כתב ברייל:

כתב ברייל:

סיפרו לי שני חברים שקוראים ברייל שאפשר ללמוד את זה רק בגיל צעיר, מבוגרים לא יכולים ללמוד כתב ברייל. האם מישהו יכול להאיר את עיני, ולהסביר האם זה נכון, ולמה בעצם?
 

nitsanal

New member
ממליצה לך על החוברת החדשה "לומדים ברייל"

עמותת "חושים" הוציאה בתחילת החודש חוברת חדשה ושמה "לומדים ברייל" (לקט תדפיסים בנושא ברייל מאת חנה קדמון. אני בטוחה ששם תמצא תשובה מלאה לשאלה שלך. יש ש המון אינפורמציה בנושא. (טלפקס של העמותה 03-5379486) יש לי כמה רעיונות לתשובה לשאלתך אבל בכל אופן רוב קוראי הברייל שאני מכירה למדו את השפה בילדות. רוב המתעוורים שאני מכירה שהתעוורו בשלב מאוח בחייהם ויתרו על כך....אבל זה רק נסיון אישי שלי.
 

utyol13

New member
כתב ברייל למבוגרים

זה נכון שקשה יותר ללמוד ברייל למבוגרים שהתעוורו, אך אפשרי. כדאי מאוד לעשות כל המאמצים וכן ללמוד ברייל. אם לא יהיו קרייני ספרים לפחות חשוב לצורך סימון דיסקים לדוגמה, כתיבת מספרי טלפון (כן, גם בעידן הטכנולוגי) ברייל חשוב בעיקר למתעוורים מבוגרים דתיים לצורך סידורי תפילה וקריאה בשבתות וחגים כשאינם יכולים להשתמש במכשירים אלקטרווניים. לשאלה למה בעצם? מפני שלעוור מלידה חוש מישוש מפותח, הברייל, דורש מיומנות גבוהה של מישוש בכריות האצבעות. עם ילדים עוורים עובדים מגיל מאוד צעיר כדי לפתח חוש זה. בגיל מבוגר קשה מאוד. אגב, למבוגרים חולי סכרת הבעיה קשה שבעתיים. הם אינם יכולים ללמוד ברייל בגלל הפחתת תחושה בעצבים שבקצות האצבעות.
 
למדתי והשכלתי,

באמת, בכל הפעמים שניסיתי - לא הצלחתי להרגיש שום דבר מהנקודות הקטנות, ותמיד היה הדבר כפלא בעיני. יש משהו בדבריך על מתעוורים שנוהגים להתפלל: יחד עם זאת, יש בזה גם צד חיובי. שההלכה לא דורשת כידוע להבין את התפילה, וחלק מהאנשים הנוהגים להתפלל עושים זאת במשך שנים בלי לשים לב יותר מידי לתוכן, ואם תבקש מהם לומר משהו שהם כבר אומרים ארבעים שנה יום יום, לא תמיד יזכרו את המילים. ההתעוורות בגיל מבוגר מכריחה אותם להתעמק בתוכן, וגם זו לטובה. בשבועות האחרון הייתי בבית כנסת בארה"ב עם חבר עיוור, ולהפתעתי - ידע את התפילה בעל פה. עמדתי לידו והתפללתי בקול רם מספיק כדי שישמע, אבל לפני מוסף כבר הבנתי שזה מיותר... לפי החתימה אתה מגיע מפורום שורשים: הצלחת כבר להתחקות אחרי שושלת רש"י?
 
למעלה