כתבתי פרק ראשון היסטוריה ל TOUR

היסטוריה "טור דה פראנס" פרק 1

חברים שלום לכם , ברשותכם התחלתי לתרגם מי צרפתית לעיברית חומר שמצאתי באתרים בשפה צרפתית , אישית אופתעתי לחלותים במה שאני גליתי . זה כבר יותר מי חמישים שנה שאני עוקב אחרי הטור מי רגע שזה התחיל בט.ו. הצרתית R.T.F. בערך 1953 . הטור הוא קשור ליהדות ,קשה לאמין נכון . אופרן הנה התשובה . "" הטור נולד על רקע פרשת " דרייפוס " קצין יהודי בדרגה סרן שהושם ברגול לטבת גרמניה ,נידון למאסר עולם והוגלה לאי דה דיאבל . (ILE DU DIABLE ) וזה חילק הצרפתיים לשתי מחנות ,אשם ולא אשם . כאן צריך לציין את הסופר אימיל זולה והאומץ שלו כשהוא כתב בעיתונו " אני מאשים " J'ACUSSE .גם העיתנות היו מחולקים ,אחד מהם אפילו תמך בחפותו של דרייפוס .אבל העיתון ( לא מצאתי את שמו ) היה גם מפורסם בגלל התמיכה במרוצה אופניים אפילו יסד מספר תחרויות שהמפורסם עד עצם היום הוא BORDEAU-PARIS אנרי דהגראנג' שהיה גם רוכב מיקצעוי יסד עיתון חדש בשם AUTO-VELO וחיפס איך לעצור הפופולריות של המתחרי שלו (שתמך בקצין דרייפוס ) ב 20/11/1902 "אנרי" מזמין מספר כתבים מי עיתונו לאחורת צהורים באחד המסעדות שבשדרות פריס .במאלך הסעודה כתב צעיר כבן 25 זרק רעיון GEO LEFEVRE לבוס "" למה לא נעשה טור דה פראנס "בכמה קטעים ?? אנרי קפץ "" מה אתה משוגה ,אתה אולך לארוג הרוכבים שלנו "" ג'או לא ויתר והוא המשיך לפרט טוכניתו שכלל ,המסלול ,מדידת הזמן ,לוח זמנים ועד ,איך העיקר הדווחים לעיתון . אנרי בתחילת היסס ,אבל מהר הבין שזה רק יכול ליהות מועיל לעיתון שלו והעיקר לעצור הפופולריות העיתון המתחרה . 19/1/1903 "" סקופ " העיתון מודיעה על יסוד תחרות אופניים "" TOUR DE FRANCE הידיע מתפשת במהירות רבה . 21/4/1903 ששה שבועות לפני תחילת המרוץ נרשמו רק 15 רוכבים והראשון היה "מוריס גראין " וגם הנמצח הראשון ,אנרי מחליט להשליש הפרסים וקובע התאריך 1/6/1903 כתחילת המרוץ . בסוף נרשמו כ78 רוכבים והטור יצא לדרך ,דווקה לא מי פריס ,הלה מי עיירה סמוכה , כי חוק עירוני של אז היה אוסר תחרויות ספורט בפומבי . בראיון שנתן בשנות ה30 לעיתון L'EQUIPE הודה ידידנו ג'או שהטור דה פראנס היה כבר קיים אבל למכוניות "" פשוט עיתקתי "" מראש אני מבקש סליחה שגאותאם יש לכם אפשרות לתקן "" CARTE BLANCHE " מה תגובתכם בכבוד רב סבא אריה

כתבתי פרק ראשון היסטוריה ל TOUR

ידידים שלום בפורום " מרוצי כביש אופניים כתבתי פרק ראשון איך נולד הטור , שזה גם קשור ליהודים ,גם אני הופתעתי כשקראתי באתר בשפה צרפתית , כפי שאני אומר כול החיים לומדים עד הרגע אחרון ??? בכבוד רב סבא אריה

merci תודה

אני שמח לקבל תגובות חיוביות , נכון אני יכול לבקש מי הנכדים שלי שיזרו לי אבל אני כן רוצה להשאר בתעם צרפתית , עם הקממבר המשובך וכוס יין "קברנה -סוויניון - אני מוכן ורצוי לקבל מכם תיקונים . תדעו שעברית למדתי לבד ע" קריא מרובה של עיתונים וספרים וגם ע" תשבצים . אני מכין חלק שני , מי שרוצה ויודע לקרוא צרפתית הנה ה כתובת האתר WWW.RADIOFRANCE.FR/REPORTAGE/DOSSIERS/TOUR_2003/HISTOIRE/HISTORIQUE3.PHP בכבוד רב סבא אריה

משהוא אשתבש בשליחת ??

WWW.RADIOFRANCE .FR זה התחלת הכתובת אתר שלא נקלט בעודע שלי הראשונה לחיים עם כוס יין משובך -ח ? סבא אריה

בקשה קטנה ???

ידידם כידי להקל עלי ולדעת מי פונה אלי הנה תכתבו בנושא "" לסבא אריה " מראש תודה בכבוד רב סבא אריה

אנא שרשר הודעותייך...

