כתוצאה מוויכוח שהיה לי עם חבר שלי

KarlMarx

New member
כתוצאה מוויכוח שהיה לי עם חבר שלי

האם אתם בעד פעולות כגון פריצת חורים בגדר? החבר שלי אומר שזה לא דמוקרטי להציל חיי אדם ועדיף
לשלוח מכתבים ולארגן הפגנות. אשמח לשמוע את דעתכם.

KarlMarx

New member
כן אמרת שלאצריך לפעול בדרכים כאלו

אפילו בשביל להציל חיי אדם

doresh shalom

New member
זה פשוט לא נכון אתה מסלף את דברי

חוץ מזה הרשה לי להזכיר לך שישראל מחויבת קודם כל לבטחון אזרחיה כמובן שזה לא נותן לגיטימציה להרג חפים מפשע (משני הצדדים). ואני גם לא מסכים עם התוואי הנוכחי של הגדר אבל בניית גדר ביטחון נראת לי צעד לגיטימי לגמרי (לא במקום הסכם מדיני אלא כאמצעי הגנה)

KarlMarx

New member
זה רק מגן על המתנחלים!

כדיי "להגן על עצמה" ועל ההתנחלויות היקרות שלה ישראל הורגת חפים מפשע !

shay or eli

New member
הגדר היא לא גדר ביטחון

הגדר הנוכחית לא קשורה לגדר של מצנע, לא שעם הראשונה הסכמתי. גדר/חומת ההפרדה מקיפה ערים וכפרים ומנתקת אותם ממקורות פרנסתם. היא מפרידה בין פלאחים לאדמתם, בין עובדים למקום עבודתם, בין מורים וילדים לבתי הספר ובין חולים ויולדות לבתי חולים. הגדר היא חלק ממדיניות ההתנחלות והנישול - לא רק שהיא מספחת דה פקטו את ההתנחלויות שמטרתן לגזול אדמה פלסטינית (תהיתם פעם למה האדמות בשטחים כל כך זולות?), אלא היא גם מחזקת את משימתן - הטרנספר הזוחל. הטרנספר הזוחל פירושו בניית התנחלויות על אדמות פלסטיניות ללא כל התחשבות בזכויותיהם של הפלסטינים על האדמות (חוסר זכויות דמוקרטיות לעם כבוש כבר אמרתי?) והטלת סגרים ועוצרים ברחבי הגדה המערבית ועזה. זאת מדוע? כדי להרעיב את האוכלוסייה הפלסטינית ולהקשות את חייה עד כדי כך שהם ייאלצו לעקור ממקום מושבם ולעבור למקומות בהם הם יוכלו לחיות. כפרים שלמים כבר טרונספרו בדרך זו, וחומת האפרטהייד נועדה לחזק מגמה זו. תומכי שלום ומתנגדי דיכוי לא יסכימו לעולם שגדר כזאת תוקם. יש לפעול בכל האמצעים כדי לעצור את המהלך האנטי-דמוקרטי הזה של התעללות בקבוצה לאומית חסרת זכויות בת 3.5 מיליון נפש. כל אלה שמתבכיינים על "האקט הלא דמוקרטי" שבפעולה הישירה שהאנרכיסטים ביצעו צריכים לשאול את עצמם: מה פחות דמוקרטי - לכלוא מיליוני בני אדם בגטאות מאחורי חומה או לבצע פעולה לא חוקית נגד החומה הזאת? אני מצרף את מפת תוואי הגדר כדי להמחיש את המצב.

doresh shalom

New member
אני חוזר ואומר

אני לא מסכים עם התוואי הנוחכי אבל לגדר ביטחון(לא במקום הסכם מדיני) אני מסכים

EverMan

New member
לא. ממש לא.

בשביל לשמור על לגיטימיות ולהישאר רלוונטים בעיניי רוב הציבור , צריך לפעול בדרכים לגיטימיות.

למעלה