כתה קטנה

mic295

New member
כתה קטנה

לקראת חטיבת הביניים הורים הגיעו עם אבחון חדש שבו הומלץ לילד שבעבר היה בכתה קטנה לעבור לכתה רגילה + סייעת. לבקשת הועדה הבטיחו ההורים לשקול בכל זאת הכנסת הילד לכתה קטנה, אולם לאחר מכן בשיחות בעל פה הודיעו חד משמעית כי הם מתנגדים לכתה קטנה. הפרוטוקול נרשם רק אחרי פיזור הועדה והוא מעוות מעט את ההתרחשות האמיתית. כיום קיבלו הודעה כי לאור "הסכמתם" הילד ישובץ בכתה קטנה. בשיחה בעל פה הובהר להורים באופן חד משמעי שהרשות מסרבת להכניס את הילד לכתה רגילה. והדרך היחידה העומדת בפניהם הינה ערר. האם יש בסיס חוקי להחלטת הועדה?
 

Diana M

New member
מה היתה החלטת ועדת ההשמה?

הרשות אינה יכולה לסרב או להסכים להכניס ילד לכתה קטנה. גם ההורים לא יכולים להחליט על כתה קטנה או לכתה גדולה. ברגע שזומנה ועדת השמה זו הסמכות של הועדה (שבהחלט לוקחת בחשבון את רצון ההורים) מה שקובע זו רק החלטת ועדת ההשמה. על פי דבריך, הבנתי כי הועדה החליטה על חינוך מיוחד, לכן לא ניתן להכניס את הילד לכתה רגילה. אם ההורים מתנגדים להחלטת הועדה עליהם לפנות תוך 21 יום אל ועדת הערער המחוזית וזו תחליט באם לקבלת את פנייתם או לדחות ולהשאיר את החלטת ועדת ההשמה כפי שהיא. אגב, מאוד מומלץ לא לעשות שימוש במונחים כתה קטנה, כתה גדולה. כתה קטנה משמעה חינוך מיוחד ומן הראוי להציג את הדברים בפני ההורים באופן ברור. דיאנה
 

mic295

New member
החלטת הועדה

ועדת ההשמה החליטה שהילד ילמד בכתה קטנה בבית ספר רגיל והנימוק העיקרי שלה היה הסכמת ההורים, למרות שזו לא ניתנה בפועל, אלא ההורים הסכימו לשקול את העניין במידה ותפתח כתה קטנה (מה שלא עמד על הפרק בעת כינוס הועדה). יו"ר הועדה הסבירה להורים לאחר מכן בעל פה שההחלטה ניתנה לטובתם מכיוון שאם היתה החלטה הפוכה וההורים היו מעוניינים בסופו של דבר בכתה קטנה - לא ניתן היה לשבץ את הילד בכתה כזו (שהרי במצב כזה לא היה אישור לחינוך מיוחד) וכי ההחלטה היא של ההורים מכיוון שחינוך מיוחד הוא זכות של הילד ולא חובה. אם ההחלטה היא של ההורים וההחלטה נעשתה כדי לאפשר להם את זכות הבחירה - זה לא תואם את התנהגות הרשות שמסרבת לרשום את הילד לכתה רגילה (למרות שהילד מתאים לשילוב, בהתאם לקריטריונים שבחוזר מנכ"ל).
 
למעלה