות והרתעה. כל עוד שההפקרות הזאת נמשכת לאמור מורים פושעים ומשרד החינוך מטייח, אזי לא תתאפשר ישום לקחים ומניעת אסונות. למעשה מדובר בהזנחה פושעת של משרד החינוך, ובאוזלת יד המאפשרת את האסונות, ורק בדרך נס אין נפגעים נוספים. אני מאמינה שרק בכוחות מאוחדים של כל הגורמים, נוכל להביא לשינוי ולהפסיק לאלתר את הזילות בחיי אדם.

למעלה