כלומר: כאשר אתה רוצה להמשיך ולכתוב באותו הנושא, היכנס להודעה שאליה אתה מגיב וכתוב לה תגובה (לחץ על "הוספת תגובה"), כך ההודעה תיקשר מיד לאותו "השרשור", באותו הנושא. תודה

MONS. VENTOUX

ידידי שלום ,נורה שמחתי לקרוא הודעתך ,אני לוקח כזר פרחים , אני יודע שאני יכול לעזר בנכדים שלי , אבל אתם יודעים תמיד הם עסוקים , סליחה סבא ,יצא לי מי הראש . אני מבין אותם כי המומחה לעברית בקייטנה ספורט בבוקר ושלוש פעמים בשבוע מתאמן בג'דו ,הגב כתוך סבא אפי עולה למעלה כשמדובר באלעד ,שנת 2003 ו2004 מדלית כסף באליפות ישראל לילדי "א" - "ב" בכובד רב סבא אריה

Mont Ventoux

New member
../images/Emo13.gif סבא אריה

אולי פעם תוכל לקחת את הנכדים לראות את הטור דה פראנס... מי יודע, אולי אח"כ הם ירצו לנסות לעבור לאופניים??

magnetron

New member
תודה תודה ... זה מרתק .....

וסיגנון כתיבתך נותן ניחוח צרפתי אוטנטי לסיפורך... מחכה להמשך.

asaf me

New member
יאיר אולי אתה צודק

אבל לדעתי כדאי לפרגן לסבא אריה על היוזמה. הרי ידוע שכל המוסיף הרי זה מבורך. יישר כוח סבא אריה

אני מאוד מפרגן לסבא אריה, אבל....

מצחיק אותי שכל פעם אני שומע, או קורא, כי מקפחים אתת רכיבת האופניים (או שאר ענפי ספורט ללא כדור) בתקשורת הישראלית. אבל כה מעטים חתומים על העיתון שמעניק את הבמה הראויה לענפי הספורט האלו. בעיקר לגבי רכיבת האופניים בכלל והטורדה בפרט. אז אני מתנצל כפי שהתנצלתי פעמים רבות בעבר. אני פשוט חייב להנחית שיש הרמה בסביבה. סבא אריה הרים וניצלתי זאת להנחתה...אני מוכן להזמין אולו לבירה בסוף המשחק (אני בטוח שיהיה לנו על מה לדבר,שנינו לא צעירים ואוהבים את הטור) בטור האחרון שמעתי מישהוא (בתחנת דלק) אומר ש"סוף סוף מתייחסים לטור דה פראנס במדורי הספורט" כשהוא קיבל את העיתון (מילא דלק ביותר ממאה זוזים). להבדיל...שם התאפקתי - טוב לא חוכמה הוא קיבל מאחר על הראש והיה לי כייף לשמוע מהצד

asaf me

New member
אהלן יאיר

שמע סיפור בקצרה... סיימתי עכשיו לימודים לתואר ראשון (אני בן 28) באחד הקורסים האחרונים שלי נתבקשתי לנתח כתבה (כל כתבה) מתוך ראייה ביקורתית. אחת הנקודות שנתבקשתי לבדוק היא קהל היעד של הכתבה. כמובן שבחרתי כתבה מתוך עיתון הארץ (העיתון שלך כמובן) והגדרתי את קהל היעד של עיתון זה כאליטה. מה לעשות רק אנשים מסויימים בארץ קוראים את עיתון הארץ (אפילו מן הצד הימני של המפה הפוליטית למרות שהארץ הוא עיתון שמאלני). בכל מקרה אין ספק שהארץ העלה את סיקור ענף האופניים בכמה רמות וטוב שכך. יישר כוח בהמשך הדרך. אסף.

אליטה,מממ,אבל גם רוכבי אופניים,לא?

ואני אליטה אני? מה אליטה בי? בכל אופן, ויתרתי על משהו אחר שכבר כתבתי, תודה על האיחול. מקווה שתמשיך לקרוא אותנו.

../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

למרות הניחוח הצרפתי שאולי יפגע, אולי לנכדים שלך יש עכשיו חופש והם יכולים לערוך ולתקן קצת את מה שאתה כותב. בכל מקרה, גם ללא עריכה, זה מעניין.

Mont Ventoux

New member
הו סבא אריה

נהדר. לפי דעתי זהו כבוד גדול לפורום שיש לו סבא אריה. הטעם הצרפתי מלא בחן, והיין משובח. אפילו אם הסיפור מוכר, סיפורים טובים כיף לשמוע/לקרוא שוב, כי כל פעם נקודת המבט קצת משתנה ושמים לב לפרטים אחרים, וכל זה רק מוסיף עניין. אז אם כבר הוזכרו מירוצי המכוניות שכבר קודם עשו טור, נראה לי מתאים למון וונטו להדביק לפה את התמונה הבאה (למרות שזה כבר תקופה מאוחרת יותר).

למעלה