כתבתי רומן בהמשכים, אשמח עם תגיבו עליו

כתבתי רומן בהמשכים, אשמח עם תגיבו עליו

פרק א היינו צמודים, באותו הרגע יכולתי לחוש את הפעימות האלו שמתחלפות לקצב מהיר יותר משהיה לא ידעתי מה קורה לי ,"את מאוהבת" אמרתי לעצמי, שהוא הרכין את מבטו לכיווני נרתעתי, "הוא מצפה ליותר מזה" חשבתי. הוא המשיך להביט עלי בצורה של "רוצה אותך", מה שאני חשבתי את אותו הדבר אז התרחקתי האמת קפאתי במקומי. לא ציפיתי וכי לא הייתי מוכנה לרגע לא העלתי על דעתי, שטל יחשוק בי כך ועוד ירכון לעברי. השפתיים שלו היו במרחק נגיעה משלי יכולתי לחוש את הנשימות שלו אני עד עכשיו זוכרת את הרגע. הרגע שמשמעותי נהפך כך עבורי. אני עומדת ונאחזת בעצמי כדי לא ליפול, הדקות האלו היו ארוכות יותר מהמציאות שהתרחשה כאן. כמעט התנשקנו זה היה המסר שקלטתי ממנו בכל אופן זה הרגע הכי רומנטי, ואינטימי שעבורי ילדה בת שבעה עשרה שלא יודעת דבר על אהבה ועל קירבה. משום מה לא הלכתי משם אולי כי הוא משך אותי יותר ממה שדמינתי לעצמי, עוד בהתחלה למרות שלא הראתי לו את זה. אתם יודעים מה גם הוא לא הראה. אני לא הבנתי בטח פחדתי וקפאתי במקום הרגשתי שמשהו חודר לפרטיות שלי, וחושף אותי מבלי שהיתה לי אפשרות להפסיק אותו כלל. במהלכם של כמה הרגעים הללו שררה בכיתה דממה מוחלטת, אולי בגלל שחשבו שזאת הצגה ואולי כי ראו באמת מה שקרה בנינו, איך שקירב אותי אליו ושהידים שלו החזיקו בחולצה שלי, ואיך לא זזתי ממנו. כעומדת מולך כלא מאמינה שזה קורה לי. לא יכולתי לנשום, האמת לא היה ברור לי למה עשית הכל במין דרך מוזרה שצריך למעשה לנחש אותה. במין שפה שאינה מוכרת שצריך ללמד אותה, הכל אתה עושה בדרך כזאת בלי לומר דבר, בלי להסביר כך אתה עושה את שלך. ולמרות הכל שהלכתי קצת אחורה פחדתי לאהוב אותך. ידעתי כי בשבילך כל "העסק" היה חדש. אבל למען האמת די רציתי שזה יקרה רציתי שכן תיגע בי, כן שכמעט תנשוק לי על שפתיי, לא בדרך כזו או כוחנית אלא דבר אחר דבר. לאט ובטוח. הנה אני הגעתי לרגע הזה, האינטימי הזה והאישי שחודר לפרטיות שלי ושלך. היו עוד כמה רגעים אינטימיים בנינו שלא כ"כ התרגשתי מהם, למרות שהבנות כן, אותי זה לא הקסים ולא גרם לדבר. כל פעם שהעיניים שלנו נפגשו כעבור כמה דקות בחרת בדרך מאד משונה והראת לי את "הכוח" שחבוי בך. שאני מתכוונת כוח אני לא מתכוונת כוח פיזי אלא כוח שכלי או רוחני אלא כח מחשבתי והכח הזה שימש עבורך כמשחק. כמעת חשתי את הזרם שעובר, מטלטל כלות את גופי ולוחש בלי כל הפסק ידעתי וכי נראה הדחקתי אותו היטב, את הרגש שהיה שבוי וחבוי בתוך עצמו. משום מה הוא נעלם כי לא רצה לצאת אלי, לא רצה שאגלה אותו ולו במעט אני לא יודעת איך נקלעתי למצב ולמה חייב להיות מצב שכולם יודעים ורואים מה אנחנו מרגישים אבל רק מתחמקים אחד מהשני כל הזמן. כנראה משחקי המבטים היו טובים כמו שאנחנו היינו, במשחק האהבה שגרם לכל מי שמסביב לתהות על קנקנו אם אמת או לא. מה שהתרחש לנגד עיניכם הראות אותנו אחד מול השני באינטימיות חשופים לא ידעתי היכן להשים את עצמי מרוב בילבול, מרוב מבוכה מרוב כעס, אני חושבת שאלו הדברים הכי טיבעיים שהיו שם הנה עוד יום עובר נוסף אל כל העבר שכבר נמחק ונהיה הסטוריה. ומה שחשוב זה ההווה והעתיד שבוודאי יהיו לי המון מפגשים איתו נעימים אבל מה שבטוח תמיד אנחנו אחד מול השני. טל שהיה די בטוח בעצמו לא מהר ולא נחפז להכנס לכיתה, עם שמוע הצילצול שהורה להכנס פנימה ראיתי אותו עומד שם, מביט בי עיניו תמימות יפות וחומות שמבשרות בי המון. הוא לא הסתיר ולו לרגע אחד את המבט הזה שמתגנב כל פעם מחדש ורוצה היות כאן ולומר כמה מילים באוזני. ככה הוא תמיד נשען על הדלת, נאחז בעצמו ומביט בי כאילו אין מחר כאילו קפא הרגע כאילו מגיע הרגע שלנו. מעולם לא ראיתי אותו ככה תמים עדין כזה יפה תואר, הוא מתחיל להתקרב אלי בצעדים קטנים מפלס דרכו אלי בין השולחנות

