כתבת וידאו מקורית משנת 2000

טיפקסית

New member
כתבת וידאו מקורית משנת 2000

בתוכנית עובדה. תחקיר התוכנית "עובדה" שמלווה את חיילי ומפקדי מוצב "כרכום" שלושה ימים לפני הנסיגה ולאחריה. התכבה כוללת צילומי וידאו מקוריים מתוך המוצב ומליל הנסיגה. משלובים גם קטעים של ראיון שערכה אילנה דיין למשה קפלינסקי [קפלן],מפקד האוגדה בזמן הנסיגה. חובה חובה חובה אולי יזכיר קצת את הסרט בופור. התרגשתי לראות את זה ולכן החלטתי לשתף גם אתכם.

טיפקסית

New member
מחשבות שעלו לי מהסרט

בנוהל "אדמירל" מדוע הלכו כל כך חשופים על הציר? מדוע לא היה אצל זיו גלאי מתכות? אבא שלי שצפה איתי היה קצין הנדסה קרבית והוא אמר לי שבחיים הם לא היו הולכים בצורה חשופה,והיו לוקחים איתם גלאי מתכות [בסרט זיו בודק את האבן עם מוט]. אני חושבת שהרגע שהיה לי הכי קשה היה דווקא המוות של זיו,הפיצוץ של המטען היה חזק וקפצתי מהמקום מהעוצמה [והאמת שנראה לי שההרגשה הזו לא הייתה רק אצלי] יש גם את הרגע לפני המוות של שפיצר שלירז צועק לזיתלוואי והוא לא עונה,אני הייתי נלחצת ברגע כזה,אבל לירז לא איבד את קור הרוח,זה היה מדהים לראות את זה. אגב באמת היה חסר הסלנג של זיתלוואי שם. הקטע שקוריס ניגן את "אבות ובנים" על האורגן של זיתלוואי היה אולי אחד הרגעים הכי חזקים בסרט,אני מודה שהיו לי דמעות בעיניים. לטעמי "בופור" זה הסרט הישראלי הכי טוב שיצא השנה,מושקע,ורואים שנעשתה עבודת תחקיר ושחזור כמעט מדויק. כשיצאתי עם אבא שלי מהסרט אני לא אשכח אותו אומר "זה החזיר לי את כל הזכרונות מלבנון בשנייה". אבא שלי אומנם שירת בלבנון שני עשורים לפני כן,אבל היה גם במילואים במלחמת לבנון הראשונה,ניסיתי לגרום לו לספר לי את הסיפור שלו אבל לא ממש הצלחתי. אני מניחה שבעקבות הסרט מתישהו הוא יסכים לספר לי את מה שעבר עליו,והבנתי שלא חסרים לאבא שלי סיפורים משם. רק בשביל לשמוע את אבא שלי אמר שזה החזיר לו את כל מה שהוא חווה זה היה שווה. רוצו לראות!

למעלה