כתב חידה

ofribecker

New member
כתב חידה

באיזו דמות מעולם הפוטבול מדובר בכתב החידה הבא: "לקח לי הרבה זמן אבל בסוף זה קרה פעמיים, ואז הלכתי, בשיא. החיוך שלי הצליח להרגיז כמה אנשים. רצו להחליף אותי בביבי אבל מי שהחליף אותי זה הבן של... והיום אין לו רגליים. זכות גדולה היתה לי להגיש ביד כדורים לטצ'דאון." מי הדמות שמדברת כאן? ומי הן כל הדמויות הנלוות הנרמזות?

royfr

New member
אינסטינקט ראשוני

אלוויי אחרי 16 שנים הוא לקח פעמיים ואז פרש. אחד החיוכים המפורסמים. החליף אותי הבן של - בריאן גריסי, הבן של בוב גריסי, שהיה ה-QB של מיאמי בתחילת שנות ה-70 (כולל עונת 72 המפורסמת). לא מקשר את שאר הרמזים.

dbroncos

New member
יש טעות באחד הרמזים

לא ביבי אלא בובי ... כיף להיזכר, אין על הדוכס הגדול מכולם, פשוט אין.

ofribecker

New member
אין טעות באחד הרמזים.

הכוונה במפורש היתה לכתוב "ביבי". נסה להבין למה.

ofribecker

New member
התשובה המלאה

אז אכן מדובר ביקירנו ג'ון (חיוך יפה \ מרגיז) אלוויי. כפי שאמר לנו רועי - 14 שנה חיכה אלוויי עד לזכייתו הראשונה בסופרבול, ומיד שנה לאחר מכן - Repeat, ואז פרש. הוא שיחק בדנבר מ 1983 ועד 1998. "ביבי" - המחליף הפוטנציאלי, הוא בראשי תיבות B.B. הלא הוא Bubby Brister שהיה הבאק-אפ של אלוויי בעונתו האחרונה, אך לא זכה להחליפו בעונה שלאחר מכן, בגלל קווטרבק צעיר וחדש בשם בריאן (הבן של בוב) גריסי. "היום אין לו רגליים" - היום הקווטרבק של דנבר הוא לא אחר מאשר ג'ייק (The snake = הנחש, בלי רגליים) פלאמר. "זכות גדולה היתה לי להגיש ביד כדורים לטצ'דאון" - טצ'דאון הוא לא אחר מאשר TD או Terell Davis הראנינג בק הענק שהיה לצידו של אלוויי וקיבל ממנו הרבה מאוד פעמים את הכדור בהגשה ליד למהלכי ריצה ובעונתו הגדולה ביותר (1998) עבר 2008 יארד. אכן נעים להיזכר. בספר השיאים של דנבר מופיע אלוויי כמעט בכל הקטגוריות האפשריות בהן יכול להופיע קווטרבק, (ראו קישור), כאשר אחת הבולטות היא מספר היארדים במסירה בעונה שלמה - שם ג'ון אלוויי תופס את עשרת המקומות הראשונים!!! ועוד קטגוריה בה הוא בולט באופן בלתי רגיל היא מספר היארדים בקריירה: 51,475 (שני בכל הזמנים ב NFL אחרי דן מארינו) כאשר במקום השני קרייג מורטון עם 11,895. מקווה שנהניתם. עוד חידות יבואו.

royfr

New member
אהבתי את הרמז על TD

עוד אחד מהגדולים שפציעה גמרה אותו, וחבל.

למעלה