המשך...

המון כריזמה יש לו המון יופי המון חוש הומר שבטח נחלץ לעזרתו בדרכים מסייימות שהוא צריך אותו. זוכרים את הפעם שנצמד אלי, אז ההרגשה עכשיו היא כזאת מלא התלהבות ומרץ שמביא לכל מכריו וחבריו. הוא מרכין את ראשו אלי מתישב לידי ומחייך ורק מביט, יכולתי להתחרפן רק מלהביט כאילו מה אין לך דברים אחרים לעשות, אני הבנאדם הכי לא פופולרי ומשעממם כאן בטח איתי אז למה להביט אולי בגלל שנידלקת עלי כי מי שכן בוהה מסתכל ולא אומר דבר. כמדומני אותן הדקות הפכו משעממות קצת שהמורה דיברה ושוררה חלק מהסיפור התמים הזה הדי מבגר הזה, שנראה כי זה חלק ממנה הפך גם חלק ממני. פתאום הזדהתי עם הגיבורים בסיפור עם הבני טיפש עשרה האלו, שהתגבשו לחבורה אחת. הם ביחד וזה מה שחשוב יותר מהפנים שלך שמביטות בי כעת. הם לא מקשיבים לדברי המורה שמוציאה את קולה בכדי שהתלמדים יהיו יותר טובים, וחרוצים. ממתי המחשבות הללו קוטעות אותי, בטח ממתי שטל נכנס לכאן, אולי ללב שלי, פרץ את כל הגבולות שבי בלי שאדע על כך, ואהיה קשובה תמיד גם אל עצמי. אני במקצת התבלבלתי שהבטתי עליו, על טל הגברבר הצעיר המסוקס הזה החולצה הכחולה שלו מתאימה בדיוק לגוון עיניו רק להביט עליו תמיד זה נותן כח. הוא נראה טוב, בא לי לחבק אותו להרגיש את החום ממנו, ולאהוב פשוט לאהוב. ולנשק את שפתיו בנשיקה רטובה שמזמן לא חוויתי. היופי העדיין הזה גורם לי לאהוב בלי סיבה אני לא יכולה להרפות העיניים האלו, זה גורם לי לחוות הכל בקצב מסחרר שלא פוסח עלי ולו לדקה אחת. אני לא אחת שאתן לכל הטירוף הזה לשחד אותי אפילו שאני יודעת שכולן מזילות עליו ריר הן לא מסתירות את ההתלהבות שהן לצד הבחור הכי מגניב והכי יפה, שבא להן עליו. אם יגידו להן להיות איתו על אי בודד אני בטוחה שהן כן יסכימו בחפץ לב ובטירוף מתמשך. למה אני חושבת עליו אם אני לא נמשכת אליו כלל, פשוט לא אומר לו את מה שמרגישה וזה יעבוד מצויין הוא יודע זאת ולא עושה כלום רק מגניב את מי שהוא