כתב ראי אצל בת 6 (עולה לכיתה א')

3יואלה

New member
כתב ראי אצל בת 6 (עולה לכיתה א')

אני מרפאה בעיסוק (לא מתחום הילדים), וגם אמא... בחודשים האחרונים הבת שלי חזרה לכתוב את שמה בכתב ראי. אני לא מעירה לה, ותהיתי אם אני עושה נכון או לא. ברור לי שבעוד 4 שבועות כבר תהיה מישהי שתעשה את העבודה במקומי, השאלה אם לא כדאי להקדים אותה. אגב, הבן שלי (בן 9) דווקא מעיר לה כי הוא לא מבין איך זה שהיא לא רואה שהיא כותבת הפוך, היא לא מבינה מה הוא רוצה... מצפה לתשובת המבינות....

תקותנו

New member
כתב ראי

כתיבת השם בגיל הזה היא כמו חתימה. ההתייחסות אליה היא כאל משהו גלובלי ולא כאל מילה.מכיון שהילדה עדיין אינה קוראת וכותבת-היא עדיין אינה מפרקת את התבנית של השם לחלקים,ולכן גם אינה רואה את ההיפוך. ייקח זמן,גם אחרי שתתחיל כתה א -עד שיהיה שינוי. חוץ מזה שכתב ראי לגיטימי פחות או יותר עד גיל 7.כך שאין מה להתערב עכשיו.

וגם...

קורה שהם כותבים משמאל לימין הם הופכים את כל התבנית ה"נל... וכך נוצר כתב ראי... זאת אומרת א-ת סט מלא כתוב בכתב ראי.. מה שחשוב הוא שהרצף הנכון יהיה קיים... לגבי להעיר לה ... אני מאמינה שברגע שתשני את ההגדרה ללהדריך אותה ... תגלי שיותר קל לך להדריך אותה ... כשאנחנו מגדירים את ההדרכה שאנחנו כהורים "מיומנים "... כהערה ו\או ביקורת.. היא באמת נשמעת ככה ... ומי רוצה לקבל ביקורת ? הילדים של היום ... מתנגדים להדרכה .. הם חכמים נורא ... צריך ליצור מצב של חיקוי ואולי אז יותר קל... אולי לכתוב ביחד משהו ואז להראות לה שבדף שלך את תמיד מתחילה מימין ... אין שום רע בללמד את הילד שלך דברים שאתה יודע... התזה המקצועית שלי מתבססת על להפוך את ההורה למקנה מיומנויות ... להקל עליו להתחבר לפן הזה של תפקיד ההורה... ופחות לסמוך על "איש מקצוע שיעשה את זה" ... וואו ... אני מרפאה בעיסוק שוב ... צוחקת על עצמי קצת בעץ שלך ...כבר חודש שלם שלא עושה כלום... בכייף.. אני באמריקה

3יואלה

New member
חופשי, את מוזמנת לצחוק בעץ שלי כמה שבא לך...

קודם כל, מקווה שאת נהנת בחופשה. נתת לי טיפ טוב וחשוב כאמא. אימצתי.

למעלה