כתגובה לכותרת../images/Emo13.gif
אז מה קרה לי ששמתי לב אליו ואף פעם לא היה לי פורום לרשום אותו? אז הנה.. זה מה ששמתי לב: נמאס לי
לא יכולה יותר.. זה משגע אותי, והכי מהכל זה הורס אותי. ולא משנה כמה אנשים וכמה פעמים אמרו לי לקחת את זה בקלות, בסך הכל, מה זה המוסד הטפשי הזה? עוד שנתיים ונגמר, אבל לא. אני לא יכולה יותר. למה אני צריכה לגרור את ההרגשה הזו של אנשים ביב´ שכמעט מסיימים וכבר אין להם כוח לשטויות האלה כבר שנתיים?? אז מה, לגרור את זה עוד? בשביל מה? אני לא מבינה בשביל מה להישאר במסגרת המטופשת הזו אם אין לי כוח אליה?? "לתת לך לצאת משיעורי תנ"ך וללמוד לבד לא יפתור את הבעייה, זה כמו כדור לכאב ראש, זה רק אשלייה אבל יש פה משהו מעבר" בטח שיש משהו מעבר, גברת מנהלת. נמאס לי! את לא מבינה שאני אומרת לך שנאי בתהליך של נפילה? ואם עכשיו בתחילת השנה השאיפה שלי מתנ"ך היתה 60 אז עכשיו הציון בכלל לא מעניין אותי? ושאם היום זה תנ"L אז לאט לאט יתגבשו להם עוד מקצועות כאלה? "אנחנו פה בשביל לתמוך בך, גם אם תלמדי לבד בבית אנחנו מצטרך ערובה לזה שבאמת תלמדי" איזו ערובה??! כשאני מדברת איתך על חופש אני מדברת על חופש מוחלט! וכן, יש מקצועות שהיה לי קשה להסתדר איתם מחוץ למסגרת בבית ספר, במיוחד שהמורים שמלמדים אותם די בסדר (ופה מתערבת היועצת- את לא צריכה להתייחס למקצוע לפי המורה. לא? לא נראה לי! למה מי את בכלל שתגידי לי מה לעשות? אני זו אני, וכמו שכבר אמרתי לך אין לי אף כוונה להתאים את עצמי למסגרת. אני לא מוכה לעקם את עצמי ולשבור את הגב כדי להתאים למסגרת. לא. זו תהיה המסגרת שתתאים לי!) אז מה התחלתי להגיד? אהה כן, אז אני רוצה את החופש שלי- ללמוד בקצב שלי, בזמן שלי, ואת מה שמעניין אותי. ודרך אגב- איך זה שעדיין לא חזרת אלי עם תשובה בקשר לתנ"ך? את לא חושבת שזו חוצפה?? סליחה, אבל באופן כללי יש עוד חודשיים לסוף הלימודים, ועכשיו תוציאי את כל החופשות, אז מה יישארו לי 4 שיעורים ללמוד לבד?? אז איזה מן ניסיון זה? ואם זה היחס שאני מקבלת ממך אז למה את מצפה לקבל יחס שונה ממני? ולמה בכלל אני צריכה ללמוד לפי ה"תוכנית"? את יודעת, אם הייתי הולכת לפי תחומי העניין שלי את יודעת כמה דברים הייתי לומדת? המון! וגם הייתי משקיעה. איזו סיבה יש לי להשקיע במקצועות שאני שונאת ולא מסינה מה הטעם בהם? (ראה מתמטיקה). מה יעזור לי לרדת ל4 ל3 מואץ, ל3 רגיל או אפילו ליחידה (אם יש) אם בכל אחד מהם אני אוציא 0 כי אין לי אף רצון לעבוד? מצטערת לאכזב אותך, אבל לא הכל עובד על המוח, כי דברים שלא הולכים לי בקלות אבל מעניינים אותי- אני אוציא את הנשמה שלי בשבילם, וכמו כל דבר אחר בחיים, מה שלא יעניין אותי- יוכל לשכוח ממני. אז למה שאני אנסה לפתור את המבחן? לא בא לי. למה שאני אנסה את המועד ב´? לא בא לי. למה אני לא יכולה ללמוד מספר נושאים מכל תחום עניין שיש לי? את יודעת כמה הייתי לומדת ככה? והכי חשוב, הייתי לומדת דברים שאני רוצה. זה היה בא ממני. לא כי זה חובה. ואם כבר דיברנו על יחס- איך זה שאת מדברת על זה ששיעור חינוך חובה ללמוד כי בבית ספר מלמדים ערכים ולא רק מקצועות, אבל איזה ערכים קיבלתי בבית ספר? צביעות? רמאות? שפלות? מצטערת, אבל אם אלה הערכים שאתם מלמדים, אני לא חושבת שזה מתאים לי. אז בואי נתחיל מזה שתפסיקו לסתור את עצמכם. אולי כל כך קשה לכם להחליט כי למרות שהמסגרת השתלטה עליכם, עמוק בפנים עדיין נמצא האני הקטן הזה שלכם, שבכל זאת מזיז שם משהו. אולי תתחילי לראות את העולם שבחוץ, ואז תגידי לי מה רע בילד שמעתיק כששומעים על אנשים שקונים תארים? הרי בסך הכל תמיד אמרתם לנו שעלינו ללמוד מהמבוגרים, לא? אז אולי נסכם את זה בזה שגם אתם לא משהו. להיפך, בעיני הכניעה הזו שלכם היא שפלה ומתועבת. ולא, אם זו התמיכה שאתם רוצים לתת לי אז לא רק שאני לא מעוניינת בה, אלא כמה שתתמכו אני אסתה מהדרך כמה שיותר, וזה יהיה הדבר היחיד שאני אוכל להגיד לכם תודה עליו. כי אם לא היה חושך, איך הייתי מזהה את האור? אז תודה לך מנהלת, תודה לך מסגרת, ותודה לך עולם קטן. רק על זה שנתתם לי לראות תמונה ברורה יותר. ותודה לכם אנשים יקרים אם טרחתם לקרוא את כל תוכן ההודעה הזו... כמו שכתבתי בתחילת ההודעה- זה מה שקרה לי.. ולא היה לי איפה לרשום אותו, לא חשוב כמה אני אגיד ואצעק, הכתיבה עוזרת יותר. אם אני אזכר בדבר נוסף אני אכתוב
שוב תודה.
אז מה קרה לי ששמתי לב אליו ואף פעם לא היה לי פורום לרשום אותו? אז הנה.. זה מה ששמתי לב: נמאס לי
![](https://timg.co.il/f/Emo70.gif)