ומה שהוא, בטירוף לאט אבל בטוח את כל הבנות במבט שמשותוקק לעוד, ואולי גם אותי. הוא השאיר אותי מסוקרנת ולא מוכנה לבאות ואולי כי לא ידעתי מה עומד להתרחש מתחת, או בדיוק מעל לאפי הקטן והלא מודע לתוכניותו. אני חושבת שעצם העובדה שניפגשנו מהווה איזה פתח מילוט קטן, אולי לאהבה, אולי לשנאה הדרך עדיין נבנת לה בבטיחה. לפתע פקחתי את עיניי לקולו המוכר והרגוע, הייתי חצי מהורהרת חצי מנומנמת נראה כי השיעור עייף דיו אותי, ואת כל מי שמסביב. במהלך הקריאה אני חיוותי מחדש את מה שלא הרגשתי שנים, את מה שהרגשתי שאין בי, את מה שלא ידעתי מה שלא התחברתי אליו מזמן והייתי צריכה אותו, שהיה בי תבוע שקוע ומופנם יותר באופי שלי. לכן הרשתי לעצמי לשקוע עוד קצת ואם כבר לעצום עיניים ולא להיות מודעת למה שקורה סביבי. להרגיש את הרגע שעוטף חובק אותי בחום שלא מרפה ממני. ראיתי את עיניו של טל בוהות בי, משום מה הוא בהחלט מחכה לתשובה ממני, חשבתי שלא אגיד יותר מידי, זה לא הכי טוב. למחרת הייתי נרגשת לא יודעת למה אולי כל הזמן שידעתי שהוא צריך להגיע היו לי פרפרים בבטן שהחליטו להציק לי. אני לא ידעתי שאת כל הרגעים האלו אשמור איתי, בתוכי בתוך הנפש שמבינה הכל בכח העצום שאני לא מראה אותו מתי שצריך. ובביטחון שכולם חושבים שאין לי. אני משדרת תמימות עדינות, רגישות יותר מידי אמת שלפעמים לאנשים מסביב נמאס. מתי שנמאס אז הביטחון הולך לאיבוד על ידם בלי שידעו על כך. אני סומכת על עצמי שאדע להתמודד טוב עם הדברים בדיוק כמו עכשיו. בכל פעם שראיתי את טל קיבלתי מין זרם בכל חלקי גופי, יש בו משהו שגורם לו להיות הוא. ולי שכל הזמן אחייך ואסמיק ולהיות מודעת לתחושה נעימה שלא רוצה שתלך, לא כעת, לא עכשיו. אולי בגלל מה שהוא מפגין כלפי חוץ גורם לכולן לרצות אותו ,וללכת שבי אחריו. עלי זה לא השפיע תלמידת תיכון קטנה שהכל עוד לפניה שלא צריכה להסתבך עם בחור בגילה שמוצא דרכים להכנס לרגש שלה, והעיקר לגעת בלב שבתוך

עוד המשך

אי אפשר לכעוס על מעללותיו של טל בשל כך, ידעתי שהוא עושה זאת כי נימשך אלי, הרגשתי בתוכי שהוא רוצה אותי, לא סתם הוא תמיד איתי, מושך את צומת ליבי, ביום שישי טל איחר לשיעור הוא הביט בי מעבר השולחן ואמר:"את חושבת שהיא תשים לב?" הרמתי את ראשי והבטתי אליו "לא, אל תדאג היא לא תשים לב, היא לא תעשה לך כלום, מה אתה לחוץ ומפוחד, היא לא כזאת מכשפה, היא טובה והיא המנהלת שלך אל תדאג טל זה בסדר" לדברי העידוד שלי התלוו פחד ויאוש. "היא תכעס עלי את לא מכירה אותה, היא תעיף אותי מהבית ספר לתמיד, מה אני עושה? היא לא תסכים לי להיות עם עגיל זה נגד חוקי בית הספר" "אל תפחד, תאמין לי שהיא לא תעשה לך כלום היא לא רעה אל תדאג" טל הביט בי מין חצי מבולבל וחצי לא מבין מה אמרתי, וכי זה לא ניחם אותו הוא החליט ללכת, ולא להקשיב לי. לאחר חמש דקות טל הופיע עמד ליד הדלת וחייך. הוא ישב לידי ואני הבטתי עליו, ואיך שהבטתי אל האוזן שלו לא יכולתי להפסיק מלצחוק. כל רגע שהסתכלתי עליו זה דירבן אותי לצחוק ולא להכנע לשקט. טל קם בנחישות ממקומו הביט על המורה "זה לא פייר תראי היא צוחקת עלי זה לא יפה אני נעלב, אני לא יודע או שהיא או שאני כאן, היא מעליבה אותו אני עולה לספריה" המורה הביטה בו עומד וכי פניו שידרו כעס ובילבול שלא ראיתי מכבר. "תרגע, שב" הוא המשיך בדעותיו. "לא המורה אני לא יכול להיות כאן, תראי איך היא צוחקת עלי על האוזן שלי, אני לא יכול היא מעליבה אותי" הפציר. לא יכולתי להפסיק את צחוקי, וכי אני רואה אותו יושב שם מביט בי ולא מבין למה ואיך, אבל מרגיש ויודע אותי כל הזמן, כל דקה. בתום השיעור התלמידים וטל יצאו, סוף כל סוף יכולתי לנשום לרווחה, כי גם לצחוק זה לא קל המורה הביטה עלי ואני עליה, "אני מרגישה אשמה" הרכנתי את ראשי מבלי יכולת להביט בה, "את הרי ראית איך צחקתי עליו זה לא יפה ולא מגיע לו, הרגשתי שאכן פגעתי בו ואני מרגישה רע מה את מציעה לי לעשות?" המורה ראתה איך אמת חזרתי בי הרימה את ראשי בידה ואמרה "לכי אליו ותבקשי ממנו סליחה, אני מודעת לכך שלא התכוונת ותאמיני לי הוא יסלח לך רק לכי ותדברי איתו." החלטתי לעשות כדברי המורה הודתי לה על כיוון המחשבה שנתנה לי ועזבתי את חלל החדר. בחוץ נראו אלפי תלמידים שמדברים בניהם וצוחקים להם. אני שהלכתי ישר הבחנתי בטל שהולך הוא לכיווני, באתי אליו ושאלתי אותו האם הוא ראה את חברתי רותם הוא השיב שלא ראה אותה בסביבה וישב על המעקה. "טל תראה" הבטתי בו מלמעלה, "אני כ"כ מצטערת לגבי הבוקר לא הייתי בסדר איך שצחקתי עליך" עדיין ראשו מורכן ובכל זאת השיב. "לא לא, זה בסדר סבבה" הגבתי "לא זה לא בסדר לא הייתי צריכה לצחוק עליך ככה אני באמת מצטערת הייתי צריכה לשלוט בעצמי" הוא הרים את ראשו לכיווני, "רגע, על מה צחקת?" ביקש לדעת, "על האוזן ששמת את הפלסטר זה היה נראה כמו וואן גוך" הוא הינהן בראשו וחייך במיקצת, נעמדתי מולו ולא זזתי "את רוצה לראות את העגיל בלשון שעשיתי?" התלהב. עניתי בחיוך "כן" הוא הציא לי את הלשון ובאמצע ביצבץ והופיע העגיל שלו. אני יודעת שהוא סלח לי באותו רגע, ויש לי הרגשה שהוא לא יוותר עלי כ"כ מהר. משהו הפיץ שאני מסתובבת עימו וזה לא יהיה כדאי כ"כ, כי הוא הפוך ממני לגמרי הוא נער שאוהב לברוח מהשיעור, ולא ללמד אם תשאלו אותי יש לו בעיה הוא מאד תזוזתי ולא נראה לי שזה יעזור לו, אלא עם כן יתאפס על עצמו ויהיה רציני. שחזרנו מהשיעור אני ורותם דיברנו בדרך על השיעור הכי מעצבן ביקום, אבל לי זה לא הפריע ממש, אני בכייף אלמד כל היום. זה מה ששונה ביני לבין טל הוא לא מסוגל ללמד ואוהב דחקות וקטעים וסתלבט בעוד אני אוהבת ללמוד כמו שצריך להיות.

קטע אחרון

פגשנו את המורה שלנו למתמטיקה "מה קורה?" השיב בחיוך. מה שלא רואים אצלו בד"כ. אני נשארתי אדישה לנחכותו, מבלי להראות נלהבת מידי "בסדר מה איתך? אנחנו בדיוק הולכת ל.." לא סיימתי לומר את דבריי רותם התפרצה "אתה יודע המורה נעה דלוקה על אופיר היא מאוהבת בו" בעודה מביטה לעברו של המורה בעינה הכחולות. אני שנשארתי עם פה פעור כמה שניות לא האמנתי למשמע אוזני, הלחיים שלי האדימו והסמקתי "שניה שניה" אמרתי ופניתי לכיוונה של רותם "לא מאוהבת בו היא אמרה סתם כדי לעצבן אותי" דרכתי לה על הרגל. מה שהיא אמרה לי לא היה בגדר צחוק, למרות שלה זאת סיבה לצחוק עלי ולעשות מעשה. "לאן אתה הולך?" הבטתי לעברו של המורה שמתחיל להתרחק מאיתנו, הוא ענה לי "הוא תימני נכון? עם עניים כחולות גבוה?" רותם השיבה לו בחיוב, והוא המשיך ללכת. בעודו מתרחק מאיתנו יותר ויותר שמעתי את הצילצול כי ביסר שתמו השיעורים להיום, וכולם משוחררים. פעם ראשונה נקלעתי למצב כזה, נפרדתי מרותם שהלכה לה הביתה. משהו באמת הזיז אותי היום את "נסיכת הקרח האדישה" בעת ובעונה אחת התרצצו אצלי המון מחשבות, ידעתי שזה קרב ובא לקראתי אבל לא ידעתי מה. אחרי שעה בערך ישבתי וחשבתי מה לעשות, לא כ"כ ידעתי הייתי נורא מבולבלת, ראיתי את טל עם חבריו ואותו מורה מספר לו דבר מה, וטל הגיב בכזאת פתאומיות שאמר "אני בא אליך" ולמעשה הוא סתם עשה את זה. כדי להפחיד כדי להציק לא יודעת למה אבל ברור שהוא אמר לו עלי משהו. אני רצתי כמו מטורפת למזכירות, התנשפתי כמו משהי שהשתתפה בריצת מרתון לא ידעתי לאן כל זה יתגלגל אבל נראה לי שאני עמוק עמוק לצד טל, ולא אפתר ממנו בכזאת קלות וגם הוא לא ממני. לאחר כמה דקות יצאתי החוצה ולמזלי לא ראיתי אף אחד ישבתי על האבן וחיכתי, ראיתי את רותם מתקרבת לקראתי קמתי "מה עשית? אמרתי לך נכון למה סיפרת?" היא לא השיבה והמשיכה ללכת "למה סיפרת? אמרתי לך לא לספר למה אמרת לו? עכשיו כולם יודעים ממש כל הכבוד לך" רותם עצרה והביטה בי ניסערת, "אל תידאגי הוא יעשה לך כלום, אל תפחדי אני איתך" עניתי "אני לא מפחדת, וזה מעצבן מה שעשית דעי לך" מאותו הרגע לא הרגשתי טוב. ממש לא נפשית ולא פיזית. חשבתי עליו ואם הכל נכון מה יהיה בנינו אולי רק הוא מבין ויודע אותי, רק הוא מהכרות איתו ידעתי שהוא לא מוותר על המטרות שלו בקלות, בטח אם הם קשות מידי להשגה ואני הייתי מטרה שליו. ראינו אותם מרחוק את טל וכל החברים שלו, הביט בי בעניו הממיסות משהו "אפשר לשבת לידך?" והזיז את תיקו השחור המשיך לעמוד עד שאגיד לו שכן, הבטתי עליו "כן תשב" הוא ישב וממש התקרב אליו עם העכוזון שלו נידבק אלי, אני שלא חשתי בנוח זזתי טיפה והוא אחרי ועוד פעם זזתי והוא אחרי ושוב זזתי, מחוסר נעימות ושוב הוא ניצמד אלי, שמעתי ציחקוקים שפסקו מתי שהבטתי על האנשים מסביב. בסוף ישבתי ליד חברתי והוא הביט בה "אל תתקרבי אלי יותר, אל תצעקי עלי, אל תתחילי איתי, אל תדברי איתי, אל תשלחי אל פקסים, אל תבואי אלי" זה ברור שיש בה כמה תכונות שהוא לא אוהב במיוחד. היא הציקה לו והוא לא אוהב אותה בשל כך לכן התעצבן "ולך" הוא הביט בי, עניתי "מה איתי" ראיתי אותו משכיב את חברו על הריצפה ועולה עליו בשבילהם זה צחוק אבל בשבילי כל ההצגה הזאת לא הנעימה את זמני כלל. "אתה סולח לה?" הוא כעס עליו ורצה לדעת, "כן כן אני נכנע אני סולח" הוא הביט בי וענה "אל תעשי זאת יותר" והלך יש לו חוש הומור שהוא צוחק על כולם, אבל דווקא עלי, מה אני עשיתי שגורם לו כל הזמן לבוא אלי האם כל זה אמת או שמא זה לא, מה יש לטל כלפי, ומה משפיע עליו בצורה כזאת שהוא מתנהג מוזר תמיד

קצת עלי, שמי סיון אני בת 26 ואני חושבת שאפילו

שלא זכיתי באהבה, כתבתי אותה וזה מה שחשוב לפחות בשבילי

tomi127

New member
היי סיון!!!

אז ככה: קודם כל קראתי רק את החלק הראשון, ואני מוכרח להגיד לך שהכתיבה שלך טובה, אם כי ישנה קצת אובר ילדותיות, ויכול מאוד להיות שמה שכתבת פונה יותר לבני נוער בתיכון וכדו'.. זה זקוק לריטוש קצת, ושינויים מבחינת ההוויה שזה יוצר. אני קראתי את החלק הראשון שהעלית, ובהתחלה ממש נהנתי, ואז אחר כך זה הרגיש לי ילדותי קצת, ומסטיק כזה.. עם כל האהבה יתרה הזו, וה"מסתכל" יותר מדי וה"מסתכלת".. אבל זה רק מנקודת מבטי, ולא מחייב שאחרים ירגישו כך. עד לכאן התייחסתי רק לתוכן עצמו. הלאה: יש לך שגיאות פה ושם, וכשל רציני ברצף משפטי. לא תמיד מובן למה התכוונת, או בהקשר מה. לדוג':.."הוא המשיך להביט עלי בצורה של "רוצה אותך", מה שאני חשבתי את אותו הדבר אז התרחקתי האמת קפאתי במקומי".. וזו רק דוגמא! את שוכחת להוסיף את המילה כש שמטרתה ליצור את הזמן (זה נקרא קשרים לוגיים) כש,בזמן ש, כאשר וכדו' הם מאוד חשובים ליצירת הזמן! אי אפשר לכתוב "שאני מתכוונת כוח אני לא מתכוונת כוח פיזי אלא" את חייבת להוסיף את ה"כש", והיו לך מלא כאלה. אני ממש מצטער!, תקנתי לך הכל בוורד ועשיתי "העתק הדבק", אך הבעיה היא שעשיתי "העתק הדבק" לעוד כמה דברים אח"כ, ושלך פשוט נמחק! אני אתקן לך את החלק הראשון יותר מאוחר ואני אשלח לך..

tomi127

New member
היי סיון!!!

אז ככה: קודם כל קראתי רק את החלק הראשון, ואני מוכרח להגיד לך שהכתיבה שלך טובה, אם כי ישנה קצת אובר ילדותיות, ויכול מאוד להיות שמה שכתבת פונה יותר לבני נוער בתיכון וכדו'.. זה זקוק לריטוש קצת, ושינויים מבחינת ההוויה שזה יוצר. אני קראתי את החלק הראשון שהעלית, ובהתחלה ממש נהנתי, ואז אחר כך זה הרגיש לי ילדותי קצת, ומסטיק כזה.. עם כל האהבה יתרה הזו, וה"מסתכל" יותר מדי וה"מסתכלת".. אבל זה רק מנקודת מבטי, ולא מחייב שאחרים ירגישו כך. עד לכאן התייחסתי רק לתוכן עצמו. הלאה: יש לך שגיאות פה ושם, וכשל רציני ברצף משפטי. לא תמיד מובן למה התכוונת, או בהקשר מה. לדוג':.."הוא המשיך להביט עלי בצורה של "רוצה אותך", מה שאני חשבתי את אותו הדבר אז התרחקתי האמת קפאתי במקומי".. וזו רק דוגמא! את שוכחת להוסיף את המילה כש שמטרתה ליצור את הזמן (זה נקרא קשרים לוגיים) כש,בזמן ש, כאשר וכדו' הם מאוד חשובים ליצירת הזמן! אי אפשר לכתוב "שאני מתכוונת כוח אני לא מתכוונת כוח פיזי אלא" את חייבת להוסיף את ה"כש", והיו לך מלא כאלה. אני ממש מצטער!, תקנתי לך הכל בוורד ועשיתי "העתק הדבק", אך הבעיה היא שעשיתי "העתק הדבק" לעוד כמה דברים אח"כ, ושלך פשוט נמחק! אני אתקן לך את החלק הראשון יותר מאוחר ואני אשלח לך..

למעלה